سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۳ رمز مهم موفقیت رتبه ششم کنکور تجربی

رتبه ششم کنکور تجربی گفت: داشتن یا نداشتن کلاس تنها معیار برای رسیدن به موفقیت در این مسیر نیست، اصلی‌ترین عامل برای رسیدن به موفقیت، پیوستگی، برنامه منظم و تلاش در مسیر هدف فرد هست.

کنکور در جامعه ما یکی از مراحل رشد افراد در آینده به شمار می‌آید و دانش آموزان با مطالعه و ممارست در تمرین برای دانستن بیشتر، در عرصه‌ای به نام آزمون کنکور با یکدیگر رقابت می‌کنند که نتیجه این آزمون می‌تواند آینده آنان را حتی تضمین کند.

طبیعتا افرادی که رتبه‌های تک رقمی و دو رقمی می‌آوردند در دانشگاه‌های برتر کشور تحصیل می‌کنند و بخشی از عمر خود را صرف دانستن و یادگیری رشته‌ای می‌کنند که بعد فارغ التحصیلی علاوه بر خدمت به مردم و جامعه، بتوانند زندگی خوبی را برای خود و خانواده‌ای که در آینده تشکیل می‌دهد بسازند.

چندی پیش نیز رتبه‌های برتر کنکور در رشته‌های مختلف اعلام شد که گیلان نیز در بین استان‌ها یک سهم داشت و آرتا قلعه باغی دانش آموز دبیرستان استعداد‌های درخشان میرزا کوچک ناحیه یک رشت موفق شد رتبه ششم کنکور تجربی را کسب کند.

در این خصوص گفت وگویی با آرتا قلعه باغی داشتیم که می‌توانید در ادامه آن را بخوانید:

میزان مطالعه شما برای شرکت در کنکور چقدر بود؟ 

آرتا: به صورت میانگین روزانه ۱۰ ساعت مطالعه می‌کردم ولی برخی اوقات متغیر می‌شد به این صورت که برخی روز‌ها چهار پنج ساعت مطالعه می‌کردم و برخی روز‌ها نیز میزان مطالعه به ۱۴ ساعت نیز می‌رسید.

از کلاس‌های کنکور نیز استفاده می‌کردید؟ 

آرتا: به شخصه از کلاس‌های کنکور استفاده می‌کردم ولی داشتن یا نداشتن کلاس تنها معیار برای رسیدن به موفقیت در این مسیر نیست، اصلی‌ترین عامل برای رسیدن به موفقیت، پیوستگی، برنامه منظم و تلاش در مسیر هدف فرد هست و کسب علم فقط صرفاً با یک کلاس نمی‌تواند محیا شود و فرد باید خودش با برنامه‌ای که دارد باید تمام عواملی که وجود دارد را بسیج کند تا بتواند به موفقیتی که می‌خواهد دست پیدا کند.

برنامه‌ریزی برای مطالعه و انجام کار‌ها را چگونه انجام می‌دادید؟ 

آرتا: اول برنامه‌ریزی را به کمک مادرم انجام می‌دادم یعنی با هم می‌نشستیم و برنامه‌ریزی می‌کردیم تا یاد بگیرم چگونه باید انجامش بدهم ولی از دفعات بعدی کم‌کم خودم وارد برنامه‌ریزی شدم و تنهایی برنامه‌ریزی می‌کردم و دیگه کلاً تا آخر برنامه‌ریزی با خودم بود، در سال کنکور و همچنین دو سه سال قبل آن، افرادی بودند که به من کمک می‌کردند از رتبه برتر‌های سال‌های قبل و کسانی که من را نصیحت می‌کردند مثلاً می‌گفتند که من این اشتباه را انجام دادم و تو این کار را نکن یا کسایی بودند که در واقع این افراد روش مطالعه را به من می‌گفتند تا بهتر از زمان و منابع استفاده کنم و چگونه درس بخوانم و یا یک مبحث مهم را چگونه یاد بگیرم.

