سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت‌وگو با المیادین؛

خرازی: احتمال افزایش برد موشکی ایران وجود دارد

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی گفت: احتمال اینکه برد موشک‌های ایران افزایش یابد، وجود دارد.

کمال خرازی در گفت‌وگو با المیادین با تاکید بر اینکه رژیم صهیونیستی در جنگ علیه غزه و لبنان محاسبات اشتباهی داشته است، گفت: آنها فکر می‌کردند با حمله به غزه و لبنان می‌توانند حماس و حزب‌الله را نابود کنند. فکر می‌کردند که با شهادت رهبران حماس و حزب‌الله این جنبش‌های مردمی فروکش می‌کنند. اینها محاسبات اشتباه آنان بود. در خود اسرائیل هم خیلی‌ها به این محاسبات اشتباه اقرار می‌کنند، زیرا تفکر مقاومت و آزادی خواهی را نمی‌توان با عملیات نظامی از بین برد.

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی همچنین با تبریک انتخاب شیخ نعیم قاسم به عنوان دبیرکل حزب‌الله لبنان و آرزوی توفیق ایشان گفت: مسلما حزب‌الله تحت رهبری ایشان همچنان باقوت کار خود را ادامه خواهد داد. یکی از سیاست‌های مرحوم نصرالله این بود که کسانی را برای جانشینی خودش و رده‌های مختلف حزب تربیت کرده بود، به طوری که بلافاصله بتوانند جایگزین مدیران و رهبران قبلی حزب‌الله شوند. با این سیاست است که امروز حزب‌الله با قوت به کار خود ادامه می‌دهد و خواسته اسرائیلی‌ها که با شهادت ایشان حزب‌الله فروبپاشد، محقق نشده است.

متن کامل این گفت‌وگو به شرح زیر است:

- آقای دکتر خدمت شما خوش آمد عرض می‌کنم. با تجاوز اسرائیل به ایران شروع می­‌کنم. برخی دربارۀ آن اغراق می­‌کنند و برخی آن را کم اهمیت جلوه می­‌دهند. این تجاوز را در مقایسه با عملیات وعده صادق ۲ که رژیم اسرائیل را به لرزه درآورد، چگونه ارزیابی می‌کنید؟

خرازی در پاسخ به این سوال گفت: آنچه اسرائیلی‌ها در برابر حملات موشکی ما که با ۲۰۰ موشک با موفقیت صورت گرفت، انجام دادند، تناسب نداشت، زیرا پدافند ایران موفق شد جلوی اکثر آنها را بگیرد. این باعث شد در اسرائیل اعتراض زیادی انجام گیرد، چون انتظارات خیلی بالاتری از اقدام اسرائیل داشتند؛ بنابراین کاملا محسوس است که آنچه آنها در عمل انجام دادند، با عملیات ما تناسب نداشت.

- رهبر انقلاب، آیت‌الله خامنه‌ای در مورد این تجاوز گفتند که اسرائیل مرتکب حماقت شده است. ایشان همچنین گفتند که مسئولان ایران دربارۀ چگونگی پاسخ به اسرائیل تصمیم خواهند گرفت. آیا جمهوری اسلامی ایران امروز برای عملیات وعدۀ صادق ۳ آماده می‌شود؟

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی گفت: قطعا ایران در زمان مناسب و به شکل مناسب پاسخ خواهد داد. آنچه درخصوص محاسبات اشتباه اسرائیلی‌ها مطرح است، این است که از ابتدا اینها محاسبات نادرستی داشتند. آنها فکر می‌کردند با حمله به غزه و لبنان می‌توانند حماس و حزب‌الله را نابود کنند. فکر می‌کردند که با شهادت رهبران حماس و حزب‌الله این جنبش‌های مردمی فروکش می‌کنند. اینها محاسبات اشتباه آنان بود. در خود اسرائیل هم خیلی‌ها به این محاسبات اشتباه اقرار می‌کنند، زیرا تفکر مقاومت و آزادی خواهی را نمی‌توان با عملیات نظامی از بین برد. این تجربه بشری است؛ بنابراین حماس و حزب‌الله همچنان با قوت به حرکات خود ادامه می‌دهند، می‌بینید با وجود آنکه نصرالله، رهبر حزب‌الله شهید شد، ولی حزب الله پابرجاست و همین روز‌ها هم جناب آقای شیخ نعیم قاسم، به جانشینی ایشان انتخاب شدند که ۳۰ سال است در حزب‌الله مسئولیت دارد و به تمام جزئیات حزب‌الله واقف است. مسلما تحت رهبری ایشان حزب‌الله همچنان باقوت، کار خود را ادامه خواهد داد.

