سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سرویسی که به مدارس استثنایی لرستان نرسید

سرویس مدارس یکی از دغدغه‌های اصلی والدین در نخستین روز‌های سال تحصیلی به شمار می‌رود که برای دانش آموزان با نیاز‌های ویژه، معضل بزرگتری است و با گذشت حدود ۴۰ روز از آغاز مدارس، این مشکل هنوز در لرستان برطرف نشده است.

دانش آموزان با نیاز‌های ویژه و استثایی به دلیل شرایط جسمی و محدودیت‌های پیش رو نیازمند توجه بیشتری در راستای توسعه عدالت آموزشی و حضوری با نشاط در کلاس‌های درس هستند که متاسفانه موضوع سرویس‌های مدارس در استان لرستان یکی از چالش‌های جدی پیش روی این دانش آموزان و خانوداه آنان است.

دانش آموزان مدارس استثنایی به دلیل شرایط متفاوت نسبت به دانش آموزان مدارس عادی دارای نیاز‌های متفاوتی هستند و همانگونه که نحوه تدریس و امکانات آموزشی آنان نسبت به سایر دانش آموزان متفاوت است موضوع رفت و آمد آنها نیز حائز اهمیت می‌باشد.

خانواده این دانش‌آموزان به ویژه در مناطق محروم، به دلیل هزینه‌های بالای درمان و یا نگهداری از فرزندان خود قادر به پرداخت هزینه حمل و نقل مدرسه نیستند و از آنجا که دانش‌آموزان استثنایی به دلیل شرایط خاص بدنی با مشکلاتی برای تردد روبرو هستند، قانون در راستای تحقق عدالت آموزشی و جلوگیری از ترک تحصیل آنها، شهرداری‌ها را موظف به تامین سرویس مدرسه و یا پرداخت کمک هزینه حمل و نقل به این قشر کرده است.

بر اساس قانون تامین هزینه سرویس‌های دانش آموزان مدارس استثایی رایگان و تامین سرویس مدارس آنان بر عهده شهرداری‌ها می‌باشد.

در این راستا آموزش و پرورش لرستان طی سال گذشته نسبت به تامین سرویس مدارس دانش‌آموزان استثنایی درخواست یاری و کمک از دستگاه‌های مختلف و شهرداری‌ها داشته که متاسفانه تاکنون همکاری خوبی در این زمینه نشده است.

این در حالی است که رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی در خصوص سرویس مدارس برای دانش آموزان با نیاز‌های ویژه گفته است: هر چند از سال گذشته با موافقت شهرداری تهران، سرویس مدارس برای این کودکان رایگان شد، اما در سال تحصیلی جدید برای اولین بار سرویس دانش آموزان مدارس استثنایی در سراسر کشور رایگان خواهد بود که البته این کار با حمایت دولت و کمک خیران و شهرداری‌های کشور انجام می‌شود.

حجت اله الماسی با بیان اینکه هزینه سرویس مدارس استثنایی بر اساس قانون برنامه هفتم برعهده دولت و شهرداری است گفت: هزینه سرویس برای همه مدارس استثنایی در تمام کشور رایگان است و پولی از والدین گرفته نمی‌شود.

وی با بیان اینکه هر مقداری که سازمان برنامه و بودجه تامین کند، سازمان استثنایی بابت سرویس مدارس پرداخت خواهد کرد افزود: مابقی هزینه نیز توسط شهرداری ها، بر اساس برنامه هفتم و بودجه ۱۴۰۳ پرداخت می‌شود.

رییس سازمان آموزش‌وپرورش استثنایی کشور درباره هزینه سرویس دانش‌آموزان دارای معلولیت که در مدارس عادی مشغول تحصیل هستند نیز اینچنین می‌گوید: دانش‌آموزی که از نظر جسمی حرکتی شرایطش به گونه‌ای باشد که باید در مدارس استثنایی درس بخواند، از سرویس رایگان بهره مند می‌شود، اما اگر شرایطش به گونه‌ای باشد که در مدارس عادی مشغول تحصیل باشد، مشمول مقررات مدارس عادی می‌شود و شرط بهره‌مندی از سرویس رایگان، فقط مدارس استثنایی را پوشش می‌دهد.

مادر نسترن یک دانش آموز با نیاز‌های ویژه در خصوص تامین سرویس مدارس و قانون ابلاغی در این خصوص گفت: متاسفانه تامین سرویس دانش آموزان استثنایی با وجود اینکه از طرف دولت ابلاغ شده، اما همچنان در لرستان اجرایی نشده و به نظر می‌رسد شهرداری خرم آباد در این خصوص اقدامی انجام نداده و در حققیت از وظیفه خود در مورد این دانش آموزان سرباز زده است.

وی با بیان اینکه دانش آموزان با نیاز‌های ویژه نیازمند توجه و رسیدگی بیشتری هستند و به لحاظ جسمانی توانایی کمتری نسبت به دیگر دانش آموزان دارند با گلایه مندی از نحوه رسیدگی مسوولان مربوطه به این موضوع افزود: خانواده این کودکان دغدغه‌های فراوانی در خصوص نگهداری و تامین مایحتاج فرزندان خود دارند که متاسفانه عدم توجه به تامین سرویس آنها هم مشکل مضاعفی به شمار می‌رود.

پدر امیرحسین دیگر دانش آموز استثنایی نیز که خود معلول است در خصوص سرویس مدارس اظهار داشت: تامین هزینه‌های رفت و آمد و دیگر هزینه‌های فرزندش بار مضاعفی را به وی تحمیل کرده است و انتظار می‌رود مسولان با درک شرایط خانواده‌های دارای فرزند معلول مشکل سرویس مدارس آنها را بصورت جدی تری پیگیری کنند.

