سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رد پای جنایت در غزه بر سلامت روان نظامیان صهیونیست

سی‌ان‌ان در گزارشی اعلام کرد بسیاری از نظامیان صهیونیست که به غزه اعزام می‌شوند دچار اختلالات روانی شده و هرگز به زندگی عادی باز نمی‌گردند.

رسانه آمریکایی سی‌ان‌ان در گزارشی از وضعیت نظامیان صهیونیست که در جنگ غزه حضور داشته‌اند، بیان کرد که بسیاری از آنان مبتلا به انواع اختلالات روانی از قبیل اختلال استرس پس از سانحه (پی تی اس دی) شده یا در مواردی دست به خودکشی زده‌اند.

یکی از این افراد «الیران میزراهی» ۴۰ ساله است که در سال ۲۰۲۳ و پس از آغاز جنگ علیه غزه، به نوار محاصره شده اعزام شد. خانواده او می‌گویند این سرباز ذخیره پس از بازگشت تبدیل به فرد دیگری شده بود و همزمان که از حملات عصبی، تعریق و بی‌خوابی رنج می‌برد، از دیگران نیز کناره‌گیری می‌کرد. شش ماه پس از اینکه «میزراهی» برای اولین بار به جنگ رفت، به اختلال استرس پس از سانحه مبتلا شد و پیش از اینکه بخواهد مجددا اعزام شود، با شلیک چند گلوله به سر، به زندگی خود پایان داد.

خانواده میزراهی می‌گویند او ۱۸۶ روز را در غزه گذراند تا اینکه از ناحیه زانو آسیب دید و اندکی بعد هم مشکل شنوایی پیدا کرد. او برای معالجه از غزه خارج شد و پس از آن پزشکان تشخیص دادند که به پی تی اس دی مبتلا است. خواهر این نظامی صهیونیست به سی‌ان‌ان گفت که ارتش صهیونیستی و جنگ در غزه را مقصر مرگ برادرش می‌داند. او می‌گوید برادرش زمانی که به جنگ غزه فراخوانده شد، مدیر یک شرکت ساختمانی بود و پس از بازگشت از جنگ بار‌ها به او گفته بود تنها کسانی که با او در غزه حضور داشتند، می‌دانند که او چه صحنه‌هایی در این جنگ دیده است.

خانواده میزراهی می‌گویند پس از اینکه ارتش اسرائیل حاضر نشده او را به عنوان یک نظامی دفن کند تصمیم گرفته‌اند با رسانه‌ها صحبت کنند.

سی‌ان‌ان در ادامه این گزارش بیان کرد که مقامات صهیونیست به جز موارد بسیار نادر، غزه را به روی خبرنگاران خارجی بسته‌اند و این امر مستند کردن رنج فلسطینیان یا تجربیات نظامیان را بسیار دشوار می‌کند. به همین دلیل به درستی مشخص نیست که چه تعدادی از نظامیان به بیماری‌های روانی مبتلا شده یا خودکشی می‌کنند. 

جنگ غزه طولانی‌ترین جنگی است که رژیم صهیونیستی تا کنون درگیر آن بوده و با تشدید حملات و گسترش آن به لبنان، برخی نظامیان صهیونیست می‌گویند که از اعزام شدن مجدد بسیار واهمه دارند. یکی از پزشکان ارتش صهیونیستی که نام او فاش نشده، در این خصوص گفت: «بسیاری از ما از فراخوان مجدد برای جنگ در لبنان می‌ترسیم. ما در حال حاضر به کابینه اعتمادی نداریم». 

نظامی صهیونیست که با بولدوزر از روی اجساد عبور می‌کرد: کابوس می‌بینم و نمی‌توانم گوشت بخورم

«گای زاکن» یک صهیونیست دیگر که در غزه مستقر بوده، می‌گوید در بسیاری از موارد مجبور بودند «صد‌ها فلسطینی را اعم از مرده و زنده با بولدوزر زیر بگیرد» و در این شرایط تمامی اعضای داخلی آنها به بیرون می‌ریخت. زاکن می‌گوید دیگر نمی‌تواند گوشت بخورد، زیرا او را به یاد صجنه‌های وحشتناکی می‌اندازد که از داخل بولدوزر مشاهده می‌کرد. او گفت که شب‌ها صدای انفجار در سرش می‌پیچد و نمی‌تواند بخوابد. 