برنامه روزانه شما چگونه بود؟ 

آرتا: برای کنکور برنامه ریزی خاصی انجام داده بودیم و برای هر روز میزان مطالعه، میزان ورزش مثل دویدن یا پیاده روی و ... ساعات مشخصی برنامه ریزی شده بود و طبق همان برنامه عمل می‌کردم، مثلا اگر در یک روزی کوهنوری برنامه ریزی شده بود نیاز بود که کل یک روز را به آن اختصاص دهم ولی در روز‌های بعد میزان مطالعه و کار‌ها برای روزی که به کوهنوردی اختصاص داده بودم جبران می‌شد و زمان درس روز کوهنوری را در روز‌های بعد اضافه می‌کردم.

در مسیر کنکور آیا تفریح هم داشتید یا صرفا مطالعه می‌کردید؟ 

آرتا: برای اینکه فرد در مسیر کنکور به موفقیت، نتیجه مطوب و آن چیزی که می‌خواهد دست یابد نیاز دارد تا تفریح هم داشته باشد، تفریحی درسته که به فرد سردرگمی ندهد یعنی بعد از تفریحی که انجام داده در زمان مطالعه و درس خواندن باز به همان تفریح و یا سرگرمی فکر نکند.

بی‌شک در مسیر موفقیت آرتا، پدر و مادر وی نیز نقش بسزایی داشتند، پدر و مادر آرتا هر دو پزشک هستند و خودشان نیز قبل از رسیدن به مرحله‌ای که در آن قرار دارند از مسیر کنکور رد شده‌اند و حالا امروز تجربه‌های گذشته خود را در اختیار فرزندشان قرار دادند که در مرحله کنکور شاهد موفقیت پسرشان بودند.

حال دکتر بنفشه قویدل پارسا فوق تخصص بیماری‌های روماتولوژی مادر آرتا درخصوص فرزندش می‌گوید، او می‌گوید که آرتا از بچگی دنبال مسیر‌هایی بود که بهش انگیزه می‌داد در واقع من فقط آرتا را به سمت چیزی که خودش دوست داشت هدایت کردم و برای کنکور نیز طبق علاقه‌ای که داشت هدایتش کردیم و خودش نیز می‌گوید که بهترین زمانش در طی ۱۸ سال همین سه سالی بود که برای کنکور مطالعه، تلاش و برنامه ریزی کرد.

علاقه یا توانایی آرتا را در چه چیز‌هایی می‌بینید؟ 

مادر آرتا: آرتا به همه چیز علاقه‌مند است، موسیقی، پیانو، ورزش، در رشته ریاضی هم علاقه‌مند است و می‌گفت که دوست دارد برنامه‌نویسی یاد بگیرد و فقط به پزشکی علاقه ندارد و این ویژگی‌ها آرتا را خاص می‌کند که می‌تواند دیدش را در پزشکی وسیع‌تر کند و ما و همکارانمان به آرتا گفتیم که او یک بعدی نیست و دارای استعداد وسیعی است که از این بابت خیلی خوشحالم.

روند برنامه ریزی برای کنکور آرتا را چگونه انجام دادید؟ 

مادر آرتا: من برنامه‌ریزی برای کنکور خودم را به شخصه انجام دادم و، چون مادرم فرهنگی بود این روند را یاد گرفتیم، ما سه خواهر و یک برادر هستیم که هر سه خواهر پزشک و برادر من نیز مهندس است و روند تحصیلی و یادگیری را از مادرم آموختم، فرهنگی‌ها عاشق مطالعه و خواندن هستند و برنامه‌ریزی را از مادرم یاد گرفتم، ابتدا که آرتا وارد این مسیر شد من به او کمک می‌کردم و برنامه‌ریزی می‌کردم و به تدریج خودش یاد گرفت و الان خودش استاد من است و برای خودش برنامه‌ریزی می‌کند.

به نظر شما برنامه ریزی چگونه باید انجام گیرد: 

مادر آرتا: من فکر می‌کنم همه باید برنامه‌ریزی را خودشون با توانمندی و با زمان خودشون انجام بدهند، مشاورهم اگر بخواهد برای کسی برنامه‌ریزی کند فقط می‌تواند فرد را هدایت و راهنمایی کند و نمی‌تواند ۱۰۰ درصد برای فرد برنامه ایده آل بنویسد، ایده آل‌ترین برنامه ریزی چیزی است که خود فرد برای خودش بنویسد، برنامه ریزی یک شروع است و عالی‌ترین برنامه بدون عمل صفر است و عملکرد باید همراه با برنامه‌ریزی خوب باشد، نمی‌شود یک فردی برای خود برنامه ریزی نداشته باشد و بخواهد زمان کنکور برنامه ریزی کند.

