سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اسرائیل؛ بچه کتک خور منطقه!

رئیس سیستم آموزش و تحقیقات نیرو زمینی ارتش رژیم صهیونیستی گفته بود که ما در یک سال گذشته تبدیل به بچه کتک خور خاورمیانه (غرب آسیا) شدیم.

پس از یک سال از عملیات طوفان الاقصی، جبهه‌های حمایت و پشتیبانی گروه‌های محور مقاومت در عراق، یمن، لبنان، کرانه باختری و جمهوری اسلامی ایران به پشتیبانی خود از مقاومت فلسطینی در غزه ادامه دادند و اجازه ندادند، در رویارویی با رژیم صهیونیستی تنها بماند.

یکی از تجلیات طوفان الاقصی «وحدت میدان‌ها» باهدف اعمال فشار بر رژیم صهیونیستی جهت برقراری آتش‌بس در نوار غزه بود. در این راستا، اعضای محور مقاومت با عملیات‌های کیفی خود با استفاده از موشک‌های راهبردی و پهپاد‌های هجومی، خسارات سنگین مادی و بشری به این رژیم وارد کردند.

جبهه شمال
در جبهه شمال فلسطین اشغالی که شاهد جنگ با لبنان است، مقاومت اسلامی در لبنان، باهدف کاهش فشار بر مقاومت فلسطینی در نوار غزه ارتش اسرائیل را درگیر جنگی فرسایشی کرد.

مقاومت اسلامی لبنان در این رویارویی‌ها از انواع سلاح‌های راهبردی جدید در هدف‌گرفتن نظامیان رژیم صهیونیستی و تجهیزات و پایگاه‌های نظامی آن استفاده کرد و خسارات سنگینی به آن وارد کرد.

عملیات‌های مقاومت اسلامی لبنان علاوه بر واردآوردن خسارات سنگینی به توانمندی‌های راهبردی، فناوری، اطلاعاتی و دستگاه‌های رصد و جاسوسی دشمن صهیونیستی، موجب تخلیه شهرک‌های شمال فلسطین اشغالی شد که فشار سیاسی و مردمی زیادی را به کابینه نتانیاهو وارد کرد.

بر اساس گزارش‌ها، مقاومت اسلامی لبنان از ۸ اکتبر ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۴ در کل ۳۰۰۱ عملیات علیه اهداف مختلف رژیم صهیونیستی به شرح زیر انجام داد:
- ۱۷۳۴ عملیات علیه موقعیت‌های مرزی
- ۱۱۷ عملیات علیه موقعیت‌های پشت خطوط مرزی
- ۳۸۲ عملیات علیه نقاط مرزی
- ۲۲۶ عملیات علیه پایگاه‌های نظامی
- ۱۴۲ عملیات علیه پایگاه‌های هوایی
- ۳۸۱ عملیات علیه شهرک‌ها

در این چارچوب مقاومت اسلامی لبنان موفق شد، ۷ پهپاد رژیم صهیونیستی را به شرح زیر سرنگون کند:
- ۳ پهپاد هرمس ۹۰۰
- ۲ پهپاد هرمس ۴۵۰
- ۲ اسکای لارک

 شعاع هدف‌گیری‌های مقاومت اسلامی لبنان در داخل اراضی اشغالی به بیش از ۱۵۰ کیلومتر رسید.
- ۲۳۰ هزار شهرک‌نشین هم آواره شدند.

جمهوری اسلامی ایران
جمهوری اسلامی ایران عمق راهبردی را برای محور مقاومت و مقاومت فلسطینی تأمین کرد. این عمق در اقدام محور مقاومت و توسعه میدانی عملیات‌ها و اقدامات آن در مفهوم «وحدت میدان‌ها» نمود پیدا می‌کند.
 
ایران دو بار موشک‌های خود را به سمت رژیم صهیونیستی نشانه گرفت:  اولین‌بار در واکنش به هدف قراردادن کنسولگری ایران در دمشق در روز سیزدهم فروردین به نام «عملیات وعده صادق» و دومین بار در واکنش به ترور «اسماعیل هنیه»، رئیس‌دفتر سیاسی حماس در تهران طی عملیات «وعده صادق ۲».

