قائم‌پناه: سلیقه‌های شخصی را از گزینش دور خواهیم کرد

مسئول اداره امور گزینش کشور گفت: دیدگاه‌هایی که رهبران جمهوری اسلامی بیان کردند با آنچه در جریان گزینش‌ها اتفاق افتاده است، تفاوت ماهوی دارد.

محمدجعفر قائم‌پناه در نشست خبری با محوریت موضوع گزینش، اظهار کرد: این روز‌ها ما شاید بیش از روزی هزار یا گاهی حدود ۵۰۰ پیامک از قشر‌های مختلف دریافت می‌کنیم که چرا ما گزینش نشده‌ایم. آنان جوانان کشور هستند و تحصیل کردند، اما گزینش نشدند.
 
وی افزود: باید این موضوع که مطالبه و دغدغه مردم و جوانان است را به طور کامل پاسخ دهیم. دیدگاه‌هایی که رهبران جمهوری اسلامی بیان کردند با آنچه در جریان گزینش‌ها اتفاق افتاده است، تفاوت ماهوی دارد.

معاون اجرایی رئیس‌جمهوری یادآور شد: در سال ۱۳۶۱ امام راحل درباره گزینش پیامی صادر کردند که به تصویب قانون در مجلس منجر شد و در آن پیام امام راحل انتقاد تندی از گزینش آن زمان داشتند.

قائم‌پناه اظهار کرد: امام راحل تاکید کردند در اسرع وقت تمام آن هیئت‌های گزینش برچیده شوند و افرادی صالح بدون ملاحظه روابط اقدام کنند.

وی ادامه داد: در بند سوم فرمان امام راحل به این موضوع اشاره شده بود که پرسش‌های مطرح شده در گزینش‌ها غیرمرتبط با شغل مربوطه است. سئوالات شرعی باید در چارچوب آن چیزی باشد که مردم عادی می‌دانند و افرادی آگاه به شرایط زمانه باید در سمت گزینش‌گری قرار گیرند و این تاکید امام راحل است.

مسئول اداره گزینش کشور با یادآوری دیدگاه‌های رهبری انقلاب در زمینه کیفیت گزینش‌گری، اظهار کرد: رهبری انقلاب اسلامی بر رعایت اصل شایسته‌سالاری و توانمندی افراد و روزآمدسازی در امر گزینش تاکید دارند و این در حالی است که خلاف این عمل شده و آن اقدام خلاف به ناحق به رهبری نسبت داده شده است.

مسئول اداره گزینش کشور تصریح کرد: بیانات رهبری انقلاب در خلاء مطرح نشده است و حتماً گزارشی به دست ایشان رسیده که در پی آن تاکید کرده‌اند گزینش‌ها روزآمدسازی شود.

قائم‌پناه یادآور شد: برای آموزگاری در ۱۴۰۳ در استخدام آموزش و پرورش ۶۳۶ هزار نفر شرکت کردند. ظرفیت برای جذب ۲۸ هزار نفر بوده است، اما ۷۲ هزار نفر از این میان به آموزش و پرورش معرفی می‌شوند. در مرحله اول ۲۱ هزار نفر از این میان تأیید و بیش از ۴۴ هزار نفر رد می‌شوند که عدد قابل‌توجهی است.

مسئول اداره گزینش کشور تأکید کرد: ۶۰ درصد امتیاز کسانی که در این میان تایید شده‌اند از مصاحبه است و مابقی آن امتیاز علمی است در حالی که باید نسبت، عکس این باشد.

وی ادامه داد: در آزمون دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی ظرفیت ۳۲ هزار نفری داشتیم که ۶۶۰ هزار نفر شرکت کردند و ما فقط ۲۸ هزار نفر را قبول کردیم. ۵ هزار نفر ظرفیت دانشگاه را که می‌توانستیم از همین دانشگاه‌ها تربیت کنیم را تربیت نکردیم و همین باعث مشکلات جدی در آموزش و پرورش شده و کلاس‌ها بدون معلم مانده‌اند تا در نهایت مجبور به استفاده از بازنشستگان شدیم.

قائم‌پناه گفت: دولت آقای پزشکیان درصدد این است هم مشکل آموزش و پرورش را در این زمینه حل کند و هم یک تجدیدنظر جدی در زمینه گزینش داشته باشد. این به معنای اینکه خدای نکرده ما از افراد ضدانقلاب کسانی را استخدام کنیم نیست، بلکه از همین مردم خوب و جوانان تحصیل‌کرده کشور خود استفاده می‌کنیم.

