سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

محمد فیلی: سینمای کودک را باید از نوجوان جدا کرد

بازیگر پیشکسوت کشورمان گفت: جداسازی آثار کودک و نوجوان اتفاق خوبی است و فیلم‌ها باید بتوانند کودک و نوجوان را به رشد و بلوغ فکری برسانند.

فیلم‌های کودک و نوجوان با اقبال نه چندان خوشایندی رو به رو هستند اما جداسازی فیلم های کودک و نوجوان شاید امری مهم در سینمای ایران باشد، زیرا نوع تفکر و بلوغ فکری در کودکان و نوجوانان متفاوت است. کودک تصورات کودکانه از انواع رنگ های رنگین کمانی دارد اما نوجوان با تفکری متفاوت همراه است به گونه ای که دوست دارد خود را در میان بزرگسالان ببیند و بزرگ دیده شود. لذا در  جامعه امروز و  با رشد فکری کودکان و نوجوانان نیاز به جداسازی آثار سینمای کودک و نوجوان احساس می‌شود. 

از این رو به گفت‌وگو با محمد فیلی بازیگر با سابقه سینما و تلویزیون پرداختیم تا نگاه این هنرمند را نسبت به جداسازی آثار سینمایی کودکان و نوجوانان بدانیم.

محمد فیلی بازیگر سینما و تلویزیون در پاسخ به این سوال که موافق جداسازی آثار کودکان و نوجوانان هستید؟ بیان کرد: بله، اگر این اتفاق رخ دهد خیلی خوب است؛ یعنی  در واقع برای کودکان فیلم مخصوص خودشان ساخته شود و برای نوجوان‌ها که رشد بیش‌تری کرده‌اند، در حد توان فکری آن‌ها فیلم ساخته شود؛ اما موضوعی که امروز در جامعه داریم این است که ما همین حالا که آثار کودک و نوجوان با هم ساخته می‌شود، در آن مانده‌ایم و نتوانسته ایم کارهای بسیار زیاد و خوب ارائه دهیم، در واقع آثار چنان خوبی نداریم چه برسد به جداسازی و تولید آثار!

وی ادامه داد: ما یک جشنواره داخلی فیلم کودکان و نوجوانان داریم که بر روی چنین جشنواره‌ای اسم بین المللی هم گذاشته شده است که نباید باشد، اما هست. با چنین کارهایی ما خودمان را گول می‌زنیم و حداقل باید چند فیلم از کشورهای دیگر داشته باشیم تا بگوییم چنین جشنواره‌ای بین‌المللی است. جشنواره فیلم کودکان و نوجوانان یک جشنواره داخلی است و تا زمانی که بودجه و امکانات داخلی به این جشنواره داده نشود، همین آش و همین کاسه را داریم‌.

وی تاکید کرد: بودجه برای ساخت فیلم نداریم، درحالی که تمام ارگان‌ها می‌توانند بودجه سالیانه خود را که به هنر اختصاص داده می‌شود، پای تولید آثار بگذارند. اگر این اتفاق رخ دهد مطمئنا کارهای خیلی خوبی خواهیم داشت و دنیا هم تشویق می‌شود تا آثار خود را به این جشنواره ارسال کند‌‌. بالاخره این جشنواره، یک جشنواره خوبی میان جشنواره‌های ایران است.

فیلی در پاسخ به سوال که با این شرایط نیاز داریم چه فیلم هایی ساخته شود؟ گفت: فیلم‌هایی که بتواند جوان و نوجوان را به رشد برساند و از یکنواختی خارج کند. وقتی فیلمی ساخته می شود که در نوجوان انگیزه ای ایجاد می‌کند و با شخصیت‌ فیلم‌ها همزاد پنداری می‌کند آن زمان می‌توان گفت جوان رشد می‌کند؛ اما وقتی جوان کارهای یکنواخت می‌بیند، رشد فکری صورت نمی‌گیرد، لذا باید آن انگیزه را در جوان ایجاد کنیم تا بنشینند، ببینند و یاد بگیرند.

خبرنگار: زهرا بالاور

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.