عملیات وعده صادق ۱
در این عملیات سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران ۲۷۰ پرتابه شامل موشک بالستیک، موشک کروز و پهپاد در ۳ مرحله و ظرف دو ساعت به سمت سرزمین‌های اشغالی شلیک کرد.

پراکندگی پرتابه‌های سپاه به شرح زیر است:
- ۴۰ موشک بالستیک عماد
- ۱۵۰ موشک کروز پاوه
- ۸۰ پهپاد شاهد ۱۳۶
- پایگاه‌های مورد هدف: نواتیم، رامون و موقعیت جبل الشیخ
- بر اساس اعلام روزنامه عبری یدیعوت آحارونوت، هزینه رهگیری موشک‌ها و پهپاد‌های ایرانی در آسمان اسرائیل بیش از یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار برآورد شد.

عملیات وعده صادق ۲
دومین عملیات موشکی جمهوری اسلامی ایران به نام «وعده صادق ۲» پس از جنایت بزرگ ترور «سید حسن نصرالله»، دبیرکل حزب‌الله لبنان به دست رژیم صهیونیستی انجام شد، به این تصور که با ترور ایشان، این رژیم می‌تواند، معادلات منطقه را به نفع خود تغییر دهد.

مهم‌ترین جزئیات عملیات وعده صادق ۲

شلیک ۲۰۰ موشک مختلف در دو مرحله، از جمله موشک‌های بالستیک قدر و عماد و موشک مافوق صوت فتاح که برای اولین مورد استفاده قرار می‌گرفت

 این عملیات ۳ پایگاه اصلی هوایی رژیم صهیونیستی را هدف قرار داد: تل نوف (نزدیک تل‌آویو)، نواتیم و هاتزریم. این پایگاه‌ها به دلیل اینکه در بردارنده جنگنده‌های F-۳۵ و F-۱۵A هستند، از مهم‌ترین پایگاه‌های این رژیم محسوب می‌شوند و همچنین احتمالاً مجهز به انبار‌های تسلیحات هسته‌ای نیز هستند.

مقر موساد که به طور مشترک با پایگاه هاتزریم مجری عملیات ترور شهید سید نصرالله بودند، هدف گرفته شدند.

 این عملیات رادار‌ها و تجمعات تانک‌ها و نفربر‌ها را در مجاورت غزه هدف قرار داد (که پشتیبانی بزرگی برای گروه‌های مقاومت فلسطینی در نوار غزه محسوب می‌شود) همچنین، موشک‌های جمهوری اسلامی ایران رادار‌های سامانه‌های پدافندی آرو ۲ و ۳ را هدف قرار دادند.

 بر اساس گزارش‌های صهیونیستی ۱۰۰ خانه در شهرک صهیونیست‌نشین «هود هاشارون» در شمال تل‌آویو و نزدیک به مقر موساد، به طور کامل تا جزئی آسیب دیدند.

جبهه کرانه باختری
کرانه باختری در دوره اخیر شاهد تشدید تنش رژیم صهیونیستی از بیم شعله‌ور شدن انتفاضه سوم فلسطینی‌ها است.

با این حال مقاومت فلسطینی در کرانه باختری همراه با طوفان الاقصی عملیات‌های متعددی را در دفاع از سرزمین فلسطین و حمایت و پشتیبانی از مقاومت فلسطینی در غزه انجام داد که به شرح زیر ‌است:

- انجام مجموعا ۴۷۹۹ عملیات
- ۷۳۶ درگیری مستقیم
- ۱۰۱۹ عملیات شلیک و انفجار بسته‌های انفجاری

جبهه عراق
گروه‌های مقاومت عراق با حمله به پایگاه‌های نظامی آمریکا در سوریه و عراق با موشک‌های بالستیک و پهپاد و هدف قرار دادن اهداف حساس در ام الرشاش، حیفا و دیگر شهرک‌های اشغالی، از جبهه غزه حمایت و پشتیبانی کردند.

