سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اعلام آمادگی ۶۲ واحد صنفی برای ازدواج ارزانِ جوانان کرمانی

مدیرکل ورزش و جوانان استان کرمان گفت: ۱۰ نوع صنف با بیش از ۶۲ واحد صنفی برای انجام ازدواج آسان و ارزان جوانان این استان اعلام آمادگی کرده اند.

میثم پاریزی در نشست خبری طرح وصال شیرین که در محل اداره کل ورزش و جوانان استان کرمان برگزار شد، گفت: ۱۰ نوع صنف با بیش از ۶۲ واحد صنفی ضمن اعلام آمادگی برای اجرای طرح وصال شیرین، ثبت سامانه شده اند تا در خصوص ازدواج آسان و ارزان جوانان این استان مشارکت داشته باشند و این آمار روزانه در حال افزایش هستند. 

 مدیرکل ورزش و جوانان استان کرمان بیان داشت: سه تالار، ۱۵ فروشگاه کت و شلوار و کیف و کفش، سه گل فروشی، ۲ لوازم خانگی، ۱۶ سالن زیبایی، چهار آتلیه، سه صنف تزیینات سفره عقد، ۱۱ مزون، ۲ آرایشگاه مردانه و سه قنادی استان کرمان در سامانه ثبت شده اند و اعلام آمادگی کرده اند.

وی با بیان اینکه علاقه مندان به این حوزه در راستای کار خیر پذیرش می‌شوند، اظهار داشت: سایر اصناف استان کرمان می‌توانند با ثبت در سامانه به نام «همراه ازدواج» و ورود به بخش کانون وصال شیرین در زمینه ازدواج آسان جوانان مشارکت داشته باشند.

مدیرکل ورزش و جوانان استان کرمان با اعلام اینکه این طرح محدودیت سنی ندارد، تصریح کرد: تمامی جوانان و مردم کرمان می‌توانند با حضور در سامانه یاد شده، از مزایای این طرح استفاده کنند.

 میل پایین ازدواج در شهرستان‌های صنعتی کرمان

پاریزی در ادامه با اشاره به ظرفیت‌های خوب استان کرمان در حوزه جوانان و ازدواج افزود: نگرانی‌هایی در بخش ازدواج وجود دارد که این نگرانی‌ها می‌تواند تمامی زنجیره فرزندآوری، جمعیت و جوانی کشور را در برگیرد.

وی بیان کرد: به هیچ عنوان برای ازدواج در استان و کشور نمی‌توانیم یک نسخه واحد بنویسیم، زیرا طبق بررسی های انجام شده در استان کرمان، وضعیت ازدواج در هر شهر متناسب با شرایط آن منطقه تفاوت‌هایی داشت.

مدیرکل ورزش و جوانان استان کرمان گفت: برخی شهرستان‌های صنعتی ما با وجود ظرفیت خوب اقتصادی میل ازدواج پایینی دارند؛ در حالی که این افراد دغدغه مالی نداشتند.

وی افزود: بایستی ابتدا حوزه ازدواج و خانواده را بیشتر بشناسیم تا آگاهانه در این مسیر گام برداریم؛ زیرا نیاز‌های فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و مالی هر منطقه که متفاوت است را باید بیشتر بشناسیم.

پاریزی با بیان اینکه وزارت ورزش و جوانان و این اداره کل از ظرفیت‌های فرابخشی و مختلفی برای تسهیل امور ازدواج استفاده می‌کند، تصریح کرد: هدف گذاری ما استفاده از تمامی ظرفیت‌های دستگاه‌های دولتی به عنوان عضو ستاد ساماندهی امور جوانان، شهرداری ها، گروه‌های مردمی، خیران، سمن‌ها و استفاده از تسهیلات و خدمات آن ها برای تسهیل امر ازدواج است. 