- آقای دکتر، آیا می‌توانیم بگوییم که بعد از عملیات‌های وعدۀ صادق ۱ و ۲ و همینطور تجاوز اسرائیل به ایران، کشور شما از مرحلۀ بازدارندگی گذشته و عملاً وارد جنگ با اسرائیل شده است؟ اگر بعد از پاسخ ایران به تجاوز اسرائیل این جنگ گسترش پیدا کند، ایران برای این موضوع آمادگی دارد؟

خرازی در این خصوص گفت: ما آماده جنگ هستیم. البته علاقه نداریم که جنگ به کل منطقه گسترش پیدا کند. ما با حملاتی که به اسرائیل کردیم، توان بازدارندگی خود را به اثبات رسانده‌ایم؛ بنابراین اگر اسرائیل بخواهد به تجاوز خود ادامه دهد، طبیعتا ما هم پاسخ خواهیم داد.

- آقای دکتر، شما بار‌ها با شهید سید حسن نصرالله دیدار داشته‌اید. در مورد این انسان و فرماندۀ بزرگ که در دفاع از مظلومان، به ویژه آرمان فلسطین، پایمردی، ایمان و صداقت داشت و امروز به سید الشهدای راه قدس تبدیل شده است، چه چیزی می‌توانید بگویید؟

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی گفت: شهید نصرالله یک رهبر قدرتمند، حکیم، شجاع و مردمی بود. همین صفات شخصیتی ایشان بود که ایشان را به یک سیاستمدار بزرگ در جهان اسلام تبدیل کرده بود. طبیعتا از دست دادن چنین رهبر بزرگی ضایعه‌ای برای همه، به ویژه لبنانی‌ها است که امنیت‌شان در دست حزب‌الله است. جنبش‌های آزادی بخش در موارد زیادی رهبران بزرگ خود را از دست داده‌اند، ولی کسانی جانشین آنها شده‌اند. یکی از سیاست‌های مرحوم نصرالله این بود که کسانی را برای جانشینی خودش و رده‌های مختلف حزب تربیت کرده بود، به طوری که بلافاصله بتوانند جایگزین مدیران و رهبران قبلی حزب‌الله شوند. با این سیاست است که امروز حزب‌الله با قوت به کار خود ادامه می‌دهد و خواسته اسرائیلی‌ها که با شهادت ایشان حزب الله فروبپاشد، محقق نشده است و حزب‌الله همچنان در جبهه‌های جنگ و در میدان سیاسی، قویا فعال است.

- در بحبوحه چالش‌های نظامی، سیاسی و امنیتی، حزب‌الله شیخ نعیم قاسم را به عنوان دبیرکل خود انتخاب کرد. برای متحدان حزب‌الله، این انتخاب چه معنایی دارد؟ پیامد‌های آن به‌ویژه برای ایران چیست؟ و اینکه انتخاب او چگونه به تلاش‌های دیپلماتیک در این مقطع کمک خواهد کرد؟

خرازی گفت: آقای نعیم قاسم از قبل در صحنه سیاسی فعال بوده و توانایی‌های بالای خود را نشان داده است. باید تبریک گفت به ملت لبنان و شورای عالی حزب الله که ایشان را به عنوان جانشین شهید نصرالله انتخاب کردند. مقامات ایران این انتخاب را تبریک گفته‌اند و بنده به سهم خودم این انتخاب را تبریک می‌گویم. مسلما حزب‌الله تحت رهبری ایشان با قوت به وظایف خود ادامه خواهد داد.

- آقای دکتر، افق مذاکرات منطقه‌ای و بین‌المللی برای رسیدن به آتش‌بس در غزه و لبنان را چگونه می‌بینید؟ دیپلماسی ایران چگونه با اعمال فشار علیه رژیم صهیونیستی برای واداشتنش به پذیرش آتش‌بس، به ویژه در لبنان، نقش آفرینی می‌کند؟

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی ادامه داد: ایران دخالتی در مذاکرات آتش‌بس ندارد. این مسئولیت خود لبنانی‌ها و فلسطینی‌هاست که مذاکره کنند. البته هر تصمیمی که آنها بگیرند ما از آن حمایت می‌کنیم.

