سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

صندوق اعتباری بلایای طبیعی ضرورت جغرافیای کشور‌های عضو اکو

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: صندوق اعتباری بلایای طبیعی برای جغرافیای کشور‌های عضو اکو ضروری است.

محمدحسن نامی، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در نهمین نشست وزرای مسئول کاهش خطر بلایای طبیعی کشور‌های عضو اکو در تاجیکستان گفت: امروزه جهان در قرن جاری با بیش از ۳۴ چالش جدی روبرو است که مهمترین آنها شامل تغییر اقلیم، کمبود آب (بویژه آب شیرین و سالم)، کمبود فضای سبز و بیان‌زایی است.

وی افزود: از حدود یک قرن پیش تاکنون حدود ۲میلیارد گیگا تن گاز‌های گلخانه‌ای که بیشترین آن توسط کشور‌های صنعتی جهان مانند آمریکا، چین، فرانسه، آلمان، ژاپن، کره جنوبی، انگلیس، استرالیا و ... وارد جو زمین شده که موجب تغییرات آب و هوایی شده و جهان را با چالش جدی روبرو کرده است.

رئیس سازمان مدیریت بحران گفت: جهان راهی ندارد جز اینکه دولت‌های مذکور ضمن کنترل و کاهش سالیانه گاز‌های گلخانه‌ای از درآمد‌های حاصله در جهت نگهداری و توسعه فضای سبز هزینه کنند، در این راستا به دستور رهبر معظم جمهوری اسلامی ایران از سال گذشته میلادی، طرح کاشت یک میلیارد درخت مثمر در طول ۴ سال و با لحاظ سازگاری با آب و هوای هر منطقه در دستور کار قرار گرفته است.

نامی گفت: از آنجا که دسترسی به اطلاعات صحیح و موثق از ریسک ها، زیربنای تصمیم گیری سریع، دقیق، موثر و به موقع در مدیریت شرایط اضطراری و کاهش خسارات مالی و جانی می‌باشد و بخش قابل توجهی از مخاطرات، محدود به مرز‌های جغرافیایی نیست، جمهوری اسلامی ایران معتقد است با وجود فناوری‌های ارزنده در حوزه مدیریت بحران، نیاز است شرایط استفاده صحیح از سامانه‌های هوشمند به منظور تحلیل درست داده‌ها در پیشبرد اهداف کشور‌ها و دولت‌ها در دستور کار قرار گیرد و ضروری است سازمان‌ها و وزارتخانه‌های اضطراری کشور‌های عضو اکو در قالب سیستم‌های اطلاعاتی منسجم و سامانه‌های هوشمند نسبت به تحلیل و ارزیابی به موقع و صدور هشدار به سازمان‌های مسئول اقدام نمایند.

دبیر شورایعالی مدیریت بحران افزود: در این راستا جمهوری اسلامی ایران به صورت متمرکز و یکپارچه اقدام به شناسایی اطلاعات ریسک بصورت ملی و به اشتراک‌گذاری بین دستگاه‌های اجرایی کشور نموده است و به تجارب موفقی در مدیریت کاهش ریسک زلزله، کنترل سیلاب، فرو نشست، زمین لغزش، رانش زمین، تنش آبی، خشکسالی و سرمازدگی، آتش سوزی، ریزگرد، موج سرما و گرما و... دست یافته است.

 نامی گفت: عمیقاً معتقدم همکاری‌های کشور‌های عضو در زمینه پیش بینی، پیشگیری، آمادگی، پاسخ، بازسازی و بازتوانی می‌تواند نقطه عطفی در اثربخش نمودن حوزه مدیریت بحران باشد. با عنایت به اینکه پهنه‌هایی از کشور‌های عضو اکو در جغرافیای خشک و بیابانی قرار دارند نیاز است گام‌های مؤثری بصورت مشترک در خصوص موارد ذیل برداشته شود:

۱. تهیه نقشه‌های ریسک زمین شناختی بصورت منطقه ای؛

۲. مدیریت منابع آبی مشترک در جهت پیشگیری از بهم ریختن اکوسیستم منطقه ای؛

۳. آموزش و برگزاری مانور و تمرین‌های مشترک دولتی و جامعه محور؛

۴. راه اندازی کارگروه تخصصی مشترک به منظور کارسازی اقدامات فی مابین؛

۵. توسعه بخشیدن به همکاری‌های مشترک در زمینه پیش بینی شرایط جوی و صدور هشدار و پاسخ سریع؛

۶. به اشتراک گذاری فناوری‌های نوین در حوزه مدیریت بحران.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: منطقه تحت پوشش کشور‌های عضو اکو در زمره آسیب پذیرترین بخش‌های قاره آسیاست و خسارات زیادی را متحمل شده است. ما بسیار بیشتر از دیگران در اروپا و بیشتر از افرادی که در آفریقا زندگی ‏می‏کنند، در معرض آسیب و خسارات مخاطرات طبیعی هستیم. بنابراین، به طور طبیعی انتظار می‏رود که این منطقه در تاسیس صندوق اعتباری به منظور استفاده برای اقدامات در مراحل چرخه مدیریت بحران برای کشور‌های عضو به گونه‌ای که «هماهنگ»، «فرامرزی» و «فراگیر» باشد، در دستور کار خود قرار دهند.

وی افزود: با توجه به اهداف و ماموریت اکو از جمله ارتقا تاب آوری اقتصادی کشور‌های عضو، جمهوری اسلامی ایران جهت برگزاری دوره‌های آموزشی منطقه‌ای به منظور ظرفیت سازی و ارتقا همکاری برای پاسخ به ریسک‌های فرامرزی از جمله گرد و غبار، مدیریت منابع آبی، آتش سوزی و ... آمادگی خود را اعلام می‌نماید.

نامی افزود: در پایان لازم است که به وضعیت وخیم مردم غزه که به مثابه یک حادثه عظیم و دلخراش انسانی نسل‌کشی با بیش از ۴۰ هزار شهید و ۹۰ هزار نفر مجروح و جمعیت کثیری بی خانمان و آواره که مانند یک مخاطره مخرب قابل گسترش در منطقه ماست، اشاره نمایم و هر یک از کشور‌های عضو باید نسبت به شرایط غزه و این کودک کشی بی سابقه توسط رژیم منحوس صهیونیستی حساس بوده و نقش سازنده خود را جهت توقف کشتار زنان و کودکان بی دفاع در این منطقه ایفا نمایند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.