رییس آموزش وپرورش استثنایی لرستان در این خصوص گفت: طی سال گذشته بیش از ۷۰۰ میلیون ریال جهت هزینه سرویس دانش آموزان استثنایی در استان پرداخت شده و این در حالی است که تامین سرویس رایگان دانش آموزان استثنایی بر اساس قانون تکلیف شهرداری‌ها می‌باشد.

سیده زهرا پورنجفی با بیان اینکه سال گذشته ۳۰ درصد هزینه سرویس مدارس استثنایی توسط والدین و ۷۰ درصد مابقی هم توسط اداره آموزش وپرورش استثنانی استان تامین و پرداخت شده است اظهار داشت: ماده ۵ قانون حمایت از حقوق معلولان و تبصره‌های آن با صراحت شهرداری‌ها را مکلف کرده است نسبت به تامین سرویس رایگان برای دانش آموزان مدارس استثنایی اقدام کنند.

وی افزود: این تکلیف قانونی در بسیاری از شهرداری‌های کشور اجرایی شده است و شهرداری‌ها این مصوبه را با تامین خودروی مناسب یا پرداخت هزینه اجرا کرده اند، اما متاسفانه در لرستان از اجرای آن سر باز زده اند و حتی شهرداری مرکز استان هم زیر بار اجرای این قانون نرفته است.

رییس آموزش و پرورش استثنایی لرستان با اشاره به مکاتبات سال گذشته وزارت آموزش و پرورش به وزیر کشور در این خصوص گفت: در همه این نامه‌ها و بخشنامه‌ها بر اجرای این قانون توسط شهرداری‌ها تاکید شده است.

پورنجفی با بیان اینکه شهریورماه امسال در جلسه شورای آموزش و پرورش استان تامین سرویس رایگان دانش آموزان مدارس استثنایی توسط شهرداری مورد تاکید استاندار بود و مصوب شد عنوان کرد: متاسفانه اقدامی در این زمنیه صورت نگرفت.

وی افزود: با توجه به افزایش حدود ۲۵ درصدی دانش آموزان استثنایی در سال تحصیلی جدید و همچنین افزایش ۲۰ تا ۲۵ درصدی حق سرویس ها، برای سال تحصیلی جاری ماهانه حدود ۱۲ میلیارد ریال اعتبار برای هزینه سرویس مدارس استثنایی استان نیاز است.

وی با اشاره به هزینه‌های بالای نگهداری و پرورش کودکان معلول برای خانواده ها، بر لزوم حمایت از دانش آموزان معلول و استثنایی تاکید و از مسوولان تقاضا کرد آموزش و پرورش استثنایی را در این خصوص کمک و همراهی کنند.

رییس آموزش وپرورش استثنایی لرستان تعداد دانش آموزان مدارس استثنایی استان را حدود ۲ هزار نفر اعلام کرد و گفت: این تعداد دانش آموز در هفت گروه آموزشی شامل نیمه بینا و نابینا، نیمه شنوا و ناشنوا، کم توان ذهنی، اوتیسم، معلول جسمی حرکتی، چند معلولیتی و اختلالات هیجانی و رفتاری، در ۵۹ مدرسه استثنایی سطح استان تحصیل می‌کنند.

پورنجفی ادامه داد: علاوه بر این مدارس، ۲۱ مرکز جامع سنجش آموزش، توانبخشی و مداخله بهنگام رشدی تربیتی تحت نظارت آموزش و پرورش استثنایی استان فعالیت می‌کنند، که همه نوآموزان بدو ورود به دبستان باید در این مراکز مورد سنجش قرار گیرند.

وی با اشاره به اینکه امسال حدود ۲۰۰ سرویس مدرسه برای دانش آموزان استثنایی استان در نظر گرفته شده است افزود: از این مجموع حدود ۱۳۵ سرویس سواری و مابقی مینی بوس هستند و جابجایی دانش آموزان استثنایی استان را بر عهده دارند.

مدیرعامل سازمان حمل و نقل شهرداری خرم آباد نیز گفت: براساس اعلام آموزش و پرورش استثنایی، سرویس این مدارس سال قبل برای امسال نیز تامین شده است و مقرر شد سرویس‌های معرفی شده به سازمان حمل و نقل شهرداری بصورت رایگان مجوز دریافت کنند که تاکنون مراجعه‌ای به این سازمان نشده است.

سجاد کاظمی افزود: در سطح شهر خرم آباد حدود ۵۰ سرویس مدرسه استثنایی وجود دارد که در صورت مراجعه به این سازمان بدون دریافت هر هزینه‌ای مجوز رایگان دریافت خواهند کرد.

وی با اشاره به فعالیت روزانه گشت‌های سازمان حمل و نقل شهرداری اظهار داشت: تاکنون رانندگان تمامی سرویس‌های مدارس استثنایی از پرداخت هزینه‌های عوارض و سو پیشینه معاف شده اند.

این در حالی است که متاسفانه شهرداری خرم آباد در خصوص تعهدات تامین سرویس مدارس استثنایی و یا پرداخت هزینه‌های مکلف شده با وجود تماس‌های مکرر حاضر به پاسخگویی در خصوص اقدامات و تعهدات تکلیفی نشد.

منبع:ایرنا

برچسب ها: سرویس مدارس ، لرستان
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.