باستانشناسان مقبره چهار هزار ساله مصر باستان را کشف کردند که به «ایدی» (Idi)، دختر حکمران یک منطقه تعلق دارد که در دوران «پادشاههای میانه مصر» (۲۰۳۰ تا ۱۶۴۰ پیش از میلاد) زندگی میکرد. بقایای پیکر این دختر داخل دو تابوت که یکی داخل دیگری قرار داده شده بود، دفن شده بود.
«لایوساینس» نوشت، یک استاد رشته هنر و معماری مصر باستان در دانشگاه کالیفرنیا که در کاوش اخیر شرکت نداشته است، کشف این دو تابوت سالم «پادشاهی میانه» را «شگفتآور» توصیف کرد.
این تابوتها نه تنها سالم باقی ماندهاند، بلکه روی آنها متون مخصوص تابوت نوشته شده است.
«کارولین ارباکل»، استادیار رشته تاریخ در دانشگاه «ساسکاچوان» که در اکتشاف اخیر دخیل نبود، معتقد است بررسی متنهای تابوتی که اخیرا کشف شده است میتواند اطلاعاتی درباره نگاه مصریان باستان به زندگی پس از مرگ ارائه دهد.
«ایدی» در دوران حکومت فرعون «Senwosret یکم» (۱۹۶۱ تا ۱۹۱۷ پیش از میلاد) زندگی میکرد و دختر مردی به نام «Djefaihapi» بود که حکمران «اسیوط»، یکی از غنیترین مناطق آن زمان بود.
مقبره او در عصر باستان غارت شد، اما بخشهایی از اسکلت باقی ماند. نتایج بررسی بقایای این اسکلت نشان داد که این زن احتمالا پیش از ۴۰ سالگی فوت کرده است.
تابوت بزرگتر ۲.۶ متر طول و تابوت کوچکتر ۲.۳ متر طول دارد. باستانشناسان بقایای یک درپوش تابوت و مجسمههای چوبی را نیز کشف کردند. یکی از این مجسمههای چوبی به شکل یک زن ایستاده ساخته شده است.