سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

جوابیه مرکز تحقیقات صدا و سیما در پی انتشار یک گزارش آماری و شیطنت برخی رسانه‌ها

مرکز تحقیقات صدا و سیما در پی انتشار یک گزارش آماری پیرامون وضعیت فرهنگی و اجتماعی دانشجویان دانشگاه‌های دولتی و منابعی که فیلم و سریال تماشا می‌کنند توضیحاتی ارائه داد.

مرکز تحقیقات صدا و سیما در پی انتشار یک گزارش آماری پیرامون وضعیت فرهنگی و اجتماعی دانشجویان دانشگاه‌های دولتی و اینکه از چه منبعی فیلم و سریال تماشا می‌کنند؟ توضیحاتی ارائه داد که به شرح زیر است:

در اردیبهشت ماه سال جاری مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) با همکاری وزارت علوم اقدام به انجام یک نظرسنجی پیرامون وضعیت فرهنگی و اجتماعی دانشجویان دانشگاه‌های دولتی نمود. این نظرسنجی در بین ۲۲۵۰ نفر از دانشجویان مقاطع مختلف عمدتاً کارشناسی به صورت پیمایشی انجام شده است بخشی از نتایج این نظرسنجی که به تازگی منتشر شده است نشان می‌دهد دانشجویان بخش عمده‌ای از اوقات فراغت خود را صرف گشت و گذار در فضای مجازی می‌کنند همچنین گوش دادن به موسیقی، معاشرت با دوستان، ورزش و ... در رتبه‌های بعدی فعالیت‌های دانشجویان در اوقات فراغت قرار دارد.

 این نظرسنجی نشان می‌دهد اساسأ تماشای فیلم و سریال جایگاه قابل توجهی در پر کردن اوقات فراغت دانشجویان دانشگاه‌های دولتی ندارد و در بعضی موارد حتی گوش دادن به پادکست بیش از تماشای فیلم و سریال اوقات فراغت دانشجویان را به خود اختصاص می‌دهد. حال در این نظرسنجی از این اندک دانشجویانی که اعلام کرده اند در اوقات فراغت خود فیلم و سریال تماشا می‌کنند پرسیده شده که از چه منبعی فیلم و سریال تماشا می‌کنند؟ و نتایج نشان می‌دهد پاسخگویان بیشتر از طریق دانلود و تماشا از طریق سایت‌های اینترنتی و بعد پلتفرم‌های نمایش داخلی و خارجی فیلم و سریال تماشا می‌کنند و تلویزیون در رتبه چهارم قرار دارد.

انتشار این گزارش بهانه‌ای شد تا برخی از سایت‌ها و کانال‌ها بدون اشاره به کل این نظرسنجی و با تحریف بخش‌هایی از آن، رسانه ملی را زیر سوال ببرند. در این راستا ذکر چند نکته ضروری است:

 اساسا الگوی مصرف رسانه‌ای یک قشر خاص مثلاً دانشجویان، قابل مقایسه با عموم مردم و تعمیم به کل جامعه ایران نیست. حتی خود ایسپا بعد از این شیطنت رسانه‌ای توضیح داد که این نظرسنجی در بین ۲۲۵۰ نفر دانشجو انجام شده و نتایج آن قابل تعمیم به کل جامعه نیست. ولی متاسفانه این بی اخلاقی رسانه‌ای ادامه یافت.

