سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کشاورزان مراقب آفت پشه‌ها در مزارع پاییزه باشند

سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با صدور اطلاعیه‌ای از کشاورزان خواست تا مراقبت شیوع انواع پشه در مزارع سبز شده خود باشند.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: شناسایی دقیق آفت اساسی‌ترین مرحله مدیریت آفت به شمار می‌رود و بر این اساس کشاورزان لازم است که به مدیریت مرحله داشت محصول خود دقت کرده و بر حسب نیاز به کلینیک‌ها مراجعه کرده و نسبت به تهیه نسخه گیاه‌پزشکی و خرید و استفاده از سموم توصیه شده اقدام کنند.
یحیی آذرمی با بیان این که شته‌ها جزو آفات خصوصی محسوب می‌شود و وظیفه مبارزه با آنها به عهده خود زارعان است، افزود: شته در مزارع تعلیفی استان مشاهده شده و بر این اساس شته روسی به عنوان آفت شایع توان افزایش جمعیتی بالایی دارد که در صورت کشت غلات و مساعد ماندن آب و هوا، انتقال جمعیتی این آفت روی محصول و گیاه سبز شده گندم محتمل است.
او با اشاره به بروز خسارت زیاد در پی شیوع شته روسی در مزارع گندم استان در سال زراعی گذشته بیان کرد: امسال نیز در صورت شیوع و تکثیر جمعیت، این آفت موجب بروز خسارت زیاد در مزارع خواهد شد و لازم است که کشاورزان با توجه به شرایط آب و هوایی و احتمال شیوع برخی آفات، در کشت ارقام مناسب و تاریخ کاشت دقت کنند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل همچنین اظهار کرد: کاشت دیرهنگام گندم و استفاده از ارقام متحمل و خشبی و تغییر ارقام می‌تواند در گسترش جمعیت انتقالی آفات از جمله شته روسی موثر باشد چرا که آفت شته با کلنی‌های اندک جمعیتی هم توانایی گسترش سریع و خسارت زایی در زمان کوتاه را دارد.
او به کارشناسان کشاورزی استان توصیه کرد که بر روی کنترل و مدیریت آفت تمرکز کرده و با برگزاری کلاس آموزشی و استفاده از توانمندی ترویجی و بر اساس مقررات مرسوم و علمی مبارزه، وارد عمل شوند و به کشاورزان نیز توصیه کرد که در صورت گسترش شیوع و رسیدن آفات به آستانه زیان اقتصادی، نسبت به سمیاشی با سموم توصیه شده اقدام کنند.
آذرمی با بیان این که سموم مورد نیاز کشاورزان در داروخانه‌های گیاه‌پزشکی موجود است، افزود: گسترش این آفات، تابع توان میزبان و شرایط اقلیمی و آب و هوایی آینده منطقه است ولی به هر حال تغذیه مناسب و متعادل محصولات کشت شده با انواع کود‌ها و به خصوص ریزمغذی‌ها به همراه بازدید منظم از مزارع و پایش مستمر آفت نقش موثری در مدیریت آن دارد.
او خواستار دقت در زمان کشت و انتخاب ارقام مناسب غلات و به خصوص گندم با توجه به شرایط آب و هوایی حاکم بر استان اردبیل شد و گفت: در صورت عدم رعایت این موارد احتمال افزایش خسارت سرما و ورود مزارع گندم به فاز زایشی و مرحله ساقه‌دهی قبل از موعد مقرر وجود دارد که خطر سرمازدگی را افزایش می‌دهد.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل همچنین توصیه کرد: گندمکاران استان اردبیل در ۱۵ روز نیمه دوم آبان ارقام گندم با عادت رشد بینابین مثل فلاح، کولکتور، باسیلیو، کوهدشت و اکلید کشت کنند و در نیمه اول آذرماه نیز به کشت ارقام بهاره گندم مثل آفتاب، تکتاز و رادیا بپردازند.
آذرمی با اشاره به تاخیر بارش در ماه نخست سال زراعی جاری برخلاف سال قبل اعلام کرد: امسال خطر کشت با تاخیر بیشتر احساس می‌شود و کارشناسان کشاورزی باید گندمکاران مناطق سردسیر استان را به کشت در زمان مناسب توجیه کنند تا کشت محصول کندم حتی در صورت نبود بارندگی فصلی به تاخیر نیافتد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.