سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مؤلفه‌های امنیت هوشمند اجتماعی

در حالی که امنیت سخت با اتکا به‌زور و ابزار‌ها و تاکتیک‌های امنیتی محقق می‌شود، امنیت نرم، وضعیتی است که با ایجاد و تقویت توان جذب‏ کنندگی در جامعه رقم خواهد خورد.  

یکی از مباحث مهمی که رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار دو روز پیش خود با جمعی از خانواده‌های معزز شهیدان امنیت مورد اشاره و تأکید قرار دادند، امنیت و توجه به ابعاد مختلف آن هست. این مفهوم را می‌توانیم در قالب سه نوع سخت، نرم و هوشمند مورد توجه قرار دهیم. طبیعتاً بر مبنای تقسیم‌بندی، برای تأمین امنیت هم ابزار‌ها و شیوه‌های مختلفی در دسترس است که متأثر از سه نوع قدرت نظامی، اقتصادی و جذب‌کنندگی است. در حالی که امنیت سخت با اتکا به‌زور و ابزار‌ها و تاکتیک‌های امنیتی محقق می‌شود، امنیت نرم، وضعیتی است که با ایجاد و تقویت توان جذب‏کنندگی در جامعه رقم خواهد خورد. 

در این راستا یکی از ویژگی‌های ممتاز و برجسته حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رهبری و راهبری هوشمندانه است که سعی دارند در تصمیمات و رفتار‌های سیاسی خود بر همین مبنا به طرح مباحث مختلف روی بیاورند. این رویکرد متناسب با سه مؤلفه عقلانیت، معنویت و توجه به عواطف و احساسات پاک مردم ایران است. بحثی که ایشان در مورد امنیت طرح کردند و اینکه زیربنای پیشرفت و توسعه بوده و می‌تواند فضای لازم را برای ایجاد ایران قوی فراهم کند، در همین قالب قرار دارد.

به همین دلیل است که ایشان با توجه به تحولات منطقه و ماجراجویی خطرناک رژیم صهیونیستی، عناصر ابتکار، توانمندی و اراده مردم را پشتکاری قرار داده و از مسئولان سیاسی و نظامی خواستند منافع ملت در این زمینه را مدنظر قرار دهند؛ بی‌آنکه در ابعاد ماجرا بزرگ‌نمایی یا کوچک‌نمایی شود. 

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای بر اساس آگاهی که از ویژگی‌های ممتاز مردم ایران به عنوان حامیان همیشگی حاکمیت در برهه‌های سخت و حساس دارند، بحث خطای شناختی و محاسباتی تل‌آویو را یادآوری می‌کنند؛ رژیم مفلوک و شکست خورده‌ای که فکر می‌کند هرچه بتواند تحمیل قدرت سیاسی داشته و بر گُرده اسب قدرت سوار شود، بهتر می‌تواند حکمرانی کرده و به پیش بتازد، در حالی که او فارغ از هر چیز از یک فاکتور مهم غافل است و آن هم امنیت هوشمند اجتماعی جمهوری اسلامی است که بر اعتقادات و باور آحاد جامعه ایرانی استوار است.

این مردم که از ابتدای انقلاب نوپای اسلامی تا جنگ تحمیلی، تکانه‌های مختلف اقتصادی و سیاسی و تحریم‌های غیرقانونی غرب پای کار بوده و مقابل دشمن سر خم نکرده‌اند، همان ستون امنیت و دیوار محکمی هستند که دولتمردان می‌توانند همواره و با خیال راحت به آن تکیه کنند. رهبر معظم انقلاب که به روشنی از این عنصر بزرگی کشور آگاه و به آن ایمان دارند، در تحولات جاری هم از مسئولان خواستند با درک این مؤلفه و اتخاذ راهبرد هوشمندانه، جوابی درخور و متناسب با منافع ملی که امنیت کشور را دربرمی گیرد، بدهند. 

فرامتن این بخش از بیانات حضرت آیت‌الله خامنه‌ای که فرمودند: «باید قدرت و اراده و ابتکار ملت ایران و جوانان کشور را به آنان فهماند» توجه به برداشتی وسیع‌تر و عمیق‌تر از مفهوم عرفی کنونی امنیت است. ایشان چیزی فراتر از پاسخ نظامی در قبال اقدامات اسرائیل را مورد تأکید دارند و در این جنگ ترکیبی نقطه اتکایشان الزاماً شناخت دشمن از توان نظامی کشور نیست، بلکه بروز ظرفیت جوانان کشور و جامعه ایرانی را به‌درستی مورد تأکید قرار دادند.

منبع: روزنامه قدس

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۷:۲۲ ۰۸ آبان ۱۴۰۳
من زن می‌خوام پول ندارم از بیت المال پول بهم بدین می‌خوام ازدواج کنم گفته دین اسلام هست
ناشناس
۱۶:۰۵ ۰۸ آبان ۱۴۰۳
تورم گرانی فقر بیداد می‌کنه
ناشناس
۱۴:۵۷ ۰۸ آبان ۱۴۰۳
در حالی که امنیت سخت با اتکا به‌زور و ابزار‌ها و تاکتیک‌های امنیتی محقق می‌شود، امنیت نرم، وضعیتی است که با ایجاد و تقویت توان جذب‏کنندگی در جامعه رقم خواهد خورد. درودبر رهبرعزیزم