سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

انتقاد صریح وزیر بهداشت از افزایش ظرفیت پذیرش رشته پزشکی

ظفرقندی از مصوبه افزایش ظرفیت رشته پزشکی در دانشگاه‌ها انتقاد کرد و گفت: طی ۴ سال گذشته نزدیک ۱۰۰ درصد افزایش ظرفیت در دانشگاه داشته‌ایم و این بدون ارتقای زیرساخت‌ها برای پیشرفت علم است.

محمد رضا ظفرقندی در مراسم آغاز سال تحصیلی دانشگاه ها، مراکز پژوهشی و فناوری کشور که امروز در تالار علامه امینی دانشگاه تهران با حضور رییس جمهور برگزار شد، به ضرورت توجه به عدالت آموزشی در کشور تاکید کرد و گفت: کیفیت تحصیل در دانشگاه‌های علوم پزشکی امری بسیار مهمی است. با توجه به اینکه دانشجویان این دانشگاه‌ها در آینده با جان مردم سر و کار دارند، اگر به امر کیفیت بی توجهی صورت بگیرد، آسیب جدی به سلامت مردم وارد می‌شود.

وی در ادامه با بیان اینکه باید برای تحقیق عدالت آموزشی و همچنین ورود دانشجویان به دانشگاه‌ها بازبینی صورت بگیرد، خاطرنشان کرد: ما در کشور خود، دانشجویان بسیار هوشمند و پرتلاشی داریم؛ اگر عدالتی آموزشی در ورود به دانشگاه‌ها محقق نشود، ما نخبگان خود را از دست می‌دهیم.

وزیر بهداشت با اشاره به اینکه در دانشگاه‌های وزارت بهداشت ۲۴۵ هزار دانشجو حضور دارند، افزود: حدود ۵۷ درصد این دانشجویان خانم و ۴۳ درصد آقایان آنها را آقایان تشکیل می‌دهند.

ظفرقندی تاکید کرد: در ۴ سال گذشته نزدیک ۱۰۰ درصد افزایش ظرفیت در دانشگاه داشته‌ایم و این بدون تجهیز و ارتقای زیرساخت‌ها برای پیشرفت علم است. در بحث عدالت ورود به آموزش و ادامه تحصیل یک بازبینی باید صورت گیرد. عدالت آموزشی در ورود به دانشگاه باید تأمین شود.

وزیر بهداشت یادآور شد: برای اینکه در مرز‌های علمی باقی بمانیم دیپلماسی علمی خود را فعال کنیم. ما برای باقی ماندن در مرز‌های دانش باید با دانشگاه‌های مطرح جهان کنفرانس و دوره‌های علمی را تدارک ببینیم.

وی با بیان اینکه دانشگاه های ما درخت پاکیزه ای هستند که ریشه در عمق زمین دارند، گفت: همه کشور ما از دانشگاه ها ثمره می گیرد.

وزیر بهداشت با بیان اینکه باید محیط علمی ما امن باشد تا رشد علمی پایدار باشد، اظهار کرد: برای باقی ماندن در مرزهای دانش باید دیپلماسی علمی خود را فعال کنیم؛ چرا که اگر نتوانیم رفت و آمدهای علمی خود را با دانشگاه های معتبر جهان داشته باشیم، بعد از مدتی دچار عقب ماندگی علمی خواهیم شد.

ظفرقندی با بیان اینکه ما در محیط های دانشگاه باید به سمت جامعه محوری و رفع نیازهای مردم حرکت کنیم، اظهار کرد: هدف دانشگاه ارتقای کشور باشد. دانشگاه های ما باید بتوانند از سطح یک و دو به سطوح سه و چهار دست یابند.

وزیر بهداشت به سختی های تحصیل در رشته های پزشکی اشاره کرد و گفت: این امر موجب مهاجرت و گریز نخبگان از کشور می شود بر این اساس مسیر آموزش پزشکی باید تسهیل شود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۷:۰۳ ۲۲ مهر ۱۴۰۳
پزشکی اصلا سهمیه ورنمیداره
ناشناس
۰۷:۰۲ ۲۲ مهر ۱۴۰۳
پزشک عمومی امکانات زیادی نمیخواد جراح و متخصص و آزمایشگاه میخواد
وطنم
۲۱:۲۷ ۲۱ مهر ۱۴۰۳
با این سهمیه هایی که گذاشته اید دکتران آینده ما فقط در حد پزشک عمومی و با فقدان متخصص روبرو خواهیم شد زیرا درصدی زیادی از افراد وارد رشته پزشکی نخبه نبوده و از
طریق سهمیه وارد شده اند و بنیه علمی بالایی برای تحصیل در رشته تخصصی ندارند . رفته ام درمانگاه پیش پزشک عمومی دارو اشتباهی برایم نوشته
ناشناس
۱۲:۴۹ ۲۱ مهر ۱۴۰۳
عدالت یعنی حذف سهمیه های شهدا ،ایثارگرا .هیات علمی و .... که رتبه 20 هزار رو 500میکنه و ورود به پزشکی رو راحت .نخبه ها هم فرار از کشور و تحصیل در خارج . بیمار میماند و پزشک سهمیه ای بی سواد
ناشناس
۱۴:۲۵ ۲۱ مهر ۱۴۰۳
عدالت یعنی هر استانی فقط از دانش آموزان همان استان در دانشگاه های همان استان پذیرش کند و تعداد دانشگاه های پزشکی همه استانها برابر باشد .عدالت یعنی امکانات و زیرساخت های رشته های بدون داوطلب را برای رشته های با متقاضی زیاد اختصاص دادن و افزایش ظرفیت پزشکی برای رسیدن به حد اقل متوسط جهانی نسبت پزشک به جمعیت ، که در ایران بسیار پائین است و باعث ایجاد رانت و در آمدهای نجومی پزشکان شده .