سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کاهش ۲۰ درصدی آب رودخانه‌های لرستان

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان از کاهش ۲۰ درصدی آبدهی رودخانه‌های این استان خبر داد.

داریوش حسن‌نژاد، اظهار داشت: شبکه رودخانه‌های استان با بیش از ۱۳۰ رودخانه دائمی و فصلی به طول حدود ۹ هزار کیلومتر در دو حوضه کارون بزرگ و کرخه قرار گرفته است، این شبکه یکی از غنی‌ترین شبکه آب‌های روان کشور است که مابقی آن پس از کسر مصارف، به دریاچه سد‌های دز و کرخه وارد می‌شود.

وی افزود: متوسط بلندمدت حجم آب خروجی استان حدود ۱۲.۵ میلیارد مترمکعب است که معادل ۱۲ درصد آب‌های جاری کشور است، از این مقدار حدود ۷.۵ میلیارد مترمکعب مربوط به حوضه کارون بزرگ و حدود پنج میلیارد مترمکعب مربوط به حوضه کرخه است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان، بیان داشت: متوسط بلندمدت حجم آب تولیدی استان حدود هشت میلیارد مترمکعب است که معادل هشت درصد کل آب‌های جاری کشور را تشکیل می‌دهد، از این مقدار حدود پنج میلیارد مترمکعب مربوط به حوضه کارون بزرگ و حدود سه میلیارد مترمکعب مربوط به حوضه کرخه است.

حسن‌نژاد، تصریح کرد: ذخیره تجدیدپذیر آبرفتی استان در دشت‌های استان با وسعت حدود سه هزار و ۲۰۰ کیلومترمربع حدود ۶۵۰ میلیون مترمکعب است، از سوی دیگر ذخیره تجدیدپذیر سازند‌های سخت زاگرس در گستره استان لرستان حدود ۸۵۰ میلیون مترمکعب بوده که از این میزان حدود ۵۰۱ میلیون مترمکعب معادل ۵۹ درصد مربوط به حوضه آبریز کرخه و حدود ۳۴۹ میلیون مترمکعب معادل ۴۱ درصد مربوط به حوضه آبریز کارون بزرگ است.

وی تصریح کرد: کاهش نزولات جوی در سال آبی جاری نسبت به دوره آماری بلندمدت باعث شده است که منابع آب زیرزمینی و آبدهی رودخانه‌های استان همچنان با کاهش مواجه شوند، به‌طوری‌که متوسط دبی اندازه‌گیری شده رودخانه‌های استان در شهریورماه سال آبی جاری نسبت به سال گذشته حدود ۵۶ درصد افزایش و نسبت به متوسط شهریورماه طول دوره آماری حدود ۲۰ درصد کاهش داشته‌اند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان، افزود: متوسط آبدهی اندازه‌گیری شده رودخانه‌های سرشاخه کرخه در استان لرستان در شهریورماه سال آبی جاری نسبت به شهریورماه سال گذشته حدود ۷۱ درصد افزایش و نسبت به شهریورماه طول دوره آماری حدود هشت درصد کاهش‌یافته است.

حسن‌نژاد، گفت: همچنین در رودخانه‌های سرشاخه کارون بزرگ در لرستان در شهریورماه سال آبی جاری نسبت به شهریورماه سال گذشته، متوسط دبی اندازه‌گیری شده حدود ۴۲ درصد افزایش و نسبت به شهریورماه طول دوره آماری حدود ۳۲ درصد کاهش‌یافته است

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۹:۰۷ ۱۶ مهر ۱۴۰۳
سلام ایشان گویا از جهل و ندانم کاری مدیران جهاد و آبفا بی خبر است . خداوند متعال نعمت می دهد ولی اگر اسراف کنیم و توجهی به آن نداشته باشیم از ما می گیرد . آب روستای ملمیجان صرف علف های هرز مسیر می شود و اعتبارات اشترینان عودت داده می شود و هیچ احوالپرسی نیست . حداقل 50 درصد آب روستای ملمیجان هدر رفت است . لایه روبی قنات و ... انجام نمی شود و نسبت به نعمت الهی مدیران نظام بی توجه هستند . به خود بیاییم و از داشته ها درست استفاده کنیم اگر آبخیزداری اصولی انجام شود هم آب های زیر سطحی افزایشی می شوند هم سیلاب ها کنترل می گردند و هم نعمت افزایش پیدا می کند ولی به قول پروین اعتصامی ره هوشیاری پیدا کنید .