- اما در خصوص روابط با غرب و مذاکره غیرمستقیم با ایالات متحده آمریکا که امروز برای انتخابات ریاست جمهوری آماده می‌شود، آیا ایران همچنان به مسیر مذاکره برای دستیابی به توافقی در موضوع هسته‌ای پایبند است؟

خرازی گفت: ما پایبند به مذاکره و توافقات قبلی خود هستیم، مشروط بر اینکه طرف‌های مقابل هم به آن پایبند باشند. متاسفانه آنها پایبند نیستند و به جای مذاکره، به تحمیل تحریم علیه جمهوری اسلامی ایران ادامه می‌دهند.

- از نظر استراتژیک، تهران چه چشم‌انداز‌های عملی را در روابط خود با روسیه و چین برای ایجاد نظم بین‌المللی جدید در نظر دارد و روی آن کار می‌کند؟

خرازی در پاسخ به این سوال گفت: روسیه و چین دنبال یک نظم نوین جهانی هستند که دنیا از سلطه غرب خارج شود، ما هم با آنها وجه اشتراک داریم. معتقدیم که قدرت‌های نوظهور از جمله ایران باید در نظم نوین جهانی نقش برجسته‌ای را داشته باشند تا دنیا دموکراتیک‌تر اداره شود، نه آنکه از نظر مالی و سیاسی تحت سلطه غرب باشد. گام‌هایی که تا به حال در قالب سازمان شانگهای، بریکس و بانک نوین توسعه برداشته شده است، در این راستا است. ایران هم عضو آن سازمانها است و تلاش می‌کند در جهت ایجاد یک نظم نوین جهانی حرکت کند.

- چرا امضای توافقنامۀ همکاری راهبردی با روسیه به تعویق افتاد و چه زمانی امضا می‌شود؟

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی در این باره گفت: این توافقنامه آماده است و همه ابعاد روابط ایران و روسیه را پوشش می‌دهد. قرار بود که در حاشیه اجلاس اخیر بریکس در قازان امضاء شود، ولی ترجیح داده شد که در یک سفر دوجانبه این کار انجام گیرد تا اهمیت خود را نشان دهد. ان‌شاءالله این کار به زودی انجام می‌گیرد.

- آقای دکتر، شما اولین کسی بودید که گفتید اگر جمهوری اسلامی ایران تهدید شود یا مورد حمله قرار گیرد، ممکن است دکترین هسته‌ای خود را تغییر دهد. منظور شما از تغییر دکترین هسته‌ای چیست؟

خرازی گفت: آن موضع همچنان پابرجاست که اگر جمهوری اسلامی ایران تهدید موجودیتی شود، ما به ناچار سیاست دکترین نظامی خود را تغییر خواهیم داد. ما الان توانایی لازم را برای تولید سلاح داریم و تنها مانع آن فتوای رهبری است که تولید سلاح هسته‌ای را ممنوع کرده‌اند. از جهت پرتابه‌ها و موشک‌ها هم همه به قدرت موشکی ما اذعان دارند. در عملیات وعده صادق هم این توانایی را کاملا اثبات کردیم. در مورد مسئله برد موشک‌ها تا به حال حساسیت غربی‌ها، به خصوص اروپایی‌ها را لحاظ می‌کردیم، ولی وقتی آنها حساسیت‌های ما را به خصوص در موضوع تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران لحاظ نمی‌کنند، دلیلی ندارد که ما هم حساسیت‌های آنان را در نظر بگیریم؛ لذا احتمال اینکه برد موشک‌های ایران افزایش یابد، وجود دارد.

- در مورد گشایش در روابط ایران با کشور‌های همسایه؛ امروز ایران با توجه به چشم اندازی که در روابطش با عربستان، مصر و ترکیه می‌بیند، چه رویکردی را در پیش گرفته است؟

