علی احسان ظفری در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: با توجه به آنکه کشور روسیه تحریم است و امکان تامین چربی مورد نیاز خود از اروپا را ندارد، از این رو بخشی از چربی مورد نیاز را به طور مستقیم یا از طریق واسطه از کشورما وارد میکند.
به گفته او، واحدهای لبنی که تولید کمتری دارند، از این رو شیر بیشتری روانه کارخانههای شیرخشک میکنند که براین اساس ۹۹ درصد کره کارخانههای شیرخشک صادر میشود.
ظفری افزایش صادرات به روسیه را عامل اصلی کمبود کره تولید داخل اعلام کرد و افزود: وقتی لبنیات بیشتری در کشور مصرف میشود، میزان تولید کره افزایش مییابد و با کاهش مصرف، شیرخام بیشتری روانه کارخانههای شیرخشک میشود که در نهایت چربی و پودر شیرخشک بیشتری صادر میشود.
مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای لبنی با بیان اینکه سالانه ۱۲ میلیون تن شیرخام در کشور تولید میشود، گفت: بنابر آمار سالانه ۴.۵ تا ۵ میلیون تن شیرخام جذب صنایع لبنی میشود، درحالیکه سالانه باید ۷ میلیون تن جذب شود.
به گفته او، بنابر آمار سالانه ۴.۵ میلیون تن شیرخام جذب صنایع لبنی میشود که هرتن ۳۲ کیلو چربی دارد که این چربی در شیر، ماست و ... استفاده میشود.
ظفری ادامه داد: مدیریت تولید و صادرات کره راهکار اصلی تنظیم بازار است. حال با توجه به کاهش سرانه مصرف، حمایت از مصرفکننده امری ضروری است.
مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای لبنی گفت: بنابر آمار قبل از هدفمندسازی یارانه، ۱۲۰۰ کارخانه لبنی در کشور مشغول فعالیت بودند که با حذف یارانه، کارخانهها یکی پس از دیگری تعطیل شدند به طوریکه اکنون ۲۷۰ کارخانه در کشور فعال هستند.
خبرنگار: آزاده محبی