سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تاکید بر تاثیر مولفه دانش در تعیین قیمت تمام شده محصولات کشاورزی

رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی استان قزوین تاکید کرد: مولفه دانش را در تعیین قیمت تمام شده محصولات کشاورزی باید در نظر گرفت.

حریری مقدم رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی استان قزوین در گفتگوی ویژه خبری شبکه قزوین گفت: سازمان نظام مهندسی کشاورزی در سال ۸۰ شکل گرفت که امروز اعضای شورای استان ۱۱ نفر است که ۱۴ نفر پرسنل دارد و ۲۷۰۰ نفر عضو سازمان هستند.

حریری مقدم افزود: کارشناسان نظام مهندسی در حوزه زراعت و اصلاح نباتات، علوم دامی، گیاهپزشکی، مهندسی باغبانی، علوم مهندسی آب، مهندسی ماشین‌های کشاورزی، تولیدات گیاهی، شیلات، ترویج و مهندسی علوم خاک مشغول به فعالیت هستند.

وی اضافه کرد: بخشی از وظایف جهادکشاورزی از تولی گری در صدور مجوز در بخش دام، طیور، شیلات تا فرآیند‌هایی که در بخش گلخانه و قارچ انجام می‌شود به این نظام واگذار شده است.

به گفته رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی استان قزوین، با بومی کردن بذور سبزی و سیفی جات و دیگر تولیدات کشاورزی به دنبال رفع نیاز‌های کشور هستیم.

حریری مقدم با تاکید بر تاثیر مولفه دانش در تعیین قیمت تمام شده محصولات کشاورزی گفت: برای صادرات محصولات کشاورزی، این نظام اقدام به شناسنامه دار کردن محصولات و صدور کیو آر کد کرده، اما این اقدامات باید در سطح گسترده‌تر انجام شود و در ارزش افزوده این محصولات باید سهم کارشناس نظام هم دیده شود.

وی اضافه کرد: کارشناسان و مهندسان کشاورزی روشی را برای صادرات کیوی در مازندران عملیاتی کردند، در نهایت این محصول با قیمت ۳۰ تا ۵۰ هزار تومان صادر شد، اما چیزی عاید کارشناس نظام مهندسی نشد.

رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی استان قزوین گفت: در قیمت گذاری گندم برای خرید تضمینی از صفر تا ۱۰۰ تولید همه چیز قیمت دارد، به جز علم و دانش که کسی به آن توجهی نمی‌کند. 

حریری مقدم در ادامه با اشاره به استفاده‌های رایج از پهپاد سم پاشی بیان کرد: یکی از استفاده‌های رایج از پهپاد برای سم پاشی مزارع است. پهپاد کشاورزی می‌تواند بهترین فاصله را برای تزریق سم انتخاب کند و سرعت و دقت را افزایش می‌دهد. 

به گفته وی؛ تمایل به هوشمند سازی حتی به گلخانه‌های ۵ هزار متری رسیده است و هوشمند سازی، کنترل اقلیم و تدوین سیستم‌های آبیاری کارشناسان نظام طراحی و اجرا می‌کنند.

این مسئول همچنین گفت: یکی از اهداف اقتصاد مقاومتی کاهش کشت صیفی جات در فضای باز و توسعه در کشت‌های گلخانه‌ای است و برنامه‌ای برای توسعه افقی نداریم و دنبال کشت‌های عمودی هستیم.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.