خرازی در این خصوص گفت: سیاست راهبردی جمهوری اسلامی ایران این است که فارغ از نوع حکومت و اختلافاتی که احیانا بین کشور‌های منطقه وجود دارد، روابط جمهوری اسلامی ایران با این کشور‌ها گسترش یابد تا دسته جمعی در جهت صلح و امنیت منطقه تلاش کنیم؛ بنابراین تمام این کشور‌هایی که اطراف ما هستند این سیاست را می‌دانند و ما در این جهت حرکت می‌کنیم. البته بعضی‌ها شاید از چنین سیاستی خرسند نباشند و احیانا دست به تبلیغاتی بزنند که به نفع منطقه نیست. اخیرا دیدید که من در مورد بحرین بحثی تاریخی داشتم و گفتم که بحرین زمانی جزء خاک ایران بود و به عنوان استان چهاردهم ایران لحاظ می‌شده است. البته، الان بحرین یک کشور مستقل عربی است و ما هم آن را به رسمیت می‌شناسیم. برخی در مطبوعات منطقه سروصدا کردند که فلانی استقلال و عربیت بحرین را زیر سوال برده است. در حالی که چنین بحثی مطرح نبود و گفته من صرفا بازگویی یک واقعیت تاریخی بود.

- از فرصتی که برای مصاحبه در این مقطع مهم و حساس اختصاص دادید سپاسگزارم.

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی در پایان گفت: امیدوارم این جنگ نابرابر که از یک طرف اسرائیل اشغالگر، نسل‌کش و کودک‌کش است و در طرف دیگر کسانی که از موجودیت خود و سرزمین خویش دفاع می‌کنند، هر چه زودتر پایان پذیرد. رژیم اسرائیل فکر می‌کند با ادامه تخریب، نسل‌کشی و جنایت پیروز می‌شود، در حالی که این پیروزی نیست، نفی انسانیت است. آخرین کاری که اسرائیلی‌ها کردند ممنوعیت فعالیت آنروا در فلسطین است که می‌خواهند آب و نان مردم غزه را ممنوع کنند. این دیگر نهایت جنایت علیه بشریت است و امیدواریم دنیا بیدار شود و رژیم اسرائیل را تحت فشار قرار دهد. متاسفانه غربی‌ها، چه اروپایی‌ها چه آمریکایی‌ها، از چنین رژیم جنایتکاری با ارسال پول و اسلحه حمایت می‌کنند. ولی عاقبت کار مشخص است. هیچ وقت نمی‌توان اراده انسان‌ها را نابود کرد. فلسطینی‌ها و لبنانی‌ها تصمیم دارند در برابر این زورگویی‌ها و جنایات تا پیروزی نهایی ایستادگی کنند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۹
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۱:۴۶ ۱۲ آبان ۱۴۰۳
جریان این تقریبا ۵۴۰۰ آقازاده ها در غرب چی است؟
همه آنها میلیارد ارزی و دلاري هستند. چرا؟
ژن‌ خوب هستند؟ صدا و سیما لطفا مستندسازی کنید!
ناشناس
۱۹:۰۱ ۱۲ آبان ۱۴۰۳
بزودی میفهمین مسائلی بمراتب مهمتر از فلسطین و لبنان و حتی داعش داریم
ناشناس
۱۹:۰۰ ۱۲ آبان ۱۴۰۳
موشک و اتم و لبنان و فلسطین رو فراموش کنین
ناشناس
۰۷:۲۱ ۱۲ آبان ۱۴۰۳
ما در شرایط فعلی باید هسته ای بشیم،
ناشناس
۰۳:۳۲ ۱۲ آبان ۱۴۰۳
لطفاً کمی هم به معیشت مردم توجه کنید .پشتوانه مردمی از بمب اتم هم قوی تر است .
ناشناس
۰۳:۰۶ ۱۲ آبان ۱۴۰۳
اسراییل_کودک_کش_اشغالگرتروریست
ایرانی
۰۱:۰۲ ۱۲ آبان ۱۴۰۳
لطفا افزایش برد قیمت هارو هم کنترل کنید‌
ناشناس
۲۳:۵۱ ۱۱ آبان ۱۴۰۳
اخه میرمرد !

کی میخواهید این صندلی و میز و پست را رها بکنید؟!

کوتاه بیا دیگه بابا برو نوه داری بکن
عجب غلطی کردیم هاااا
ناشناس
۲۳:۰۸ ۱۱ آبان ۱۴۰۳
احتمال نه امکان
نظر غیر کارشناسی و از روی بی‌اطلاعی ندهید لطفا
ناشناس
۲۲:۴۵ ۱۱ آبان ۱۴۰۳
برسید به داد اقتصاد
ناشناس
۲۲:۴۰ ۱۱ آبان ۱۴۰۳
مردم ایران کم مشکلات اقتصادی دارند دیگه فقط جنگ را تو کشور کم داریم
ناشناس
۲۲:۱۴ ۱۱ آبان ۱۴۰۳
واقعا چقدر ضعیفید که بخاطر اروپا برد موشکها رو افرایش ندادین

