احمدرضا دالوند روز سه شنبه در پنجمین جلسه کارگروه راهبری پنجره واحد مدیریت زمین در سالن جلسات استانداری لرستان گفت: دستگاههای اجرایی جهت تهیه لایههای اطلاعاتی حوزه کاری و بارگذاری در سامانه تخصصی خود باید به این سامانه متصل شوند.
وی اظهار داشت: این سامانه به آدرس zamin.gov.ir هم اکنون در حال بهره برداری است و تمام متقاضیان مردمی نیز میتوانند درخواستهای خود را از طریق دولت من یا سامانه مذکور در هر مکان با کارتابل شخصی ثبت و بدون مراجعه به ادارات پاسخ لازم را دریافت کنند.
معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان نیز گفت: سامانه پنجره واحد مدیریت زمین به عنوان یکی از ۲۳ موضوع اولویت دار دولت الکترونیک و با ۲ هدف کلی پیشگیری از مفاسد زمینخواری و ساماندهی نحوه ارائه خدمات حوزه زمین و ساختمان راه اندازی شده است.
بهروز دریکوند افزود: این سامانه از یک سو، قابلیت شناسایی تخلفات زمین خواری، ساخت و ساختها و هرگونه تغییر کاربری غیر مجاز همچنین تخریب اراضی ملی و دولتی در همه حوزههای فعالیت بر روی زمین را با استفاده از تصاویر ماهوارهای فراهم و به عنوان بستری برای معرفی موارد زمین خواری و نظارت بر عملکرد دستگاههای اجرایی ذیربط عمل میکند.
وی ادامه داد: از سوی دیگر این سامانه با فراهم کردن زیرساختهای الکترونیکی و مدیریت هوشمندانه فرآیندهای بین دستگاهی جهت ارائه مجوزها و استعلامات حوزه زمین و ساختمان، ساز و کارهای مناسبی را جهت پیشگیری از بروز مفاسد و مشکلاتی نظیر جعل استعلامات و مجوزها، تبانی و ارتشا توسط زمین خواران، تداخل وظایف بین دستگاهی و عدم شفافیت در تصمیم گیری کمیسیونها و شوراها فراهم مینماید.
معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان تصریح کرد: یکی از مهمترین اهداف ترسیم شده پروژه در میان مدت، شامل تسهیل و ساماندهی خدمات حوزه زمین با ابزارهای الکترونیک و در بلندمدت شامل هدایت مناسب سرمایه گذاران و متقاضیان به بهره برداری از اراضی کشور و استان بر مبنای ضوابط و اصول آمایش سرزمین است.
دریکوند گفت: تمامی فعالیتهای این سامانه با ابزارهای مکان محور و مدیریت سیستمی است و به شکل برخط در کوتاهترین زمان و بدون حضور فیزیکی متقاضیان به ادارات صورت خواهد گرفت.
سطح اراضی جنگلی و مرتعی لرستان بیش از ۲ میلون و ۱۰۰ هزار هکتار است.