برنامه جهانی غذا، شاخه کمک غذایی سازمان ملل اعلام کرد که میلیونها نفر در جنوب آفریقا با بدترین بحران غذایی در چند دهه اخیر مواجه هستند و ممکن است کمکهای این آژانس به دلیل کمبود بودجه متوقف شود.
به گزارش رویترز، این نهاد گفت که در میانه خشکسالی بیسابقه در آفریقا، ۵ کشور لسوتو، مالاوی، نامیبیا، زامبیا و زیمبابوه وضعیت «فاجعه ملی» اعلام کرده و خواستار کمکهای بشردوستانه بینالمللی شدهاند. از طرف دیگر، آنگولا و موزامبیک نیز به شدت آسیب دیدهاند و حدود ۲۱ میلیون کودک در این دو کشور دچار سوءتغذیه هستند.
تامسون فیری، سخنگوی برنامه جهانی غذا گفت: «زمینهای کشاورزی محصول نداده است، دامها از بین رفته و کودکان اگر روزی یک وعده غذا بخورند، خوش شانس محسوب میشوند. وضعیت وخیم است و نیاز به اقدام جدی هرگز واضحتر از این نبوده است». وی تاکید کرد که این آژانس فقط یک پنجم بودجه مورد نیاز خود را دریافت کرده و در صورت عدم دریافت کمکهای جدید بینالمللی، مردم در این کشورها بدترین فصل خود را پشت سر خواهند گذاشت.
آژانسهای امدادی اواخر سال گذشته درباره وقوع یک فاجعه زیستی بالقوه هشدار دادند؛ زیرا پدیده آب و هوایی «ال نینو» منجر به کاهش بارندگی در بسیاری از مناطق جهان از جمله آفریقا شد. دانشمندان میگویند کشورهای جنوب قاره آفریقا به دلیل وابستگی زیاد به کشاورزی و منابع طبیعی، یکی از آسیب پذیرترین بخشهای جهان در برابر تغییرات آب و هوایی است.
مترجم: زهرا نجفی