سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نخستین سیگنال‌های ماهواره چمران ۱ دریافت شد

ماهواره تحقیقاتی چمران ۱ که بامداد امروز به فضا پرتاب شد، نخستین سیگنال‌های خود را به زمین ارسال کرد.

امروز در دومین ماموریت ماهوراه‌بر قائم ۱۰۰، ماهواره چمران ۱ با موفقیت به مدار تزریق شد و سازمان فضایی با این توانمندی که با مشارکت نهادهای دولتی و شرکت‌های دانش‌بنیان ایجاد شده، به سمت ساخت و پرتاب ماهواره‌های سنجشی راداری سری «راد» و توسعه سری ماهواره‌های «پژوهش» با همکاری بخش خصوصی حرکت خواهد کرد.

دریافت نخستین سیگنال‌های ماهواره چمران ۱

ماهواره چمران ۱ که صبح امروز (شنبه) توسط ماهواره بر قائم ۱۰۰ با موفقیت پرتاب شد و در مدار ۵۵۰ کیلومتری زمین قرار گرفت، نخستین سیگنال‌های خود را ارسال کرد.

ویژگی‌های ماهواره چمران ۱

امروز شنبه، ۲۴ شهریور ماهواره تحقیقاتی «چمران۱» توسط ماهواره بر «قائم ۱۰۰» پرتاب شد. این ماهواره توسط گروه فضایی صنایع الکترونیک ایران (صاایران) و با همکاری و مشارکت پژوهشگاه هوافضا و شرکت‌های خصوصی دانش بنیان طراحی و ساخته شده است. این ماهواره حدود ۶۰ کیلوگرم وزن دارد و ماموریت اصلی آن تست سیستم‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری برای اثبات فناوری مانور مداری در ارتفاع و فاز است.

ارزیابی زیرسامانه پیشرانش گاز سرد در سامانه‌های فضایی و عملکرد زیرسامانه‌های ناوبری و کنترل وضعیت از ماموریت فرعی ماهواره «چمران۱» به شمار می‌رود.

ساخت ماهواره‌های سنجشی راداری

حسن سالاریه، رئیس سازمان فضایی ایران ماهواره‌های سنجشی، اپتیکی و سنجشی راداری را انواع مختلف ماهواره‌ها می‌داند و می گوید: ماهواره‌های ارتباطی بر اساس نقل و انتقال داده تقسیم‌بندی می‌شوند و هر کدام از آن ها به لحاظ تکنولوژی مزایایی دارند.  منظومه شهید سلیمانی یک مجموعه باند باریک است و پلتفرم آن به لحاظ سوخت و انرژی سبک‌تر است و کاربری آن نیز در حوزه IOT است.

وی ادامه داد: ما ماهواره «پارس-۱» را که یک ماهواره سنجشی است، با پرتابگر خارجی پرتاب کردیم و ماهواره «پارس ۲» را که نمونه پیشرفته‌تر «پارس-۱» است، در دستور کار داریم. «پارس-۱» از نوع ماهواره‌های سنجشی اپتیکی است.

سالاریه از آغاز طراحی و ساخت ماهواره‌های سنجشی راداری «راد-۱» و «راد-۲» خبر داد به گفت: ماهواره‌های سری «راد» ماهواره‌های سنجشی راداری هستند که بر اساس امواج الکترومغناطیسی کار می‌کنند؛ از این رو حتی با ابرناکی آسمان و وجود گرد و غبار نیز می‌توانند داده‌برداری کنند. دقت ماهواره «راد ۱» ۵۰ متر و «راد ۲» ۲۰ متر است.

سری ماهواره‌های پژوهش 

همکاری با بخش خصوصی و اجرای پروژه‌های فضایی در بخش خصوصی، از دیگر اقدامات سازمان فضایی است که در این راستا سری ماهواره‌های «پژوهش» در پژوهشگاه فضایی تعریف شد که فرایند مناقصه تعدادی از آن ها در سال ۱۴۰۲ و تعدادی در ۱۴۰۳ انجام شده و مناقصه سری ماهواره‌های پژوهش ۱ تا ۴ به نتیجه رسیده است. بنا بر اعلام رئیس سازمان فضایی ایران، منظومه‌های دیگر سری «پژوهش» تا پایان سال ۱۴۰۳ مشخص خواهد شد.

پرتاب ظفر با پرتابگر خارجی

رئیس سازمان فضایی با اشاره به تکمیل پروژه‌های سال‌های گذشته، گفت: نمونه کیفی و نمونه پروازی ماهواره‌های «ناهید-۲» و «طلوع-۳» که در سال گذشته رونمایی شد، بلوک انتقال مداری «سامان-۱» و ماهواره ظفر از جمله پروژه‌هایی هستند که تکمیل شده‌اند.

وی از پرتاب ماهواره «ظفر-۲» و «طلوع» خبر داد و گفت: این دو ماهواره در آذر و دی سال جاری با پرتابگر خارجی پرتاب خواهند شد.

سالاریه با اشاره به تعریف پروژه‌های جدید گفت: از بین دو ماهواره سنجشی پارس ۲ و ۳ که کارهای آن در حال انجام است، ماهواره پارس ۲ با دقت تصویربرداری ۸ متر سیاه و سفید و ۴ متر رنگی خواهد بود و دقت تصویربرداری آن دو برابر بهتر از نمونه قبلی است.

وی ادامه داد: «پارس ۲» در مرحله ساخت است و امسال از آن رونمایی می‌کنیم.

ایران در انتظار ۸ پرتاب فضایی

رئیس سازمان فضایی با تاکید بر این که ۶ تا ۸ پرتاب داخلی و خارجی در سال جاری داریم، گفت: دو پرتاب مهم داخلی پیش رو داریم که یکی از آن ها بلوک انتقال مداری «سامان-۱» و دیگری یک ماهواره تحقیقاتی است که در سال جاری پرتاب خواهد شد.

وی با بیان این که ماهواره تحقیقاتی که به زودی پرتاب می‌شود، مربوط به بخش دولتی و سازمان فضایی می‌شود، ادامه داد: علاوه بر آن ماهواره‌های «طلوع ۳» و «ظفر ۲» با پرتابگر خارجی در آذر و دی ۱۴۰۳ پرتاب می‌شوند.

سالاریه ادامه داد: همچنین ۲ و ۳ پرتاب داخلی دیگر نیز در پاییز و زمستان انجام می‌شود که محموله و جزئیات آن در زمان مقتضی اعلام خواهد شد.

رئیس سازمان فضایی با بیان اینکه ماهواره «پارس ۲» به زودی پرتاب می‌شود، گفت: این ماهواره نسخه ارتقاء یافته ماهواره «پارس-۱» است و در الگوریتم‌های مدیریت داده تغییراتی در آن انجام شده است.

توسعه کپسول زیستی

رئیس سازمان فضایی ایران توسعه کپسول‌های زیستی را از دیگر اقدامات انجام شده در این سازمان در دولت سیزدهم ذکر کرد و گفت: حوزه فضایی به غیر از توسعه علوم و اکتشافات فضایی، شاخه‌های متعدد دیگری دارد که یکی از آن ها توسعه کپسول‌های زیستی است.

وی با بیان این که نمونه ارتقاءیافته کپسول زیستی که در سال گذشته پرتاب شد، در دستور کار است، اظهار کرد: ساخت کپسول ۱۵۰۰ کیلوگرمی در پژوهشگاه هوافضا وابسته به وزارت علوم در فاز طراحی قرار دارد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.