توصیه شما به پدران و مادران درخصوص برنامه ریزی و استفاده از فضای مجازی چیست؟ 

مادر آرتا: متاسفانه در شرایط امروزی خیلی از بچه‌ها با گوشی سروکار دارند و وقتی مغز کودک با بازی و فضای مجازی مشغول شود کودک سمت درس و مطالعه نمی‌رود، آرتا تا قبل از کنکور گوشی موبایل نداشت و برخی کار‌های مورد نیاز در فضای مجازی را از طریق تبلتی که در اختیار داشت انجام می‌داد و در فضای جازی وقت خود را با بازیگوشی نمی‌گرفت، البته نمی‌گویم که بچه‌ها هیچ فعالیتی با گوشی و فضای مجازی نداشته باشند بلکه باید پدران و مادران فضای مجازی و استفاده از گوشی را برای کودک برنامه ریزی کنند تا همه وقت خود را در فضای مجازی نگیرند و برنامه ریزی شده باشد، پدر و مادر می‌تواند برای کودک برنامه‌های مختلف علمی، ورزش و ... را طرح‌ریزی کند و به تدریج که کودک بزرگ‌تر می‌شود استعداد بچه نیز مشخص می‌شود و می‌توان کودک را در همان مسیر خوب هدایت کرد و هر کودک در یک زمینه طبیعتا استعداد دارد مشروط به اینکه برنامه ریزی وجود داشته باشد.

از نقش پدر خانواده نیز برای مخاطبان بگویید. 

مادر آرتا: صبوری مهمترین شاخصه همسر من هست و ایشون کار‌های فرای درس خواندن با آرتا انجام می‌داد و یک گروه کوه تشکیل داده بود و آرتا را کوه می‌برد که در روحیه و انگیزه آرتا بسیار موثر بود و جدای درس خواندن، آرامش و انگیزه هست که به آرتا بسیار کمک می‌کرد.

آرتا شما اگر حرف آخری دارید بفرمایید: 

آرتا: اگه من بخوام یه توصیه به بچه‌ها بکنم که حالا تو مسیر کنکور که فعلا و هنوز در واقع پشت اون دیوار کنکور هستند این هستش که خوب مهمترین ویژگی باور داشتن و پیوستگی تو این راه، یعنی یه مسیر سخته برای کسی که بخواد به بالاترین دانشگاه کشور برسه باید سه سال درس بخونه، فرد نیاز به پیوستگی داره منظورم از پیوستگی این نیست که همیشه مقدار زیادی درس بخونه منظورم اینه که بتونه درس خوندن خودش را حفظ کند همیشه درس رو بخونه لازم نیست خیلی درس بخونه ولی این طوری نباشه که یه دفعه اصلاً درس نخونه یه دفعه دو روز ۱۵ ساعت درس بخونه این درست نیست و اینکه به خودش باور داشته باشه به خودش توانایی داشته باشه اگر باور داشته باشه این مسیر را بدون هیچ سختی طی می‌کند و با اطمینان از خودش، کنکور می‌دهد و مسئله تموم می‌شود.

آرتا حالا کسی است که معنی و لذت موفقیت را خیلی خوب درک می‌کند چراکه با برنامه ریزی و نقش موثر پدر و مادرش توانست نتیجه خوبی از برنامه ریزی‌اش بگیرد و حالا در مرحله جدید از زندگی قرار گرفته است، آرتا می‌تواند الگویی برای دیگر دانش آموزان هم سن و کوچکتر باشد که در فکر خود سودای زیادی را در بزرگسالی دارند و برای اینکه همگان به یک موفقیت برسند باید یک برنامه مدون داشته باشند تا وقت خود را بیهوده صرف کار‌های بی‌نتیجه و بی‌فایده نکنند.

منبع: تسنیم

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۷
در انتظار بررسی: ۰
علی
۰۹:۰۸ ۲۶ شهريور ۱۴۰۳
فقط ‌کسانی موفق هستن که پدر مادر تحصیلکرده و پولدار ودر یک خانواده ثروتمند زندگی میکنن
ناشناس
۲۳:۳۳ ