سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اصلی‌ترین عنصر در تداوم هویت جامعه زبان است

مسئول اندیشکده شهر ایرانی اسلامی گفت: اصلی‌ترین عنصر در تداوم هویت جامعه زبان و عنصر دوم معماری و شهرسازی است.

بهزاد عمران زاده، مسئول اندیشكده شهر ایرانی اسلامی در برنامه رادیو گفتگو گفت: اساسا معماری و شهرسازی بیشتر از اینكه امر كالبدی و مادی باشد، امر فرهنگی است كه در ۴۰ تا ۵۰ سال اخیر از این بعد تاثیرات فرهنگی معماری و شهرسازی غفلت شده است. امروز اصلی ترین عنصر در تداوم هویت جامعه زبان و عنصر دوم معماری و شهرسازی است. معماری و شهرسازی جزو پایدارترین عناصر مادی و كالبدی است كه انسان آن را ساخته و همچنان می سازد.

وی تصریح کرد: معماری و شهرسازی می تواند باعث تعالی فرهنگی و هدایت افراد به اتخاذ تصمیمات و رفتارهای درست شود به طوری که سند ملی شهرسازی و معماری اسلامی اتفاق خوبی در توجه به این بعد شهرسازی است كه مورد غفلت قرار گرفته ولی نیاز است كه این سند نقد و بررسی و اجرایی سازی شود.

عمران زاده بیان کرد:  در حال حاضر معماری و شهرسازی ما نسبت و ارتباطی با اقلیم، فرهنگ، تاریخ، جغرافیا ما ندارد و همان ساختمانی كه در تهران ساخته می شود در دیگر شهرهای كشور هم ساخته می شود. عموما معماری ما یك ساختمان سازی است كه در دل بازار و نظام سرمایه گذاری تولید می شود و معماران نقشی در آن ندارند. این سند در ۵ هدف، ۱۴ راهبرد، ۶۵ اقدام و راهكار تدوین شده است و تلاش می كند نگاه فرهنگی را با عنوان اسلامی و ایرانی تقویت كند.

همچنین عبدالحمید نقره كار رئیس گروه تخصصی و معماری و شهرسازی در فرهنگستان هنر در ادامه گفت: مهمتر از سند ملی شهرسازی و معماری اسلامی ایرانی، ایجاد قرارگاه ها و ستادهای جهاد تبیین و اقدام است كه از طریق نظارت مستمر و مطالبه عمومی اجرای آن انجام شود و سپس باید جهاد تبین و اقدام با نظارت و كنترل و پیگیری موفق محقق شود.

نقره كار اظهار داشت: معماری و شهرسازی یك رشته بسیار مهم میان دانشی است و هیچ علمی در حوزه ها و دانشگاه ها نیست كه در شهرسازی ها موثر نباشد. تمام رشته های مهندسی، اقلیم، پزشكی، علوم انسانی و هنر در طراحی شهری و شهرسازی كشور تاثیر دارد.

رئیس گروه تخصصی و معماری و شهرسازی در فرهنگستان هنر با تاكید بر اینكه در دانشگاه های ما رشته های شهرسازی و برنامه ریزی های ملی، منطقه ای و روستایی بسیار دیر انجام شده گفت: از سویی شهرها بدون سند راهبردی و طرح های جامع و تفصیلی به صورت غیرعلمی، غیرمنطقی و غیرعلمی طراحی و گسترش پیدا كرده است .

وی ادامه داد: در شهرهای بزرگ مانند تهران، دولت به دلیل هزینه های بالای نگهداری شهرها یك اشتباه انجام داد و وزارت راه و شهرسازی و شورای عالی معماری و شهرسازی تمام مسئولیت را به شهرداری واگذار كرد و شهرداری از اختیارات سه قوه برخوردار شد و قانون نوشت، طرح های علمی را تصویب، خودش در مقام قاضی به تخلف فروشی، تراكم فروشی غیرمجاز و تغییر كاربری زمین به نفع زمین خواران و سرمایه داران پرداخت كه نتیجه آن بحران محیط زیست، ترافیك سنگین، آلودگی هوا و بیماری های فزاینده شده است.

برچسب ها: هنر ، فرهنگ ایران
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.