به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان، غلامرضا سرگزی مدیرکل دامپزشکی سیستان و بلوچستان گفت: به منظور پیشگیری از بروز بیماری در دام و طیور و یا اثبات آلودگی در فرآوردههای خام دامی مستلزم انجام آزمایشات مختلف تخصصی در این زمینه میباشد و اقدامات تشخیصی آزمایشگاهی در کنار نظارت و کنترلهای بهداشتی دامپزشکی، نقش مستقیمی در ایمنی و امنیت غذایی کشور از طریق تشخیص بیماریها و کنترل کیفی فرآوردههای خام دامی ایفا مینماید.
وی ادامه داد: آزمایشات محمولههای صادراتی، ترخیص بهداشتی واردات نهادهها و فرآوردههای خام دامی و نظارت بهداشتی حاکمیتی سازمان دامپزشکی کشور بویژه در استان مرزی سیستان و بلوچستان از دیگر اقدامات این اداره کل بوده است که باعث میشود در نهایت امر محصولات بهداشتی در اختیار مصرف کنندگان دامی و انسانی قرار گیرد. همچنین آزمایشگاههای دامپزشکی استان با بهره گیری از کارشناسان متعهد و متخصص، دانش و تجهیزات روز دنیا، نقش بسزایی درکاهش هزینههای تولید، تضمین سلامت فرآوردههای خام دامی مورد نیاز مصرف جامعه و توسعه تبادلات بینالمللی محصولات دامی داشته است.
دکتر سرگزی افزود: در یکسال گذشته؛ کارشناسان علوم آزمایشگاهی با رعایت الزامات تعریف شده مرکز ملی تشخیص، آزمایشگاههای مرجع و مطالعات کاربردی، بیش از ۴۳ هزار مورد آزمایش مربوط به سرولوژی دام، میکروبی مرضی، آزمایشات انگل شناسی، آنالیز شیمی، آزمایش PCR و آزمایشات سرولوژی طیور انجام داده اند که نسبت به مدت مشابه گذشته بیش از ۲ برابر افزایش یافته است.
وی گفت: تعیین و شناسایی قطعی باکتریهای بیماریزای منتقله از راه غذا از جمله سالمونلا، شیگلا، لیستریا، ویبریو و ... تشخیص و ردیابی بیماریهایی نظیر آنفلوآنزای فوق حاد، آنگارا، برونشیت، نیوکاسل در طیور، ردیابی بیماریهای نظیر تب برفکی، مرس، تب مالت و ... در دام، ردیابی بیماریهای AHPND (بیماری نکروز عفونی حاد هپاتوپانکراس)، WSD (بیماری لکه سفید) و ... در میگو و انجام تستهای تائیدیه بهداشتی صادراتی و وارداتی با روشهای تشخیصی بروز دنیا نظیر Real-time PCR، Elisa و ... تنها بخشی از خدمات آزمایشگاه به جامعه هدف میباشد.