محمد حسین بازگیر، مدیرکل حفاظت محیط زیست قم با اشاره به اینکه حدود ۳۰۰ هزار هکتار از اراضی استان قم تبدیل به کانون تولید ریزگرد شده است، گفت: در سالهای اخیر، به دلایل مختلف همچون کاهش بارندگی و فرسایش خاک، اراضی مناطق قابل توجهی از قم به کانون تولید گرد و غبار تبدیل شدهاست که این موضوع خسارتهای زیادی به محیط زیست و سلامت مردم استان تحمیل میکند.
وی با اشاره به ظرفیت برخاستن بیش از ۱۳ هزار تُن گرد و غبار از اراضی آسیب دیده استان، افزود: بر اثر این پدیده و سایر مسائل مرتبط با آن، وضعیت هوای استان با چالش جدی مواجه شده و به دلیل وجود ذرات خطرناک برای سلامت انسان در هوا، طی یک سال ۷۰ روز ناسالم در قم به ثبت رسیده است.
بازگیر ادامه داد: تامین حقابههای زیست محیطی از جمله مهمترین راهکارها برای جلوگیری از روند آسیب دیدن دشتهای استان و مقابله با تولید گرد و غبار است و امیدواریم در این خصوص شاهد همکاری هرچه بیشتر دستگاههای مسئول در خصوص تخصیص منابع آبی لازم برای حفاظت بهتر از طبیعت استان باشیم.
در سالهای اخیر برخاستن گرد و غبار در آسمان قم و آلودگی هوای ناشی از آن به یکی از مشکلات مهم زیست محیطی استان تبدیل شده و مسئولان را برآن داشته تا با استفاده از همه ظرفیتهای موجود برای رفع این مشکل که زندگی و سلامت مردم را نیز تحت تاثیر قرار دادهاست، چارهاندیشی کنند.