مسئول اداره گزینش کشور با تاکید بر اینکه در مصاحبه گزینش‌ها، نگرش سلیقه‌ای، مخالف سیاست‌های کلی مورد نظر رهبری انقلاب است، اظهار کرد: در آزمون دبیری ۳۸۱ هزار نفر در سال ۱۴۰۳ شرکت کردند و ظرفیت، ۲۸ هزار نفر بوده است که در نهایت ۴۸ هزار نفر معرفی شدند، اما از این میان ۴۴۰۰ نفر کد ۱۹ گرفته‌اند و ۱۶ هزار و ۳۰۰ نفر از ظرفیت ۲۸ هزار نفره تکمیل شده است.

وی تصریح کرد: با وجود بیکاری و بدون شغل ماندن جوانان تحصیل کرده، اما کلاس‌های بدون معلم داریم که اشکال بزرگی ایجاد کرده است. یعنی مجوز قانونی برای جذب معلم وجود دارد، ولی کلاس بدون معلم داریم. چون سخت‌گیری سبب شد از ظرفیت قانونی آموزش و پرورش برای جذب ۵ هزار نفر استفاده نشود.

قائم‌پناه تصریح کرد: باید نگاه ویژه به کسانی داشته باشیم که باور دینی غیر از اکثریت جامعه دارند. به ویژه برادران اهل سنت و اهل حق؛ آنان باید بر اساس باور‌های دینی خودشان مورد گزینش قرار بگیرند.

مسئول اداره گزینش کشور اظهار کرد: ان‌شاءالله در آینده نه چندان دور گزینش روزآمد خواهد شد و سلیقه‌های شخصی را از آن دور خواهیم کرد.

وی گفت: از هسته‌های گزینش تقاضا دارم نگاه مثبت‌تری به جذب جوانان این مرز و بوم داشته و از هرگونه سلیقه شخصی دور باشند، شرح صدر داشته باشند، نگاه برای جذب بیشتر از دفع باشد. به خصوص که رهبر انقلاب می‌گویند در آموزش و پرورش باید نیرو‌های باهوش‌تر و تواناتر و عالم‌تر جذب شوند.. معاون اجرایی رئیس‌جمهوری افزود: جوانان شایسته، کاربلد، نخبه و دانشمند باید در بدنه دولت بکار گرفته شوند تا دولت توانمندتر باشد.

قائم‌پناه در پاسخ به پرسشی درباره انتشار آمار میزان افراد ردشده در جریان گزینش طی سال‌های اخیر، اظهار کرد: بر انتقاد نسبت به گذشته خیلی موافق نیستم. نگاه‌مان را به سمت آینده بگیریم و به وفاق فکر کنیم.

وی تأکید کرد: ما قطعاً برنامه داریم؛ سازوکاری را که در قالب قانون و سیاست‌های کلی است روزآمدسازی می‌کنیم و به دنبال تجدیدنظر در زمینه گزینش هستیم. می‌خواهیم نگاه جدیدی حاکم شود که اکثریت جامعه بتوانند از فرصتی که در دولت هست بدون تبعیض استفاده کنند. اینجور نباشد که فرم‌ها و سئوالات و تحقیق ما به گونه‌ای باشد که چندین هزار نفر رد شوند.

مسئول امور گزینش کشور تصریح کرد: البته افرادی که ایران و جمهوری اسلامی را قبول ندارند شامل این تجدیدنظر در گزینش نمی‌شوند. هیچ نظام سیاسی هم چنین اجازه‌ای نمی‌دهد که کسانی که با اصل آن مخالفت دارند در سازوکار‌های انتخاب افراد، تایید شوند.

قائم‌پناه در عین‌حال تاکید کرد: کاری کنیم که گزینش سلیقه‌ای نباشد بلکه مطابق با شرایط اجتماعی باشند. منطبق بر سال ۱۳۶۰ نباشد منطبق بر سال ۱۴۰۳ باشد. چه در زمینه پوشش و چه در موارد دیگر، معیار‌های اجتماعی روز در نظر گرفته شود.

مسئول اداره گزینش کشور در پاسخ به پرسشی درباره برنامه دولت برای مقابله با حامی‌پروری در انتصاب افراد، گفت: این موضوع زمان انتخاب وزرا هم مطرح شد تا کسانی به عنوان گزینه نهایی دولت به مجلس معرفی شوند که می‌توانند همراه تفکر رئیس‌جمهوری باشند و این رویکرد را قبول داشته باشند.

