سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس جمهور کلمبیا:

نسل‌کشی غزه یک اجرای آزمایشی برای سرکوب مخالفت‌های جهانی است 

رئیس جمهور کلمبیا ضمن محکوم کردن حمله اسرائیل به غزه، نسل‌کشی مردم فلسطین را یک اجرای آزمایشی برای سرکوب مخالفت‌های جهانی عنوان کرد.

گوستاوو پترو، رئیس جمهور کلمبیا، روز دوشنبه عملیات نظامی اسرائیل در نوار غزه را محکوم کرد و هشدار داد که این عملیات می‌تواند در سال‌های آینده به الگویی برای سرکوب مخالفت‌های جهانی تبدیل شود.

رئیس دولت آمریکای لاتین در پستی در شبکه اجتماعی ایکس مدعی شد: «آنچه در غزه اتفاق می‌افتد، صرفاً یک درگیری چند دهه‌ای بین فلسطینی‌های صاحب سرزمین و اسرائیلی‌هایی نیست که توسط اروپایی‌های انگلیسی به مستعمره خود آوردند. غزه بستر آزمایش قدرت جهانی علیه مردم جنوب است.»

پترو ادامه داد: هدف جنگ [در غزه]نشان دادن این است که قدرت نظامی ایالات متحده، اروپا و اسرائیل می‌تواند بر هر شورشی در جهان فقیر مسلط شود. آنها می‌دانند که بحران آب‌وهوایی کل جنوب آمریکا را تهدید خواهد کرد، زیرا این بحران توسط جنوب تولید نمی‌شود، اما جنوب عواقب آن را بیشتر متحمل خواهد شد و برای یک بربریت جهانی آماده می‌شود که در آن دموکراسی خواهد مرد.»

او در پایان گفت: «این وحشیگری پلوتوکراسی جهانی است که از توقف اقتصاد فسیلی که ثروت خود را بر آن استوار می‌کند، امتناع می‌ورزد. البته جهان دیگری ممکن است، اما به اتحاد همه مردم محروم و مردم مترقی شمال آمریکا بستگی دارد.»

هفته گذشته کشور آمریکای مرکزی نیکاراگوئه روابط خود را با اسرائیل قطع کرد و به کلمبیا، بولیوی، کوبا و ونزوئلا پیوست. کشور‌های دیگری مانند شیلی سفیران خود را از اراضی اشغالی فراخوانده اند.

اسرائیل به طور سنتی در آمریکای لاتین به دلیل نقشش در تحمیل دیکتاتوری در سراسر منطقه در سایه عملیات آمریکایی کندور مورد انتقاد قرار گرفته است. عملیاتی که زنجیره‌ای از سرکوب‌های سیاسی و عملیات‌های اطلاعاتی توسط دولت‌های دیکتاتور راست‌گرا در آمریکای جنوبی بود که توسط ایالات متحده در دولت‌های لیندون جانسون، ریچارد نیکسون، جرالد فورد، جیمی کارتر و رونالد ریگان برنامه‌ریزی شده‌بود. این عملیات در موارد بسیاری همراه با براندازی دولت‌های قانونی از طریق کودتای نظامی بود.

نقش اسرائیل در تداوم کارزار خشونت، آموزش مخالفان در سرتاسر قاره و همچنین تامین تسلیحات بسیار مهم بوده است. زمانی که قوانین کنگره آمریکا را از ارسال مستقیم تجهیزات به رژیم‌های سرکوبگر منع کرد، اسرائیل راه‌حل مناسبی را ارائه کرد و به وزارت امور خارجه اجازه داد تا مخفیانه سلاح‌ها را به منطقه ارسال کند.

مترجم: پورکند

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.