البته این بی توجهی به واقعیات که نشان دهنده نیت تحریف گران است موضوع تازه‌ای نیست. در فروردین ماه یعنی چند روز قبل از اجرای این نظرسنجی دانشجویی، ایسپا در یک نظرسنجی از عموم مردم (نه یک قشر خاص مثل دانشجویان) میزان مخاطب رسانه ملی را حدود ۷۰ درصد اعلام کرد. ولی هیچ کدام از این سایت‌ها و کانال‌هایی که امروز به نتایج نظرسنجی ایسپا برای هجمه به رسانه ملی استناد می‌کنند، حاضر نشدند کوچکترین اشاره‌ای به این یافته داشته باشند! برای مخاطبان فهیم رسانه‌ها مبرهن است که چنین فعالیت‌هایی نه علمی است و نه اخلاقی. البته کاهش مخاطب تلویزیون در رقابت با فضای مجازی امری جهانی بوده و موضوع جدیدی نیست، اما این جنس فعالیت‌ها به بهانه نقد مدیریت رسانه ملی مسبوق به سابقه نیست و بیانگر نیات خاص منتشر کنندگان این تحریفات است. کار رسانه‌ای صداقت و انصاف می‌خواهد و گرنه نتیجه می‌شود فریب افکار عمومی.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۴
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۵:۴۴ ۱۹ مهر ۱۴۰۳
به غیر از عده ای کمی پیرمرد و پیرزن تلویزیون ایران هیچ مشتری ندارد.
ناشناس
۱۴:۱۱ ۱۹ مهر ۱۴۰۳
اون رسانه ملی نیست. قطعا
ناشناس
۱۳:۳۲ ۱۹ مهر ۱۴۰۳
حیف اینهمه پول این ملت که خرج سازمان به درد نخور میشه
ناشناس
۱۱:۱۳ ۱۹ مهر ۱۴۰۳
بازیگران سریال های طنز پرداز از تلویزیون رفتند سریال ها بی محتوا شدند اخبارهم که همش در باره جنگ هست رواعصاب وروح و روان راه می‌ره چی شو دیدن داره
ناشناس
۱۰:۴۰ ۱۹ مهر ۱۴۰۳
تلویزیون رو باید با اینترنت دید تا اسیر زمان پخش برنامه ها نشد
ناشناس
۱۰:۱۲ ۱۹ مهر ۱۴۰۳
همیشه در طول تاریخ رقابت بین جبهه حق و باطل یک رقابت نابرابری بوده،جبهه باطل همیشه باکمترین قید و بندی فعالیت می‌کند واز تمام ظرفیتش استفاده میکنه،اما جبهه حق همیشه ترس از خدا داشته.
مومن جوری زندگی میکنه که دیگران از او در امان هستند،
اما خودش از خودش در امان نیست.
مسعود
۱۱:۴۴ ۱۹ مهر ۱۴۰۳
معلومه این ماه جیره بهت خوب رسوندن
ناشناس
۱۰:۰۳ ۱۹ مهر ۱۴۰۳
برنامه های تلویزیون ملی بدرد نخور و کسل کننده هستند.
ناشناس
۱۰:۲۴ ۱۹ مهر ۱۴۰۳
جدیدا داره قشنگ میشه خدایش مثلا عمارت یا فیلم تانک خورها یا برنامه مهمونی
منصور
۰۹:۵۵ ۱۹ مهر ۱۴۰۳
اخه ستایش و نجلا و طوبی دیدن داره
حیف از این سرمایه که در صدا سیما برای ساخت اینجور سریالها بهدر میره
این چند سریال را بعنوان نمونه گفتم
ناشناس
۰۹:۲۹ ۱۹ مهر ۱۴۰۳
حقیقت تلخ است، کسی به تلویزیون ایران نگاه نمی کنه؛ باید بجای توجیه کردن دنبال علت ها و راه حل ها بود؛ چرا در دهه های قبل تلویزیون ایران مخاطب داشت ولی الان ندارد؟!
احمد
۰۹:۴۲ ۱۹ مهر ۱۴۰۳
فیلم و سریال های جالبی در شبکه های یک و سه و ... مثل سریال طوبی و اخیرا هشت پا پخش میشه که واقعا عالیه و معلومه خیلی زحمت میکشن.
محسن
۰۹:۴۲ ۱۹ مهر ۱۴۰۳
یاداون مورچه افتادم که گفت مرکز زمین همینجایی هست که من ایستادم
مسعود
۱۱:۴۷ ۱۹ مهر ۱۴۰۳
تلویزیون افتاده دست یه عده اقلیت که اکثریت به هیچ عنوان قبولش ندارن
ناشناس
۱۵:۱۷ ۱۹ مهر ۱۴۰۳
وهمچنین سریال تانک خورها وآقای قاضی
ناشناس
۰۸:۵۷ ۱۹ مهر ۱۴۰۳
اگر ما مردم یک ماه تلویزیون ایران را نگاه کنیم کلا باید بریم تیمارستان بستری شویم
ناشناس
۱۲:۲۱ ۱۹ مهر ۱۴۰۳
شبکه های ماهواره ای فارسی زبان اوضاع بدتری دارند. رسما آدم را روانی می کند.
ناشناس
۰۸:۳۰ ۱۹ مهر ۱۴۰۳
نه بابا این چیه حرفیه..شایعه است ..صد درصد مردم و دانشجوها پای برنامه های تلویزیون هستند و ۲۴ ساعت دارن مختار میبینند یا برنامه های مذهبی گوش میدن.
ناشناس
۰۸:۲۱ ۱۹ مهر ۱۴۰۳
مطالعات اجتماعی با نمونه گیری انجام میشه. پس تا حدودی نتایج این تحقیق درسته! به جای این بیانیه ها واقعیت ها رو بپذیرید و رویه تون رو اصلاح کنید. امیدوارم از اون دسته افراد نباشید که خودتون رو زدین به خواب! چرا که ضرر اینها غیرقابل جبرانه
محسن
۰۹:۴۵ ۱۹ مهر ۱۴۰۳
خودت میگی نمونه گیری نمونه غیر دانشجوهاکجاست?
محمد
۰۸:۲۰ ۱۹ مهر ۱۴۰۳
بیشتر توضیح دهید
ناشناس
۰۸:۱۹ ۱۹ مهر ۱۴۰۳
آمار صدا و سیما بدرد خودش میخوره. مردم رو مثل خودتون فرض نکنید
محسن
۰۹:۴۷ ۱۹ مهر ۱۴۰۳
نظرتوهم به درد خودت می خوره بقیه رامثل خودت فرض نکن
مسعود
۱۱:۴۹ ۱۹ مهر ۱۴۰۳
احتمالا رفتن تو دفتر بسیج دانشجویی آمار گیری کردن وگرنه اگه محیط دانشگاه میرفتن نتایج یه جور دیگه بود