سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

زمان طلایی شکایت از مجرمان مجازی را از دست ندهید

رئیس پلیس فتای استان قزوین گفت: افرادی که از آنان در فضای مجازی کلاهبرداری به ویژه کلاهبرداری مالی شده می‌توانند بلافاصله با شماره (۹۶۳۸۰) تماس بگیرند تا اقدام فوریتی پلیس در همان ساعات اولیه ارتکاب جرم انجام شود.

فرهودی رئیس پلیس فتای استان قزوین در گفت وگوی خبری سیمای مرکز قزوین گفت: برای برقراری تماس با پلیس فتا کافیست شماره ۰۹۶۳۸۰ را شماره گیری کرده و طبق تلفن گویا پیش رفته و کد شهرستان خود را وارد کرده و به پلیس فتای مورد نظر خود وصل شوید

وی عنوان کرد: افراد بالافاصله پس از خالی شده حساب خود از چند دقیقه تا چند ساعت با شماره گیری سامانه پلیس فتا می‌توانند کاری کنند تا با استفاده از اقدام پلیس شماره حساب مجرم مسدود و رهگیری شود.

فرهودی گفت: ماموران پلیس فتا در هر وقت از شبانه روز با مردم ارتباط می‌گیرند و از این بایت افرادی مالباخته نگران نباشند و در اولیت فرصت به محض دریافت اطلاع از برداشت حساب پلیس را در جریان قرار دهند.

وی عنوان کرد: پلیس فتا در زمینه پیشگیری همواره پیامک به شماره تلفن افراد می‌دهد والبته همکاران ما در طول سال با حضور در مدارس، مساجد و ارگان‌های دولتی به افراد آموزش می‌دهند.

حداد معاون داستان قزوین هم دیگر میهمان برنامه گفت وگوی خبری سیمای قزوین گفت: افرادی هستند که اتفاقی برای آنها رخ می‌دهد و پولی از حساب آنان برداشت می‌شود که متأسفانه دیر به مراکز قضائی و پلیس مراجعه می‌کنند برخی مواقع هموطنان متصور می‌شوند که شب هنگام اگر این اتفاق بیافتد نمی‌توانند به جایی مراجعه کنند.

وی گفت:بهتر این است که بگوییم بلافاصله بعد از اینکه افراد متوجه شدند و هر زمانی که پول از حساب برداشت شد بهترین زمان برای مراجعه پلیس است.

حداد با بیان اینکه پیشگیری اجتماعی در بحث جرائم فضای مجازی بسیار مهم و تأثیرگذار است و باعث می‌شود درصد زیادی از جرائم اتفاق نیفتد، گفت: خوشبختانه کارشناسان پلیس فتا در این راستا با حضور در مدارس، ادارات، سازمان‌ها، مساجد و محلات آموزش‌های لازم در زمینه جرائم و کلاهبرداری‌های اینترنتی و فضای مجازی را به زبان ساده برای مردم بیان می‌کنند.

وی افزود: البته برخی از جرائم موضوعات امنیتی و اخلاقی و اجتماعی است که به طورطبیعی برای پرونده شاکی قرار اقتصادی صادر نمی‌شود.

حداد عنوان کرد: در خصوص جرائم اقتصادی همه تلاش ضابطین دستگاه قضایی جبران همه خسارت به مالباختگان است که البته با تماس فوری با پلیس و مطلع بودن قطعا رهگیری و مسدود سازی حسابی که خارج شده اقدام می‌شود.

وی گفت: بیشتر کلاهبرداری‌ها و جرایمی که در اینترنت اتفاق می‌افتند، به دلیل دانش و آگاهی کم افراد است که آنها را در معرض سوءاستفاده قرار می‌دهد. طبق قانون، هر شخصی که به طور غیرمجاز از سامانه‌ها و شبکه‌های اینترنتی یا مخابراتی استفاده کند، مجرم است.

رئیس پلیس فتا استان قزوین هم در ادامه بحث مجرمان اینترنتی گفت: درادامه تعریف کلاهبرداری اینترنتی باید بیان کرد که طبق ماده ۶۷ قانون تجارت الکترونیک، اگر شخصی در زمینه مبادلات الکترونیک، از سیستم‌ها، برنامه‌ها، پیام‌ها و هرگونه ابزار ارتباط از راه دور، به صورت غیرقانونی استفاده کرده و به اطلاعات مالی و غیرمالی دیگر افراد دسترسی پیدا کند و اموال یا امتیاز‌های دیگران را برای خود مصادره کند، کلاهبردار اینترنتی خواهد بود و طبق قانون با او برخورد خواهد شد.

