سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

با حضور مدیر شبکه نسیم بررسی شد؛

چالش ها و فرصت های رسانه ملی در حوزه سرگرمی

مدیر سبکه نسیم گفت:رسانه ملی در حوزه سرگرمی با چالش‌ها و فرصت‌های زیادی مواجه است که با اتخاذ رویکردهای نوآور و همسو با فرهنگ ملی، می‌تواند به یک منبع اصلی سرگرمی و آگاهی اجتماعی تبدیل شود.

به نقل از دانشگاه ادیان و مذاهب قم،دکتر سیدمحمدرضا خوشرو مدیر شبکه نسیم در ادامه سلسله نشست های لبه دانش که با موضوع «سرگرمی در رسانه، چالش‌ها و فرصت‌های رسانه ملی» در سالن شهید قدوسی دانشکده با حضور حجت الاسلام والمسلمین دکتر سید محمدرضا نواب، ریاست دانشکده، دکتر سیدرضا سجادی نژاد، معاون آموزشی و پژوهشی، اعضای هیئت علمی و دانشجویان مقطع ارشد و دکتری برگزار شد، ضمن عرض تسلیت به مناسبت شهادت جمعی از فرماندهان جبهه مقاومت به ویژه پرچمدار جبهه مقاومت شهید سید حسن نصرالله و عرض تبریک برای عملیات وعده صادق دو  با اشاره به جمله مارشال مک لوهان که می گوید: «جنگ هایی که در آینده رخ خواهند داد به وسیله تسلیحات جنگی و در میدان های نبرد نخواهند بود، بلکه این جنگ ها به دلیل تصوراتی رخ خواهد داد که از طریق  رسانه های جمعی بازنمایی خواهد شد.»گفت:تکنیک های رسانه ای اسرائیل نوعی سرگرمی برای ایجاد رعب و وحشت و عادی سازی کشتار در ذهن افکار عمومی جهان است.

وی در ادامه اهمیت شناخت سرگرمی را مورد توجه قرار داد و گفت:ماموریت شبکه نسیم، سرگرمی و نشاط است و  از این منظر چالش ها و فرصتهای آن از منظر رسانه باید مدیریت شود.

مدیر شبکه نسیم ادامه داد:سرگرمی در معنای لغوی و در فرهنگ لغت آن چه موجب مشغولیت و تفریح باشد.و آنچه که به نوعی توجه مخاطب را جلب کند.

خوشرو با بیان اینکه دغدغه اساسی، برنامه سازی در حوزه سرگرمی با تولید بهترین محتوا برای جذب مخاطب حداکثری است، گفت:موضوع سرگرمی در طول زمان فراز و نشیب های زیادی داشته است از نظر مفهومی سرگرمی نوعی از اشکال گذران اوقات فراغت است. از دهه ۱۹۷۰ اندیشمندانی چون کارل روپرت،  مفاهیمی، چون تحول از جغرافیای گردشگری به جغرافیای گذران اوقات فراغت را مطرح کردند  و به این باور رسیدند که سرگرمی هم نوعی از اشکال گذران اوقات فراغت است.

مدیر شبکه نسیم  با بیان اینکه با گذشت دهه های مختلف سهم سرگرمی تلویزیون بیشتر شد، عنوان کرد: بخش خبری ۲۰:۳۰  در طول سالها فعالیت به خاطر سبک نرم خبر و جنبه کمتر ژورنالیستی توانسته مخاطبان بیشتری را با خود دنبال کند.

وی با بیان انواع سرگرمی گفت:یک نوع سرگرمی مهارتی است و مهارت را منتقل می کند و امکان مشارکت و تعامل در آن وجود دارد و یک جنبه  سرگرمی برای رهایی  افکار از چالش ها و مشکلات  است که جنبه  تعاملی ندارد.

ضرورت توجه به سرگرمی سازی در تراز انقلاب اسلامی

وی ادامه داد:مقوله دیگر، سرگرمی سازی است که باید به آن توجه شود با گسترش و بیشتر شدن رسانه ها ضرورت سرگرمی سازی مورد توجه قرار گرفت،  اینکه  چه محتوایی با چه هدفی تولید کنیم،  مثلا فرزندآوری در دل سرگرمی تبلیغ و ترویج شود، و اینجاست که با تولید محتوای جذاب، کنش  به تغییر رفتار منجر می شود.

