سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تربیت قدیم یا مدرن؛ کدام بهتر است؟

روانشناس بالینی کودک و نوجوان گفت: تربیت قدیم بر پایه نظم و احترام بوده اما تربیت امروز بر پایه خلاقیت و آزادی است، در این متن به مقایسه این دو می‌پردازیم.

مریم حسینی روانشناس بالینی کودک و نوجوان در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: تربیت قدیم و تربیت در حال حاضر تفاوت‌های قابل توجهی دارند که ناشی از تغییرات اجتماعی، فرهنگی و فناوری است. در تربیت قدیم، تمرکز بیشتر بر احترام به بزرگترها، پایبندی به سنت‌ها و پیروی از قوانین سخت‌گیرانه خانواده بود. والدین غالباً از روش‌های تنبیهی و محدودکننده استفاده می‌کردند و آزادی‌های شخصی کودکان کمتر مورد توجه قرار می‌گرفت. کودکان بیشتر تابع بودند و فضای خانواده بیشتر اقتدارگرا بود.

او ادامه داد: در مقابل، تربیت در حال حاضر بیشتر بر ارتباطات باز، مشارکت کودکان در تصمیم‌گیری‌ها و پرورش خلاقیت و استقلال شخصی تأکید دارد. والدین امروزی سعی می‌کنند به جای تنبیه‌های سنتی، از روش‌های تشویقی و راهنمایی استفاده کنند. تربیت امروزی بیشتر مبتنی بر توجه به نیاز‌های روانی و عاطفی کودک است و سعی دارد تعادل بین آزادی و مسئولیت‌پذیری را برقرار کند.

آیا تربیت الان خوب است؟

حسینی تصریح کرد: پاسخ به این سوال نسبی است. تربیت امروزی در بسیاری از جوانب مثبت است؛ کودکان با اعتماد به نفس بیشتر، خلاقیت بالاتر و آگاهی بیشتر از حقوق خود بزرگ می‌شوند. با این حال، برخی معتقدند که تربیت مدرن ممکن است به دلیل کاهش اقتدار والدین و افزایش آزادی‌ها، باعث مشکلاتی مثل کم‌تحملی و عدم توانایی در پذیرش محدودیت‌ها شود.

او گفت: در نهایت، بهترین نوع تربیت، ترکیبی از مزایای هر دو رویکرد است؛ احترام به سنت‌ها و ارزش‌های گذشته همراه با انعطاف‌پذیری و درک عمیق از نیاز‌های امروزی کودکان خواهد بود.

خبرنگار: عطیه رضایی

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۰:۳۸ ۱۵ مهر ۱۴۰۳
درزمینه تربیت کردن فرزندان،دیدگاهی بالاترازدیدگاه سعدی ویاابوعلی سیناداریم؟یامثل الان که همه شاهدیم چطور«روانشناسی زرد»جامعه ایران روبه لجن کشیدبااین روشهای تربیتی اشتباه که دست پرورده هر خانواده ای درجلوی چشم خودش هست!حالایاداخل منازل ویامدارس
ناشناس
۱۴:۱۶ ۱۰ مهر ۱۴۰۳
تربیت قدیم
ناشناس
۱۳:۲۸ ۰۸ مهر ۱۴۰۳
علم را طلب کنید حتی اگر در چین باشد
روانشناسان ما یه کم بهتره تو فرهنگ ژاپن تحقیق کنند وبا فرهنگ خودمون و فرهنگ اسلامی در هم بیامیزند و یک فرهنگ متعالی بوجود بیاورند
منصور
۱۴:۱۹ ۱۰ مهر ۱۴۰۳
نکنه بخاطر این روایت مملکت را دادن به چینی ها
ناشناس
۱۰:۴۳ ۱۵ مهر ۱۴۰۳
دررابطه با ایرانی جماعت همیشه یه ضرب المثل وجودداره وکاملادر رابطه بااین پیام ونظرصدق می کنه که:مرغ همسایه وغریبه همیشه درحدواندازه یک«غاز»هست!