وی ادامه داد: البته اینکه کسانی همفکر رئیس‌جمهوری سرکار بیایند به معنای حامی‌پروری نیست و اگر آن افراد کارآمد باشند و دانش مربوطه را داشته باشند، این دیگر به معنی حامی‌پروری نیست. شاخص‌هایی برای وزارتخانه‌ها در همان زمان معرفی به مجلس در نظر گرفته شده است که یکی از مواردش همین هم‌فکری با دیدگاه‌های رئیس‌جمهوری است که به نظرم به خوبی هم اجرا شد.

قائم‌پناه یادآور شد: اگر دو سه نفر از وزرای قبلی هم در دولت حضور دارند، به این دلیل است که هم تخصص مربوطه را داشتند هم کارآمد بودند و یکی هم تفکر رئیس‌جمهوری را قبول کردند تا شعار وفاق هم محقق شود که این شعار اصلی آقای پزشکیان در زمان انتخابات بود و به صراحت می‌گفت که کشور را یک جناح نمی‌تواند اداره کند.

معاون اجرایی رئیس‌جمهوری در پاسخ به پرسشی مبنی براینکه مدت زمان در نظر گرفته شده از سوی دولت برای انجام اصلاحات در امر گزینش، تاکید کرد: باید نگاه‌ها عوض شود. تغییر نگاه و فکر که منجر به تغییر رفتار شود بسیار زمان‌بر است و الزاما نمی‌توانیم این موضوع را در یک زمان محدود حل کنیم.

وی یادآور شد: این اقدامات به شکل دستوری پیش نمی‌رود. افرادی که اکنون در هیئت‌های گزینش هستند هم افرادی معتقد به انقلاب و ارزش‌ها هستند، اما تاکید داریم امر گزینش باید بر مبنای معیار‌ها و ارزش‌های جمهوری اسلامی انجام شود و این امر نیازمند اصلاحات است که اصلاحات نیز پروسه‌ای زمان‌بر محسوب می‌شود.