خوشرو عنوان کرد: در سرگرمی‌سازی ما به دنبال فعالیت‌هایی هستیم که افراد را سرگرم می‌کند. سرگرمی‌سازی با گسترش رسانه‌ها در این حوزه با جدیت بیشتری دنبال می‌شود. افراد درگیر در رسانه خیلی دقیق‌تر رفتار مردم را رصد می‌کنند تا متوجه شوند چه محتواهایی برای افراد سرگرمی ایجاد می‌کند.

خوشرو گفت:ما یک نظام و جامعه‌ای داریم که مبناهای فرهنگی و اندیشه‌ای ایدئولوژیک دارد؛ فعالیت‌های رسانه‌ای مترصد این است در راستای هدف مبتنی بر فرهنگ جامعه، اتفاق بیفتد و در واقع در تراز انقلاب اسلامی باشد.

 چالش‌های رسانه ملی در حوزه سرگرمی

مدیر شبکه نسیم   رسانه ملی  نقش بسیار مهمی در شکل‌دهی به سرگرمی‌های عمومی و ترویج فرهنگ ملی ایفا می‌کند. سرگرمی در رسانه‌ها نه‌تنها جنبه تفریحی دارد، بلکه می‌تواند ابزاری مؤثر برای ارتقاء آگاهی اجتماعی، فرهنگ‌سازی و ایجاد همبستگی ملی باشد. با این حال، رسانه ملی در این مسیر با چالش‌ها و فرصت‌های متعددی مواجه است که نیازمند تحلیل دقیق و راهبردی است.

خوشرو یکی از چالش‌های اصلی رسانه ملی ایران، تنوع فرهنگی و سلیقه‌های مختلف در جامعه دانست و افزود:به عنوان مثال، عدم توانایی در تأمین نیازهای سلیقه‌های مختلف می‌تواند منجر به نارضایتی مخاطبان و کاهش بینندگان شود.

وی ادامه داد:چالش دیگری که رسانه ملی با آن مواجه است، محدودیت‌های قانونی و نظارتی است. بسیاری از برنامه‌های سرگرمی ممکن است به دلیل عدم تطابق با موازین فرهنگی و دینی کشور، با مشکلاتی مواجه شوند. این محدودیت‌ها می‌توانند خلاقیت در تولید محتوا را کاهش دهند و در نهایت به کاهش کیفیت برنامه‌ها منجر شوند.

خوشرو گفت:علاوه بر این، رقابت با رسانه‌های خارجی و شبکه‌های اجتماعی نیز به عنوان چالشی جدی برای رسانه ملی مطرح است. با افزایش دسترسی به اینترنت و بسترهای آنلاین، مخاطبان به راحتی می‌توانند از محتواهای متنوع و جذاب دیگران بهره‌مند شوند.

فرصت‌های رسانه ملی در حوزه سرگرمی

وی افزود:با وجود چالش‌ها رسانه ملی ایران فرصتی طلایی برای ارتقاء سرگرمی‌های خود دارد. با پیشرفت تکنولوژی و افزایش دسترسی به اینترنت، رسانه ملی می‌تواند به تولید محتوای آنلاین و تعاملی بپردازد همکاری با هنرمندان بومی  می‌تواند موجب غنی‌تر شدن محتوای سرگرمی در رسانه ملی شود.
در نهایت، رسانه ملی می‌تواند با استفاده از نظرسنجی‌ها و بازخوردهای مخاطبان، محتوای خود را مطابق با خواسته‌ها و نیازهای جامعه تنظیم کند. این تعامل می‌تواند نه‌تنها به افزایش کیفیت برنامه‌ها بلکه به تقویت ارتباط میان رسانه و مخاطب نیز منجر شود.

مدیر شبکه نسیم گفت: رسانه ملی ایران در حوزه سرگرمی با چالش‌ها و فرصت‌های زیادی مواجه است که  با اتخاذ رویکردهای نوآور و همسو با فرهنگ ملی، می‌تواند به یک منبع اصلی سرگرمی و آگاهی اجتماعی تبدیل شود.

برچسب ها: شبکه نسیم ، رسانه ملی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.