محمد زمانیان گفت: یکی از معضلات بخش کشاورزی نداشتن آمار و اطلاعات دقیق است که مشکلاتی را در برنامه ریزی این بخش ایجاد کرده است. اطلاعات در سرشماری عمومی کشاورزی در بخشهای مختلف زراعت، باغی، پرورش زنبور عسل و کرم ابریشم میتواند پژوهشگران و محققان را از نظر تولید ارقام جدید نیز یاری دهد.
رییس موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال، بذر کشور یاد آورشد: در این موسسه تولید و معرفی ارقام اصلاح شده جدید زراعی متناسب با شرایط آب و هوایی و تولید هستههای اولیه این ارقام مدنظر است بنابراین هرقدر آمار و ارقام در زمینه سطح زیر کشت بیشتر باشد میتوان به اطلاعات جدیدتری در زمینه تولید محصولات زارعی در کشور دست یافت.
وی افزود: ازطریق سرشماری عمومی کشاورزی میتوان به آمار درصد کشت آبی و دیم رسید و با اتکا به این آمار پژوهشهای به روزتر متناسب با شرایط هر منطقه را داشت.
زمانیان گفت: اکنون موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر کشور بر روی ۳۵ محصول زراعی که ۸۵ درصد نیاز غذایی مردم را تشکیل میدهد اقدامات تحقیقی و پژوهشی دارد بنابراین هرقدر آمار دقیق تری داشته باشیم بهتر میتوانیم خدمات ارایه کنیم.
وی اظهار کرد: افزایش ضریب امنیت غذایی در حوزه محصولات آبی و ارتقای بهره وری تولید از طریق معرفی ارقام کم آب بر، حفظ و احیای و توسعه منابع ذخایر ژنتیک گیاهی، از مهمترین اقدامات این موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر کشور به شمارمی رود که با داشتن آمار و اطلاعات دقیق میتوان دراین مسیر گامهای بهتری برداشت.