سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کارشناس اداره کل آموزش‌وپرورش قم:

یک‌هزار دانش‌آموز عضو فعال پژوهش سرا‌های دانش‌آموزی قم هستند

کارشناس نظارت و پیگیری امور پژوهش سرا‌های دانش‌آموزی اداره‌کل آموزش‌وپرورش قم گفت: یک‌هزار دانش‌آموز عضو فعال پژوهش سرا‌های دانش‌آموزی قم هستند که در فعالیت‌های مختلف این مراکز شرکت کرده و ایده پردازی می‌کنند.

آسیه مطهری گفت: هم اینک پنج پژوهش سرا در استان قم فعال است و با توجه به این که نواحی که بیش از ۵۰ هزار دانش‌آموز دارند باید ۲ پژوهش سرا داشته باشند، نیازمند تاسیس ۲ پژوهش سرای دیگر در استان هستیم.

کارشناس نظارت و پیگیری امور پژوهش سرا‌های دانش‌آموزی اداره‌کل آموزش‌وپرورش قم اضافه کرد: در شهرستان‌های کهک و جعفریه پژوهش سرا تاسیس نشده که اگر در صورت اجرایی شدن آن، می‌تواند در راستای علم‌آموزی و ترویج تحقیق و پژوهش کمک‌کننده باشد.

او  ادامه داد: هر پژوهش سرا ۱۵۰ تا ۲۰۰ عضو فعال دارد که با این مرکز ارتباط مستمر دارند، در دوره‌ها شرکت و طرح‌ها و ایده‌ها را پیگیری می‌کنند.

به گفته مطهری، در طول سال ۱۱ هزار دانش‌آموز از پژوهش سرا‌های استان بازدید کرده یا در کارگاه‌های آموزشی این مراکز شرکت دارند.

کارشناس نظارت و پیگیری امور پژوهش سرا‌های دانش‌آموزی اداره‌کل آموزش‌وپرورش قم با بیان این که عینی سازی مفاهیم کتب درسی در پژوهش سرا انجام می‌شود، بیان کرد: در پژوهش سرا مفاهیم درسی در قالب آزمایش و دست سازه به کار عملی تبدیل و روش تحقیق، پژوهش و تحلیل اطلاعات به دانش‌آموزان آموزش داده می‌شود.

مطهری با اشاره به این که پژوهش سرا مکمل مدرسه است، اضافه کرد: در پژوهش سرا‌ها علوم جدید به دانش‌آموزان معرفی می‌شود که در این راستا ۱۲ محور مختلف از علوم جدید یا علومی که کشور در آن پیشرفت کرده است، در اختیار دانش‌آموزان آموزش قرار می‌گیرد.

کارشناس اداره کل آموزش‌وپرورش قم، علوم زیست‌فناوری، نانوفناوری، رباتیک، هوش مصنوعی، کد نویسی، سلول‌های بنیادی، ادبیات و علوم انسانی را از جمله این علوم عنوان کرد و افزود: استان قم در رشته‌های زیست‌فناوری و سلول‌های بنیادی موفق عمل کرده و صاحب رتبه است.

کارشناس نظارت و پیگیری امور پژوهش سرا‌های دانش‌آموزی اداره‌کل آموزش‌وپرورش قم با تاکید بر تقویت جنبه‌های مختلف علم‌آموزی در دانش‌آموزان، ادامه داد: ترویج، آموزش، پژوهش و تبدیل ایده به محصول مراحل مختلف علم‌آموزی در پژوهش سراهاست.

او افزود: پژوهش سرا‌ها در نظر دارند دانش‌پژوهان آینده را جذب کنند و آموزش دهند تا از این طریق شرکت‌های دانش‌بنیان آینده تقویت شود.

مطهری تصریح کرد: همه دانش‌آموزان از پایه چهارم تا دوازدهم می‌توانند به همراه خانواده‌هایشان از امکانات پژوهش سرا‌ها استفاده کنند.

در سال تحصیل جدید ۳۱۵ هزار دانش‌آموز در یک‌هزار و ۶۳۳ مدرسه در سطح مدارس این استان به تحصیل مشغول هستند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.