سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مزایده‌ اموال توقیفی در دادگستری به صورت الکترونیکی انجام می شود

آئین راه اندازی سامانه تدارک الکترونیک دولت (ستاد) امروز در کرمان برگزار شد.

آئین راه اندازی سامانه تدارک الکترونیک دولت (ستاد) با حضور رئیس کل محاکم عمومی و انقلاب کرمان، جمعی از قضات، مدیران دفاتر اجرای احکام و اصحاب رسانه برگزار شد.

اکبر مختاری، رئیس کل محاکم عمومی و انقلاب کرمان در این جلسه با بیان اینکه مردم اطلاع کافی از نحوه برگزار شدن مزایده‌ها در بستر سامانه ستاد ندارند، گفت: نیاز است خبرنگاران و اصحاب رسانه اطلاع رسانی کنند که سامانه ستاد در استان راه اندازی شده است و تمامی مزایده‌های دادگستری در این بستر انجام می‌شود.

 وی افزود: قبلا که مزایده‌ها به صورت سنتی و حضوری برگزار می‌شد، بسیاری از اموال مانند خودرو‌ها فروش می‌رفت، اما در سامانه تدارک الکترونیک دولت (ستاد) مردم خبردار نمی‌شوند و لازم است آگاه سازی عمومی صورت گیرد.

 مختاری با بیان اینکه از این پس مزایده‌های اجرای احکام و دادگستری استان از این طریق انجام می‌شود، بیان داشت: عموم شهروندان می‌توانند نسبت به مشاهده لیست اموالی که در مزایده قرار داده شده اقدام کنند.

وی بیان کرد: این روش یک نوع تجارت الکترونیک و بیع مجازی است و با استفاده از این روش نیاز به حضور فیزیکی مردم به شعبات اجرای احکام دادگستری نیست.

رئیس حوزه قضایی شهرستان کرمان تصریح کرد: عموم مردم می‌توانند با ثبت نام در سامانه ستاد از طریق برخط با استفاده از کامپیوتر‌های شخصی یا کافی نت‌های سطح شهر، اموال مزایده گذاشته شده را ببینند. همچنین فیلم آموزشی و دستورالعمل استفاده از سامانه نیز در سایت setadiran.ir وجود دارد.

وی صرفه جویی در زمان و هزینه را از مزیت‌های سامانه ستاد نسبت به روش حضوری دانست و گفت: در سامانه تدارک الکترونیک دولت، به صورت برخط امکان واریز و وصول وجه امکان پذیر می‌باشد که در صورت برنده نشدن فرد پول به صورت الکترونیکی به حساب او برگشت داده می‌شود.

رئیس کل محاکم عمومی و انقلاب کرمان شفاف شدن مزایده، حذف کاهش خطای انسانی، حذف رانت اطلاعاتی، امکان دسترسی آزاد و برخط و رقابتی شدن بیشتر قیمت گذاری را از دیگر مزایای انجام مزایده از طریق سامانه ستاد نسبت به روش سنتی نام برد.

وی نبود اطلاع عموم مردم از بستر سامانه ستاد را از جمله مشکلات فعلی دانست و گفت: ما در این جهان الکترونیک، چاره‌ای جز حرکت به سمت فرآیند‌های الکترونیکی و نوین نداریم و ما طبق قانون ملزم هستیم مزایده‌های دادگستری را به صورت الکترونیکی برگزار کنیم.

 مختاری تصریح کرد: انجام هر مزایده یک سری مقدمات مانند کارشناسی قیمت اموال دارد که این مقدمات به صورت سنتی انجام می شود، اما فرایند مزایده به صورت الکترونیک انجام می‌شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: سابقا به جای برگزاری مزایده در هر شعبه به صورت مجزا، انجام مزایداه‌های دادگستری را در یک واحد متمرکز کرده بودیم و به واسطه متمرکز شدن در یک واحد، نقص در اجرای مزایده‌ها کاهش پیدا کرده بود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.