زاکن از اجساد به عنوان «گوشت» یاد کرد و گفت: «وقتی در بیرون به دفعات گوشت و خون می‌بینید... هم مال ما و هم مال آنها، وقتی غذا می‌خورید واقعاً روی شما تأثیر می‌گذارد». 

سی‌ان ان در ادامه این گزارش اشاره کرد که تلفات مربوط به سلامت روان در غزه احتمالا «بسیار زیاد» است. گروه‌های امدادی و سازمان ملل بار‌ها بر پیامد‌های فاجعه‌بار سلامت روانی جنگ بر غیرنظامیان غزه نیز تاکید کرده‌اند. سازمان ملل در ماه اوت اعلام کرد بیماری‌هایی مثل «اختلال استرس پس از سانحه» را نمی‌توان روی مردم غزه بررسی کرد، زیرا در غزه سانحه تمام نمی‌شود و همواره ادامه دارد. 

«آهرون برگمن» دانشمند علوم سیاسی در کینگز کالج لندن که به مدت شش سال در ارتش صهیونیستی کار می‌کرد و در طول جنگ لبنان در سال ۱۹۸۲ نیز حضور داشت، گفت که جنگ غزه شبیه هیچ یک از جنگ‌های دیگر رژیم نبوده است. او در ادامه گفت: «این جنگ بسیار طولانی است و در مناطق مسکونی اتفاق می‌افتد. یعنی نظامیان در میان بسیاری از مردم می‌جنگند». برگمن گفت که راننده‌های بولدوزر مستقیما در معرض خشونت جنگی قرار دارند، زیرا «از روی افراد مرده عبور می‌کنند». 

هزاران مبتلا به اختلالات روحی فقط تا پایان امسال

گفته شده بیش از یک سوم افرادی که از جنگ حذف شده‌اند، مشکلات سلامت روان دارند. بخش توانبخشی وزارت جنگ اسرائیل در ماه اوت اعلام کرد که هر ماه بیش از ۱۰ هزار سرباز مجروح برای درمان شدن از جنگ خارج می‌شوند که ۳۵ درصد از آنها از وضعیت روحی خود شکایت دارند و ۲۷ درصد نیز به اختلال استرس پس از سانحه مبتلا می‌شوند. این سازمان افزود که تا پایان امسال انتظار می‌رود که ۱۴ هزار نظامی مجروح برای مداوا بستری شوند که احتمالا حدود ۴۰ درصد آنها دچار مشکلات روانی خواهند بود. 

به گفته وزارت بهداشت رژیم صهیونیستی، سالانه بیش از ۵۰۰ صهیونیست بر اثر خودکشی جان خود را از دست داده و بیش از ۶ هزار نفر دیگر اقدام به خودکشی می‌کنند و آمار رسمی حدودا ۲۳ درصد کمتر از تعداد واقعی است. 

رسانه تایمز اسرائیل نیز پیش‌تر با استناد به داده‌های نظامی اعلام کرد که در سال ۲۰۲۱ خودکشی عامل اصلی مرگ و میر در میان نظامیان صهیونیست بوده است. در اوایل سال جاری نیز وزارت بهداشت رژیم تلاش کرد تا «شایعه افزایش نرخ خودکشی از هفتم اکتبر» را خنثی کند و مدعی شد که آمار منتشر شده مربوط به حوادث مجزا است و بدون ارائه اعداد مشخصی گفت که در اسرائیل از ماه اکتبر تا دسامبر نرخ خودکشی کاهش پیدا کرده است. 

در حالی که در ابتدای جنگ غزه بسیاری از صهیونیست‌ها خواستار جنگ بودند، نظرسنجی انجام شده در سالگرد هفتم اکتبر نشان می‌دهد که تنها ۶ درصد آنان معتقدند جنگ باید ادامه پیدا کند، زیرا به گفته آنها درگیری «هزینه‌های هنگفتی برای زندگی آنان به همراه دارد».

مترجم: زهرا نجفی

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۰:۰۴ ۰۲ آذر ۱۴۰۳
الان شما نگران سلامت روان سرباز دشمن هستین خنده دار نیس خبرتون ؟