عماد احمدوند دبیر ستاد توسعه فناوری نانو و میکرو در نشست خبری پانزدهمین نمایشگاه فناوری های نانو و میکرو در ابتدای این نشست گفت: یکی از برنامههای سالیانه این ستاد نمایشگاهی است که غلبه مباحث اقتصادی در این نمایشگاه بیشتر شده است. از تولید علم تا ایجاد کسب و کار در این نمایشگاه بیشتر شده است.
او افزود: طبق سند توسعه فناوری نانو که در حال حاضر سومین سند اجرا را در دست داریم، اهداف کلانی را برای توسعه نانو تعریف کردیم که دارای اهدافی چون ترویج و فرهنگ سازی، ارتقای کیفیت علمی و ارتقاء توان نوآوری مبتنی بر فناوریهای بدیع، ارتقاء همکاریهای بین المللی، توسعه و مدیریت بازار، تدوین استانداردها و ارتقا صنایع موجود میشود.
احمدوند ادامه داد: فناوری نانو یک فناوری بین رشتهای است و شرکتهایی که محصولات و یا خدمات مبتنی بر فناوری نانو توسعه دهند تلاش میشود که در صنعت به بهره برداری برسد.
او بیان کرد: در سال ۱۴۰۲ افزایش پروژههایی مورد تایید ستاد ۳۲۹ تا بوده است. حمایت از پروژههای توسعه فناوری و محصول دارای سه بخش محققان، کسب و کارهای نوپا و شرکتهای صنعتی است. تمرکز اصلی و بیشتر حوزههای صنعتی ستاد نانو حوزه سلامت بوده و انرژی بیشترین میزان حمایت را به خود اختصاص دادند.
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو و میکرو ادامه داد: حجم فروش محصولات نانوساخت ایران در سال ۱۴۰۲، ۱۶۲۰ میلیون دلار معادل ۶۲ هزار میلیارد تومان است که رشد ۱۰۴ درصدی را نسبت به سال گذشته به دنبال دارد. مقاصد صادراتی محصولات نانو ۴۹ کشور بوده که مهمترین آنها عراق، سوریه هند، چین و ترکیه است. حوزههای عمران، نانومواد و اپتیک بیشترین سهم حوزههای صنعتی از بازار نانو ایران را در سال گدشته داشته است.
او در پایان تصریح کرد: در طول سالهای گذشته حجم فروش محصولات نانو رشد قابل توجهی را طی کرده که اثرات اقتصادی و اجتماعی بالایی دارند. حجم فروش چهار ساله نانو کاتالیستها ۲۱ هزار میلیارد تومان است.