سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آغاز برداشت سیب در خراسان شمالی

برداشت سیب از قطب تولید این محصول در خراسان شمالی آغاز شده و پیش بینی می‌شود امسال ۷۵ هزار تن سیب در شهرستان شیروان برداشت شود.

 شهرستان شیروان با دو هزار و ۹۵۰ هکتار باغ سیب رتبه نخست سطح، تولید و عملکرد سیب خراسان شمالی را دارد.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی در گفتگو با خبرگزاری صدا و سیما گفت: برداشت سیب از سطح چهار هزار و ۸۳۴ هکتار آغاز شده و پیش‌بینی می‌شود امسال ۸۰ تا ۸۵ هزار تن سیب درختی از باغ‌های استان برداشت شود.

صفدر صفدری گفت : تولید سیب در مقایسه با سال گذشته افزایش ۳۰ درصدی را نشان می‌دهد.

او گفت: سیب زرد استان ماندگاری زیادی دارد و بیشترین محصولی که در سردخانه‌ها نگهداری می‌شود، تا برای میوه شب عید وارد بازار شود.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی دگفت :  بیشتراز ۵۰ درصد سیب برداشتی این منطقه سالم و قابلیت صادرات دارد،  هماهنگی شده تا سیب مازاد بر نیاز استان به تهران ارسال شود و همچنین سیب استان به کشور‌های روسیه، پاکستان و عراق صادرمی شود.
به گفته صفدری گونه‌های بیشتر سیب تولیدی استان شامل سیب زرد و قرمز لبنانی و فرانسوی و سیب گلاب است.

او گفت: سیب درجه سه و چهار استان نیز با هماهنگی در صنایع تبدیلی و تکمیلی مورد استفاده قرار می‌گیرد و سالانه دو تُن میوه خشک تولید می‌شود.
شهرستان شیروان با هزار و ۹۵۰ هکتار رتبه اول سطح تولید، کشت و عملکرد سیب خراسان شمالی را دارد و میانگین عملکرد تولید سیب ۲۵ تن در هر یک هکتار است.
شهرستان‌های اسفراین و بجنورد در رتبه‌های بعدی قرار دارند و برداشت و تولید سیب در استان هفت هزار بهره بردار دارد.
خراسان شمالی به لحاظ سطح رتبه دهم و از نظر تولید سیب رتبه ۱۶ کشور را دارد.

خراسان شمالی حدود ۴۶ هزار هکتار باغ آبی و دیم دارد که سلانه انواع میوه‌های بهاره، تابستانه و پاییزه تولید و روانه باز می‌شود.

انواع سیب‌های بهاره شامل ارقام شیخ امیری، سیب گلاب و سیب تابستانه شامل گالا، دو رنگ فرانسه و سبز فرانسه و سیب‌های پاییزه شامل لبنانی زرد و قرمز با ماندگاری بالا دارای پایه‌های مالینگ، گرانی اسمیت، گلدن دلیشزو و رد دلیشز در خراسان شمالی به ویژه در شیروان تولید می‌شود.
رعایت اصول فنی کشت شامل فواصل صحیح و هرس بموقع، اصلاح باغ‌های فرسوده با نهال‌های پایه کوتاه و تقویت درختان با کود‌های ریزمغذی در زمان‌های بعداز برداشت محصول و زمان تورم جوانه‌ها و زمان فندقی شدن میوه‌ها، آبیاری قطره‌ای و استفاده از کود‌های پتاس و گوگرد و سمپاشی بموقع لکه سیاه و استفاده از روغن ولک و شرکت در کلاس‌های آموزشی و ترویجی و مشاوره با کارشناسان جهاد کشاورزی می‌تواند در افزایش عملکرد بسیار مؤثر باشد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.