نخستین جلسه کمیته سلامت مدارس گیلان امروز (چهارشنبه ۲ آبان ماه) با حضور معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و نمایندگان اداره کل آموزش و پرورش، سازمان بهزیستی، آموزش و پرورش استثنایی، اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و فرماندهی نیروی انتظامی استان برگزار شد.
سید محمود رضوانی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در این جلسه با بیان اینکه برنامههای حوزه بهداشت در قالب گروههای سنی به هم پیوسته است، گفت: همه گروههای سنی از خدمات بهداشت بهره مند میشوند، اما آنچه که باید در حفظ سلامت افراد جامعه به آنها بیاموزیم یا مورد توجه قرار دهیم، سنین پایین و کودکی و نوجوانی است.
او افزود: اگر از کودکی و نوجوانی در حفظ سلامت فرد کوشا باشیم، مطمئنا در دوران میانسالی و سالمندی، افراد سالمتری در جامعه خواهیم داشت که از کیفیت بالای زندگی برخوردار هستند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان به تأثیر آموزش در سنین کودکی و نوجوانی اشاره و تصریح کرد: در صورتی که تغذیه درست و مناسب، تحرک و فعالیت بدنی کافی در کودکان و نوجوانان با آموزش در مدارس نهادینه شود، پرورش نسلی سالمتر در آینده شاهد خواهیم بود.
او همچنین هدف از تشکیل کمیته سلامت مدارس را بررسی روند سلامت گروه سنی دانش آموزی اعلام کرد و هم افزایی بیشتر برای بهبود سلامت این گروه سنی با همکاری سایر دستگاهها را خواستار شد.
رقیه صالح زاده، رئیس گروه سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز در این جلسه با ارائه گزارشی از مراقبت و غربالگری دانش آموزان طی ۶ ماه نخست امسال گفت؛ ۱۵ درصد جمعیت کل استان را جمعیت دانش آموزی تشکیل میدهد و تحت پوشش برنامههای سلامت نوجوانان و مدارس حوزه بهداشت دانشگاه هستند.
به گفته او، طی رصدهای انجام شده، ۲۸ درصد دانش آموزان استان دچار چاقی هستند و اختلالهای بینایی، شنوایی و اسکلتی عضلانی در تعدادی از آنها یافت شده است که در کنار رسیدگی پزشکی و غیرپزشکی به پایههای هدف اول، چهارم، هفتم و دهم انتظار میرود که دستگاههای متولی به ویژه اداره کل آموزش و پرورش در حفظ و ارتقای سلامت این گروههای سنی خاص بیش از پیش کوشا باشند.
در پایان این جلسه، علاوه بر ارائه نقطه نظرات وحید افروز، رئیس اداره سلامت و تندرستی آموزش و پرورش استان گیلان، نمایندگان سایر دستگاههای حاضر نیز به ارائه شرح وظایف دستگاه متبوع خود در این حوزه پرداختند.