مهدی جمشیدی، پژوهشگر پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و استاد دانشگاه اظهار کرد: رسانه ملی در پوشش رسانهای این اتفاق قدمبهقدم واقعه پیش رفته و در خبررسانی تأخیر نداشته است. همچنان که میدانید سرعت عمل در اطلاعرسانی حرف اول را در دنیای امروز میزند و اولین شاخص برای ارزیابی عملکرد رسانه همین امر است.
نویسنده کتاب عزم راه، با توجه به اقدام رسانه ملی در تهیه گزارشهای مردمی ادامه داد: رسانه ملی تلاش خوبی کرد تا آیینه عینیت شده و آنچه هست را بازنمایی کند. اصرار رسانه ملی در قرار دادن دوربین در معابر، میدانها و نشان دادن پهنه آسمان و اینکه آنچه هست را در قاب تصویر و حتی بدون روایت، ارائه کند، قابلتحسین است. در این صورت مخاطب با تصاویر زنده عینی معطوف به واقعیت و بیواسطه روبهرو شده و این نمای مستقیم باعث اعتماد مخاطب نسبت به رسانه ملی میشود.
جمشیدی افزود: در لحظه واکنش نشان دادن و بازنمایی بیدرنگ یعنی رسانه مسیر درستی را پیموده است.
این استاد دانشگاه دعوت رسانه ملی از اصحاب فکر و نظر را در بازه زمانی اندک، قابلتقدیر دانست و ادامه داد: اینکه صداوسیما اصحاب فکر و اندیشه را در زمان محدود فراخوانده و تحلیل را پیوست و ضمیمه «درلحظه بودن» و «عینیتنمایی» کرده است، یعنی رسانه ملی یک قاب خام نیست.
وی گفت: رسانه ملی در وعده صادق یک و دو نیز بهخوبی نشان داد که توانایی آن را دارد تا اصحاب فکر و اندیشه را فراخوانده و نظرات مختلف را بازنمایی کند. تحلیلهای متفاوت از دریچههای گوناگون از زبان اشخاص متعدد در شبکهها و بخشهای مختلف رسانه ملی آنقدر زیاد بود که باعث اشباع مخاطب شده و او را از احساس خلأ و بیاطلاعی از وقایع رهایی دهد.
جمشیدی اضافه کرد: از یک سال پیش تا کنون مسئله فلسطین در رسانه ملی بهصورت خاص برجسته بوده و کمرنگ نشده است. مسئله فلسطین و لبنان یکی از اولویتهای رسانه ملی بوده و به نظرم این شعله تا رسیدن به نتیجه مطلوب که همانا دستیابی به پیروزی حقیقی است خاموش نخواهد شد.