حملات جبهه عراق خسارات اقتصادی و نظامی گسترده‌ای به رژیم صهیونیستی وارد کرد، علاوه بر اینکه فشار بر حامیان منطقه‌ای آمریکا که به دنبال صلح و سازش با رژیم صهیونیستی بودند، را نیز افزایش داد.

تعداد عملیات‌های مقاومت عراق در مجموع به ۴۴۶ عملیات به شرح زیر رسید:


- انجام ۹۰ عملیات در عراق (پایگاه‌های ارتش آمریکا)
- انجام ۱۶۴ عملیات در سرزمین‌های اشغالی
- انجام ۹۰ عملیات در سوریه (پایگاه‌های ارتش آمریکا)
- انجام ۹ عملیات در دریا

جبهه یمن
جبهه یمن طی عملیات طوفان الاقصی جبهه غافلگیرگیری برای رژیم صهیونیستی بود و بیشترین تأثیر را بر اقتصاد این رژیم با ضربه زدن به منافع آن در دریای سرخ و ممانعت از عبور کشتی‌ها به بنادرش گذاشت.

مجموع عملیات‌های نظامی ارتش و نیرو‌های مسلح یمن به ۲۴۷ عملیات به شرح زیر رسید:


- ۱۷۲ عملیات دریایی
- ۵۴ عملیات در فلسطین اشغالی
- هدف گرفتن ۸ هواپیما
- هدف گرفتن ۱۷۷ کشتی

ارتش و نیرو‌های مسلح یمن در عملیات‌های خود برای اولین‌بار از موشک جدید مافوق صوتی و موشک بالستیک فلسطین ۲ رونمایی کرد. ارتش و نیرو‌های مسلح یمن در مجموع از بیش از ۵۵۰ موشک بالستیک، موشک باله‌دار و پهپاد استفاده کرد.

عملیات‌های اعضای محور مقاومت همانطور که گفته شد، در درجه اول با هدف برقراری آتش‌بس فوری در نوار غزه انجام شدند.  درست است که این جبهه‌ها تاکنون موفق به تحقق این هدف نشدند، اما با تشکیل حلقه آتشی پیرامون رژیم صهیونیستی علاوه بر خسارات مادی و جانی، این رژیم را تحت انواع فشار‌های سیاسی و راهبردی قرار دادند و از تمرکز عملیات‌های آن بر مقاومت فلسطینی در نوار غزه جلوگیری و سرانجام جنگ این رژیم را به جنگی فرسایشی تبدیل کردند.

در مجموع پراکندگی عملیات‌های محور مقاومت به شرح زیر است:


- ۳۷۶ عملیات علیه تجمعات دشمن صهیونیستی
- ۱۳۴ عملیات علیه اتاق‌های فرماندهی نظامی مهم
- ۱۱۷ عملیات علیه پایگاه‌های نظامی
- ۴۹۲ عملیات علیه نیرو‌های پیاده نظام
- ۷۲۴ عملیات علیه تجمعات نظامیان صهیونیستی
- ۹ عملیات علیه نیرو‌های کمکی
- ۳۲ عملیات علیه بالگرد‌های نظامی
- ۴۷ عملیات علیه پهپاد‌های شناسایی
- ۲۳۱ عملیات موشکی روی شهر‌ها و شهرک‌های صهیونیست‌نشین در داخل اراضی ۴۸ از جمله عسقلان، اسدود و نیرعام 
- شلیک ۹.۲۳۰ موشک به سمت اراضی اشغالی از غزه
- نصب ۱۶۹ کمین توسط مقاومت
- خسارات نظامی وارده به ارتش رژیم صهیونیستی طی حمله زمینی به نوار غزه و بر اساس اعلام گردان‌های القسام، انهدام کلی یا جزئی بیش از ۱۸۷۸ تانک، زره‌پوش، بلدوزر، نفربر بوده است.

حلقه آتش نیم میلیون صهیونیست را از فلسطین فراری داده و نیم میلیون دیگر را داخل اراضی اشغالی آواره کرده است. بیش از یک سوم ساکنان اراضی اشغالی مایل به مهاجرت هستند.

منبع: فارس

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.