سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معضل همیشگی سیستان همچنان قربانی می‌گیرد

منطقه سیستان به دلیل وجود ریزگردها و طوفان‌های شدید و عدم تحقق حقابه هیرمند باعث شده تا سل همچنان بزرگ‌ترین معضل منطقه سیستان باشد.

مسعود صالحی سرپرست دانشگاه علوم پزشکی در نشستی که با خبرنگاران حوزه سیستان داشت بیان کرد: وقوع طوفان‌های گردوخاک در منطقه سیستان بسیار ویران‌کننده است و خبرنگاران باید به این مسئله به‌صورت ویژه بپردازند، چرا که این پدیده باعث بروز بسیاری از بیماری‌های خطرناک مانند سل بین مردم شده است.
 
  سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زابل گفت: منطقه سیستان رتبه اول بیماری سل را در کشور دارد بنابراین باید با جدیت بیشتری معضل ریزگردها را دنبال کنیم.
 
صالحی ادامه داد: بزرگ‌ترین معضل امروز سیستان وجود طوفان‌ها و ریزگردهای این منطقه است که از جهات مختلف، زندگی مردم را تحت‌تأثیر قرار داده و شاهد آن بیماران بی‌شمار تنفسی، سل و ریوی در این منطقه است.
 
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی زابل افزود: برای برون‌رفت از شرایط سخت سیستان همه نخبگان و فعالان عرصه علم و دانش باید با هم‌فکری و تلاش مضاعف دست در دست هم بگذارند.  
 
مجتبی رفیق دوست معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زابل بیان کرد: هر ساله در سطوح مختلف ملی، منطقه ای و شهرستانی، ضرورت مبارزه با بیماری سل جهت بسیج همه امکانات در مهار این بیماری یاد آوری می‌شود.
 
   رفیق‌دوست افزود:  اگرچه سل یک بیماری با عامل شناخته شده و اپیدمیولوژی مشخص است و اصول درمان آن از حدود ۶۰ سال قبل شناخته شده ولی بخشی از بیماران مبتلا به سل هنوز در بسیاری از نقاط جهان و از جمله کشور ما تشخیص داده نشده و یا تحت درمان مناسب قرار نمی‌گیرند و متأسفانه در حال حاضر شاهد آنی هستیم که در نتیجه همین کاستی‌ها و هم‌زمان با افزایش موارد مبتلا به ویروس ایدز، زمینه پیدایش و انتشار باسیل‌های سل مقاوم به چند دارو فراهم آمده است.  
 
وی ادامه داد: بیماری سل به‌جز لطمات اقتصادی، اثرات منفی غیرمستقیم دیگری نیز بر کیفیت زندگی بیماران یا افراد خانواده آنها دارد (نظیر طردشدن زنان مبتلا از خانواده‌هایشان به دلیل نگرش‌های غلط موجود یا ترک تحصیل فرزندان به دلایل مختلف).

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زابل تاکید کرد: بهترین و مؤثرترین راه کنترل و پیشگیری از بیماری سل، تشخیص و درمان بموقع بیماران است و یکی از راه‌های مؤثر برای یافتن بیماران مسلول در جمعیتی که از نظر این بیماری وضعیت اندمیک دارند آموزش و بیماریابی فعال است؛ یعنی مراجعه مستقیم به داخل جمعیت و بررسی کل افراد از نظر علائم بیماری سل و در نهایت انجام آزمایش خلط و سایر آزمایش‌ها تکمیلی از افراد دارای علائم بیماری است.  
 
وی خاطرنشان کرد: هر بیمار مسلول در طول سال اگر به‌موقع تشخیص و درمان نشود ۱۰ تا ۱۵ نفر را به این بیماری مبتلا می‌کند. 
 
 معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زابل تأکید کرد: خودمراقبتی و مراجعه بهنگام افراد به نزدیک‌ترین خانه بهداشت، پایگاه سلامت و مراکز خدمات جامع سلامت در صورت داشتن علائم مشکوک به سل سرفه، خلط، تب، تعریق شبانه، کاهش وزن، تنگی نفس و درد قفسه سینه باید انجام گیرد. 
 
   رفیق‌دوست تأکید کرد: از شهروندان درخواست می‌شود همکاری مردم با تیم سلامت مراجعه‌کننده به درب منازل جهت غربالگری سل، جهت کاهش بروز بیماری سل صورت گیرد.

برچسب ها: طوفان ، علوم پزشکی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.