وی بیان کرد: همچنین از نظر قانونی بستر و زمینه ازدواج جوانان را تسهیل می‌کنیم و براساس قانون اماکن عمومی بایستی در اختیار امور ازدواج قرار گیرد.

سه معیار اساسی ازدواج

مدیرکل ورزش و جوانان استان کرمان گفت: اقتصاد در استان کرمان معیار قطعی برای تجرّد نیست و این موضوع نیاز به فعالیت کارشناسی، مطالعه و تفکیک استان دارد و در این خصوص شدیداً به هم افزایی دستگاه‌ها معتقدیم.

وی با اشاره به اینکه معتقدم سه معیار اساسی آگاهانه بودن، آسان بودن و پایداری ازدواج باید مورد توجه باشد، افزود: تقویت مراکز مشاوره در استان، صدور مجوز‌ها، تعامل نزدیک با آموزش و پرورش و افزایش آگاهی والدین در دستور کار قرار دارد تا ازدواج آگاهانه داشته باشیم.

پاریزی تصریح کرد: همچنین بایستی همکاری مجموعه خیران و صنوف، شرایط ازدواج آسان با هزینه حداقلی را فراهم کند تا در این بخش به کمک امر ازدواج بیاید.

وی با بیان اینکه پایداری ازدواج بسیار مورد تاکید است و باید بستر را برای آسان بودن فراهم کنیم، ابراز داشت: بحث آگاهی تا حدی از دست خارج شده است؛ اما پایداری ازدواج را می‌توانیم همچنان پیگیری کنیم.

اشتغال و مسکن جوانان

پاریزی تاکید کرد: یکی از مهمترین مسایل در پایداری ازدواج، بحث اشتغال، مسکن و مسایل اقتصادی به عنوان دغدغه خانواده‌ها است و این موضوع با همکاری فرابخشی و استفاده از ظرفیت‌های قانونی قابل رفع است.

وی تصریح کرد: همچنین در این زمینه ساخت مسکن در روستا‌ها با تلاش بنیاد مسکن با تسهیلات و هزینه پایین اجرا می‌شود که کمتر اطلاع رسانی شده، اما از معاونت جوانان اداره کل ورزش استان قابل پیگیری است.

مدیرکل ورزش و جوانان استان کرمان با اعلام اینکه باید برای حل مشکل ازدواج باید با برنامه کار کنیم، تصریح کرد: بحث مسکن و اشتغال و پایداری ازدواج باید در ستاد ساماندهی امور جوانان پیگیری شود و در این زمینه بایستی حضور مدیرکل راه و شهرسازی و بنیاد مسکن را حتما در جلسات کمیته و کارگروه ذیل ستاد ساماندهی امور جوانان داشته باشیم تا از این ظرفیت‌ها استفاده کنیم و این همکاری ها، به دغدغه‌های ازدواج در استان پایان بدهد.

حجت سلطانی معاون فرهنگی و امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان استان کرمان نیز با بیان اینکه برنامه مختلفی در طول سال داریم، گفت: ۱۳۸ سمن از مجموع ۱۸۰ سازمان مردم نهاد استان، فعال هستند و گسترش دامنه فعالیت سمن‌ها باعث فعالیت کشوری آنها می‌شود.

وی افزود: انجمن نیکوکاران جامعه ورزش را داریم که در این زمینه از ظرفیت ورزشکاران نخبه برای آزادسازی زندانیان استفاده می‌کنیم و در این بخش علاوه بر حمایت از پیشکسوتان و ورزشکاران، هشت زندانی را آزاد کردیم.

سلطانی در بخش دیگری از سخنانش به طرح وصال شیرین اشاره و تصریح کرد: هدف از اجرای طرح وصال شیرین، پایین آوردن هزینه ازدواج جوانان در جامعه است که این افراد از طریق سامانه معرفی می‌شود و جا دارد دستگاه‌های اجرایی و ادارات در اجرای این طرح به ما کمک کنند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.