بای ایران قاره پیما داشته باشه
مثل تمام قدرتهای دیگه

حالا که همه حوره گیر جنگ تحریمیم حداقل یکی از دور بزنه بتونیم بزنیمش یا حداقل چیزی سمتش پرت کنیمو بهش برسه
ناشناس
۲۲:۰۸ ۱۱ آبان ۱۴۰۳
ماشاءالله حزب الله
ان شاء الله ظهور مهدی صاحب الزمان و نابودی جهانخوران
ناشناس
۲۲:۰۱ ۱۱ آبان ۱۴۰۳
تا مردمو بدبخت تر نکنین ول نمیکنین. یادتون باشه اگه جنگ بشه و مردم بیشتر از این مصیبت بکشن دیگه وقت رفتن خودتونم میرسه. مردم اگه الان در مقابل بی عدالتی شما سکوت کردن چون کشش جنگ رو ندارن. اما اگه جنگ بشه دیگه همه چی تموم میشه
ناشناس
۲۲:۰۰ ۱۱ آبان ۱۴۰۳
چرا احتمال برای بازدارندگی باید قاره پیما شوند
ناشناس
۲۱:۲۵ ۱۱ آبان ۱۴۰۳
بمب رو درست کنید بزارید گوشه صندوق خونه.بمب رو الان باید نقد داشته باشید نه اینکه حالا ببینیم اگه تهدید شدیم .بلکه موقعیت طوری شد نشه ساخت.
ناشناس
۲۱:۱۴ ۱۱ آبان ۱۴۰۳
پس افزایش تورم و نابودی سرمایه مردم تو بورس چی اون هم بردش بیشتر میشه البته اقتصاد نابود شده و شخم زده شده
رضا
۲۰:۴۶ ۱۱ آبان ۱۴۰۳
فقط بمب هسته ای
ناشناس
۲۰:۱۲ ۱۱ آبان ۱۴۰۳
سلام بالا بردن برد موشکی کاری بسیار عالی و خوب است ولی مهمتر آن هم قدرت تخریب آن است زیرا قدرت تخریب موشک های ما کم است و از نظر من باید تا آلمان و فرانسه اروپا برسد و اگر لازم شد قاره پیما داشته باشیم
هر کی چه فرقی میکنه
۲۰:۱۱ ۱۱ آبان ۱۴۰۳
لطفا گزیده خبر مرتبط با تیتر خبر قرار بدید مردم رو مجبور نکنید یه کامیون مطلب بیشتر بخونند
ناشناس
۲۰:۰۱ ۱۱ آبان ۱۴۰۳
صلاح هسته‌ای باید ساخته شه .
ناشناس
۱۹:۳۵ ۱۱ آبان ۱۴۰۳
از طرف خودت حرف میزنی یا مردمی که دنبال ی تیکه نون وگوشتن شکمشونو سیر کنن که هنوز جنگ نشده اونم پیدا نمیکنن این دلار ۷۰ تومنی گندش ۱ ماه دیگه در میاد سرتونو مثل کبک کردین تو برف
ناشناس
۱۹:۱۶ ۱۱ آبان ۱۴۰۳
خودت میری بجنگی؟
ناشناس
۲۱:۴۱ ۱۲ آبان ۱۴۰۳
نه!
ناشناس
۱۹:۱۶ ۱۱ آبان ۱۴۰۳
زنده باد ایران قوی
ناشناس
۱۹:۰۶ ۱۱ آبان ۱۴۰۳
مرگ بر رژیم کودک کش
ناشناس
۱۸:۵۶ ۱۱ آبان ۱۴۰۳
بس کنید دیگه. قدرت موشکها و پهپادها و پدافند قدرت اول خاورمیانه رو همه دنیا دیدند و فهمیدن. قبل از اینکه بیشتر از این اسیب اقتصادی و اجتماعی و امنیتی به مردم بزنید واقعیتها رو بپذیرید
ناشناس
۱۸:۴۳ ۱۱ آبان ۱۴۰۳
اگه جنگ دوست داری برو لبنان و غزه بیخود ازملت مایه نزار ما تحمل جنگ را نداریم
محسن
۰۸:۴۰ ۱۲ آبان ۱۴۰۳
بی غیرتی دست و پا نداره که...! ما اونقد منتظر نمی مونیم جنگ بیاد سراغمون...