سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نقش شهاب‌سنگ غول‌پیکر در پیدایش حیات

یک شهاب سنگ غول پیکر که ۳.۲۶ میلیارد سال پیش با زمین برخورد کرد، ممکن است به پیدایش حیات اولیه کمک کرده باشد.

شهاب‌سنگ‌ها میلیارد‌ها سال پیش بار‌ها و بار‌ها به سیاره ما برخورد کرده‌اند، مدت‌ها قبل از اینکه چیزی شبیه حیاتی که امروز می‌شناسیم وجود داشته باشد.

یکی از این صخره‌های فضایی حدود ۳.۲۶ میلیارد سال پیش شکسته شد و امروزه راز‌هایی درباره گذشته زمین فاش می‌کند.

این رویداد‌ها که می‌تواند باعث جوشش دریا یا ایجاد پوششی از گرد و غبار شود که مانع رسیدن نور خورشید به گیاهان می‌شود، معمولاً برای زندگی فاجعه بار در نظر گرفته می‌شوند. با این حال، کارشناسان پیشنهاد می‌کنند که شرایط ناشی از برخورد شهاب سنگ S۲ در بیش از ۳ میلیارد سال پیش که شواهد زمین شناسی برای آن در کمربند گرین استون باربرتون در آفریقای جنوبی یافت شد و قطر آن ۳۷ تا ۵۸ کیلومتر بود، ممکن است باعث ایجاد اشکال خاصی از زندگی برای شکوفایی شده باشند.

نادیا درابون، زمین‌شناس اولیه و استادیار گروه زمین و علوم سیاره‌ای در دانشگاه هاروارد در ایالات متحده، گفت: «ما فکر می‌کنیم رویداد‌های ضربه‌ای برای زندگی فاجعه‌بار هستند، اما آنها برای زندگی مفید بوده اند، مخصوصاً در اوایل حیات. این تأثیرات ممکن است باعث شکوفایی زندگی شوند.»

تخمین زده می‌شود که شهاب سنگ S۲ حدود ۲۰۰ برابر بزرگتر از شهاب سنگی بود که دایناسور‌ها را کشت.

از طریق کار پر زحمت جمع‌آوری و بررسی نمونه‌های سنگ و تجزیه و تحلیل رسوبات، ژئوشیمی و ترکیبات ایزوتوپ کربنی که از خود به جای گذاشته‌اند، تیم درابون قانع‌کننده‌ترین تصویری را از روزی که یک شهاب سنگ به اندازه چهار قله اورست از زمین بازدید کرد، ترسیم می‌کند.

نتایج نشان می‌دهد که این شهاب سنگ باعث ایجاد موج سونامی شده است که آب‌های اقیانوس را مخلوط کرده و زباله‌ها را از خشکی به مناطق ساحلی پرتاب کرده است.

دانشمندان می‌گویند که گرمای حاصل از برخورد باعث جوشش لایه بالایی اقیانوس و همچنین گرم شدن جو شد و ابر غلیظی از غبار همه چیز را پوشانده و هرگونه فعالیت نوری را متوقف می‌کند.

اما بر اساس این مطالعه، حیات باکتری‌ها به سرعت بازگشت، و با افزایش شدید تعداد موجودات تک سلولی که از عناصر فسفر و آهن تغذیه می‌کنند، افزایش یافت.

دانشمندان احتمال می‌دهند که آهن از اعماق اقیانوس‌ها به دلیل سونامی به سمت آب‌های کم عمق حرکت کرده باشد و فسفر توسط خود شهاب سنگ و از افزایش فرسایش روی زمین به سیاره آورده شده است.

یافته‌های پروفسور درابون نشان می‌دهد که باکتری‌های مصرف کننده آهن بلافاصله پس از ضربه شکوفا شدند.

کارشناسان خاطرنشان می‌کنند که این تغییر به سمت باکتری‌های ترجیح دهنده آهن، یک قطعه کلیدی از پازل را تشکیل می‌دهد که زندگی اولیه روی زمین را به تصویر می‌کشد.

امروزه شواهدی از برخورد در کمربند گرین استون باربرتون در آفریقای جنوبی پیدا شده است.

نتایج این مطالعه در مجله Proceedings of the National Academy of Sciences منتشر شد.

منبع: ایندیپندنت

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
حسنی
۱۶:۲۰ ۱۱ آبان ۱۴۰۳
باشگاه خبرنگاران مطلب چاپ کرد سه میلیارد سال پیش شهاب سنگ زمین برخورد کرده بابا به درک برخورد کرد سوژه برای نوشتن نداری سه میلیارد سال پیش گذشته کرم بیاد نمی آورند صبحانه یاد ندارند چی خوردند شما می آید سه چهار میلیارپیش صحبت میکنی