سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رتبه سوم کشوری اردبیل در بروز بیماری تب مالت

رئیس گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی اردبیل گفت: این استان در بروز بیماری تب مالت رتبه سوم کشوری رادارد.

جواد ابیش وند با اشاره به این که تب مالت یک بیماری عفونی است که در اثر ارتباط با دام یا ترشحات دامی یا فرآورده‌های لبنیاتی آلوده به انسان منتقل می‌شود، گفت: تب مالت یک بیماری هزار چهره است و می‌تواند قسمت‌های مختلف بدن را درگیر کند، فردی را دچار بیماری اعصاب و روان می‌کند، گاهی قلب را درگیر می‌کند و گاهی شخص را دچار کمر درد یا ضعف و بیحالی کرده و با ظواهر مختلف خود را نشان می‌دهد.
رئیس گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی اردبیل افزود: در استان اردبیل مصرف لبنیات و تماس با دام آلوده از راه‌های انتقال بیماری تب مالت است و بر اساس آمار ۳۱ درصد بیماران در استان اردبیل دامدار هستند، ۶۸ درصد موارد بیماری تب مالت در روستانشینان و یک درصد موارد نیز در عشایر بروز می‌کند.
به گفته او، زمانی که فرد به بیماری تب مالت آلوده می‌شود میکروب بیماری وارد بدن می‌شود، دوره کمون را طی کرده و بیماری بروز می‌کند.
ابیش وند با بیان این که تشخیص و درمان این بیماری بر عهده پزشکان حاذق و متخصص عفونی و داخلی است، افزود: باید راه‌های پیشگیری از این بیماری را بدانیم و با آن مقابله کنیم.
او تصریح کرد: مردم حتما باید شیر جوشیده یا شیر پاستوریزه استفاده کنند، استفاده از لبنیات سنتی در زمینه بیماری تب مالت خیلی مهم است، اگر یک قطره از شیر آلوده با دهان فرد تماس پیدا کند سریع مبتلا به این بیماری می‌شود.
ابیش وند افزود: شیر سه تا پنج دقیقه پس از مرحله به جوش رسیدن باید جوشانده شود، پنیر هم جزو بیشترین عوامل سرایت بیماری در استان اردبیل است، پنیر با شیر جوشانده نشده درست می‌شود، این پنیر باید سه ماه در آب نمک بماند تا عامل بیماری تب مالت از بین برود و سپس مصرف شود.
او به مردم توصیه کرد: در خرید پنیر تازه از مغازه‌ها باید دقت کنند، حتی فرد هنگام تست طعم پنیر در مغازه‌ها می‌تواند در صورت آلوده بودن به بیماری تب مالت مبتلا شود.
این مقام بخش بهداشت استان اردبیل تماس نزدیک با دام را یکی از دیگر راه‌های انتقال بیماری تب مالت ذکر کرد و افزود: در مواقعی بویژه در عید قربان وقتی بچه‌ها گوسفند یا بره را در آغوش می‌گیرند سریع می‌توانند به این بیماری مبتلا شوند، مردم همچنین باید از خرید گوشت‌های خارج از کشتارگاه‌ها که عامل سرایت بیماری است پرهیز کنند، توصیه می‌شود مردم گوشت را از قصابی‌ها و مراکز مجاز تهیه کنند.
رئیس گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی اردبیل گفت: حتما توجه به دامداری صنعتی توصیه می‌شود، هنگام نزدیک شدن به دام استفاده از دستکش و عینک محافظ باید مورد توجه قرار بگیرد. هنگام کمک به زایمان دام باید برای احتیاط از آلوده شدن به ترشحات دامی از وسایل حفاظت فردی استفاده شود، یک فقره ترشحات زایمانی آلوده به عامل بیماری تب مالت ۱۰ به توان ۲۵ عامل بیماری تب مالت دارد، چون میکروب تب مالت دارد.
او تصریح کرد: در استان اردبیل میزان بروز بیماری تب مالت چند برابر کشور است، چون هم دامداری زیادی در استان فعال است و هم مصرف لبنیات سنتی بالا داریم.
ابیش وند افزود: در پرس و جو از بیماران مبتلا به تب مالت در مراکز بهداشتی و درمانی استان اردبیل ۹۵ درصد بیماران گفته‌اند که از شیر و پنیر سنتی استفاده کرده‌اند. باید در این زمینه سالم‌سازی شود.
رئیس گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی اردبیل گفت: اخیرا عامل بیماری تب مالت در بستنی هم دیده شده است، توصیه می‌شود از بستنی پاستوریزه استفاده شود، به دلیل بی‌اطلاعی از نحوه جوشانده شدن شیر در بستنی‌های دست‌ساز احتیاط در این مورد خیلی مهم است، هر چند همکاران نظارت و مراکز غیربهداشتی را پلمب می‌کنند ولی خانواده‌ها و کودکان با مصرف بستنی‌های پاستوریزه باید در تامین سلامت خود تلاش کنند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.