فرهودی عنوان کرد: نوع دیگر کلاهبرداری اینترنتی با استفاده از رمز پویا انجام می‌شود. در واقع تغییر دادن زبان دستگاه خودپرداز بانکی به زبان انگلیسی امکان دارد با خالی شدن حساب بانکی همراه شود. به همین دلیل نباید به هیچ عنوان فریب تماس‌های تلفنی را بخورید و به پای دستگاه‌های خودپرداز بانکی نروید.

وی افزود: این روش امروزه نیز برای برداشت غیر مجاز از حساب بانکی و سرقت اینترنتی بسیار رواج دارد.

این مسئول گفت: با توجه به اینکه کلاهبرداری اینترنتی پرتکرارترین جرم در بازه زمانی یاد شده است، لذا به کاربران توصیه می‌شود قبل از مشخص شدن صحت و سقم کالا‌های مورد معامله در نرم‌افزار‌های واسط خرید، از اعتماد بی‌چون و چرا و واریز بیعانه خودداری کنند.

رئیس پلیس فتا استان قزوین گفت: درحال حاضر کلاهبرداری با ارسال پیامک به افراد یکی از روش‌های رایج است؛ از این رو از افراد درخواست داریم پیامک‌هایی که با سرشماره شخصی ارسال شده و حاوی لینک هستند را حذف کرده و وارد لینک نشوند.

وی ادامه داد: هیچ سازمان، اداره یا مرکزی با سرشماره شخصی اقدام به ارسال پیامک نمی‌کند؛ از این رو پس از دریافت پیامک ابتدا باید به سرشماره نگاه کرد و درصورتی که شخصی بود باید بلافاصله پیامک را حذف کرد.

فرهودی افزود: فیشینگ هم یکی دیگر از کلاهبرداری سایبری است که در آن مجرمان ازطریق ایمیل‌های تقلبی، وب‌سایت‌های جعلی و پیام‌های فریبنده، اطلاعات شخصی یا مالی قربانیان را به سرقت می‌برند. این حملات می‌توانند ساده یا بسیار پیچیده باشند، اما خبر خوب این است که با آگاهی و هوشیاری می‌توانیر از آنها جلوگیری کرد.

وی عنوان کرد: یکی دیگر از روش‌های دیگر کلاهبرداری، ارسال پیامک‌های مختلف به قشر خاصی از جامعه است. معمولا این پیامک‌ها به شما وعده‌ها یا هدایای مختلفی می‌دهد. مثلا ممکن است بگویند که فلان محصول را در مسابقه برنده شده‌اید و برای دریافت آن رو لینک زیر کلیک کنید. به محض کلیک روی لینک، فرد متخلف، به تمامی اطلاعات شما روی گوشی، دسترسی پیدا می‌کند.

رئیس پلیس فتا استان قزوین گفت: افرادی که درگیر کلاهبرداری اینترنتی شده‌اند می‌توانند برای ثبت شکایت خود به سامانه مراجعه کرده و پس از ثبت نام در این سامانه، در بخش ثبت تخلفات نسبت به پر کردن فرم قرار داده شده در این صفحه اقدام کرده و سپس از طریق مراجع قضایی مربوطه نیز پیگیر شکایت خود باشند.

 فرهودی افزود: یکی دیگر از روش‌های ثبت شکایت مراجعه حضوری است. برای این مورد تنها کافیست به دادسرای جرائم رایانه‌ای مراجعه کنید و نسبت به ثبت شکایت خود اقدامات لازم را انجام دهید. در این باره گفتن این نکته حائز اهمیت است که پیش از مراجعه به دادگاه ثبت شکایت در دفتر خدمات قضایی امری لازم و ضروری بوده چرا که باید در نخستین گام برای شما پرونده‌ای با موضوع مربوطه تشکیل شود و شما پیامک تاییدی نسبت به این موضوع دریافت کنید که این یعنی شکایت شما درحوزه پلیس فتا خواهد بود.

وی گفت: ارسال متون اغواگر و وسوسه‌کننده مهمترین عامل در موفقیت مجرمان در ارتکاب جرم به‌وسیله پیامک است و تنها راه ممکن در حفظ امنیت حساب بانکی، حفظ خونسردی و بررسی دقیق پیامک و بالا بردن معلومات فرد در خصوص موضوعات سایبری است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.