قائم‌پناه همچنین تاکید کرد: در زمینه گزینش‌ها از جمله اصلاحاتی که انجام دادیم، تغییر امتیاز‌ها به شکلی درست بود که عملی شد. مثلاً امتیاز حضور در نمازجمعه و پوشش از ۱۰ به ۷ کاهش یافته است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۸:۰۲ ۲۵ مهر ۱۴۰۳
پارتی درست حسابی داشته باش/ کارت درست میشه
امین
۰۶:۳۹ ۲۵ مهر ۱۴۰۳
چه فایده ای داره استخدام نشدم این همه هزینه کردم
یکی نیست بگه برای چی وقت ما جوان ها را می گیرید
بگید استخدام نداریم می خواهیم تامین بودجه کنیم از جیب جوان ایرانی.....
ناشناس
۰۶:۳۸ ۲۵ مهر ۱۴۰۳
می گویند شخصی برای روشنایی مسیر از کبریت استفاده می کرد. یک چوب کبریت سالم از دستش افتاد و مرتب کبریت روشن می کرد تا آن یک یک چوب را پیدا کند، وضعيت گزینشدر حال حاضر چنین است!!! حالا هم که از گزینش استفاده ی ناصحیح می شود اگر کل گزینش جمع شود برای کشور بی هزینه تر خواهد بود.
ناشناس
۰۶:۳۴ ۲۵ مهر ۱۴۰۳
گزینش باید با نهایت سهل گیری باشه
ناشناس
۰۲:۴۶ ۲۵ مهر ۱۴۰۳
گزینش باید با نهایت آسان گیری باشه
ناشناس
۰۰:۱۵ ۲۵ مهر ۱۴۰۳
جناب آقای قائم پناه معاون محترم رئیس جمهور:سلام رتبه یک علمی در استان لرستان رد صلاحیت شده و افراد دارای پارتی یا همان آشنا پذیرش شده،لطفا جهت رضای خدا بررسی کنید. مریم کونانی از کوهدشت لرستان
ناشناس
۲۳:۵۴ ۲۴ مهر ۱۴۰۳
سلیقه شخصی یعنی ریش بلندفحتعلی شاهی انگشتر دردست دگمه پیراهن تا یقه بسته تسبیح بدست
ناشناس
۲۳:۳۲ ۲۴ مهر ۱۴۰۳
اخوی این خاته از پایبست ویران است. اینیکه میگی یاید رنسانسی بشه و کلی مسئول رده بالا برن کنار
ناشناس
۲۲:۵۹ ۲۴ مهر ۱۴۰۳
حضرت اقا فرمودند کسانی که با نظام زاویه دارند در کا رهای حساس نگمارید اگر طبق فرموده حضرت اقا عمل شود مملکت درست می شود
ناشناس
۲۲:۲۲ ۲۴ مهر ۱۴۰۳
امام ره فرمود که دین و ایمان و خانواده و دوستان و پیشینه فرد را مورد توجه قرار دهید و نفوذی غرب پرست گزینش نکنید.
عیسی ساعد
۲۲:۱۹ ۲۴ مهر ۱۴۰۳
حق کسانیکه به ناحق‌پایمال شده را چطور می خواهید جبران کنید حق الناس جبرانش غیر ممکنه
ناشناس
۲۲:۱۲ ۲۴ مهر ۱۴۰۳
گزینش درایران مشکل دارد..قبل از آنکه فردرا در ظرفیت وداشته ها بسنجیم از او سوالاتی می پرسیم که ایدا بکارش در طول خدمت نمیاد.کارمندبانک طوری مورد سوال قرلر می گیرد که انگار در زمینه حساب وکتاب کاری ندارد..خلاصه سوال از افرادباید با کاری که می کندباید سنخیتی داشته باشد.اصلا گزینش باید درمراتب دیگر ادغام شود.
ناشناس
۲۱:۵۰ ۲۴ مهر ۱۴۰۳
شما مسولین خوب یلدین شعار بدین ولی اگه به یک درصد شعارهاتون عمل میکردین طی 45سال وضعمون این نبود
مشاغل پر شده از یه عده بیسواد که با سهمیه امدن
ناشناس
۲۱:۱۰ ۲۴ مهر ۱۴۰۳
من با نمره خیلی خوب کتبی و ارزیابی تکمیلی قبول شدم ولی کد ۱۹ خوردم بعد که رفتم بدونم مشکلم چیه گفتند که به خاطر اینکه عکس پروفایلت همراه با کروات بوده رد شدی ?‍
ناشناس
۲۰:۳۹ ۲۴ مهر ۱۴۰۳
ایشان خودشون نیاز به گزینش مجدد دارند??????
ناشناس
۱۹:۳۲ ۲۴ مهر ۱۴۰۳
هر کس نمیخواد پوشش داشته باشه بره تو امریکا ببینم میخواد چکار کنه غیر از گدایی
ناشناس
۱۹:۲۳ ۲۴ مهر ۱۴۰۳
چ جوان هایی ک به خاطر گزینش سلیقه ای زندگی شون دگرگون شد..در حالی که شایستگی های بیشتری نسبت به خیلی های دیگه داشتن.
مرا بنکر
۱۹:۰۲ ۲۴ مهر ۱۴۰۳
پارتی بازی و شفارش گزینشی را کنار بگذارین بهترین کار برای شماست . افراد باسواد ، نخبه و با ایمان باید در راس امور باشند تا اینده کشور تضمین شود
ناشناس
۱۸:۴۸ ۲۴ مهر ۱۴۰۳
تاخیر خیلی زیاد تو تصمیم هاتون داره مملکت رو نابود میکنه.
دانشگاه علوم پزشکی قزوین سه سال اختلاس کردند.
الان هم شش ماهه تعطیل و همه زدند پارکینگ منتظر عوض شدن رئیس دانشگاه
وضعیت همه دانشگاه‌ها همین شده.
ناشناس
۱۸:۱۲ ۲۴ مهر ۱۴۰۳
خخخخخ
ناشناس
۱۷:۲۷ ۲۴ مهر ۱۴۰۳
خدا کنه سلیقه شخصی نباشه نه سلیقه رقبای شما و حتما هم نه سلیقه شما! مر قانون ملاک باشه همه تابع میشن و پذیرا...
لطفا سلیقه خودتونم قانون ندونید و ...
پیمان اشراقی
۱۶:۳۷ ۲۴ مهر ۱۴۰۳
سلام،

چیزی که ادعای اول جویندگان شغل است،
تناسب تحصیلات با شغل است.
احمد
۱۶:۳۴ ۲۴ مهر ۱۴۰۳
سهل انگاری در گزینش افراد، خسارت های جبران ناپذیری به کشور وارد می کند.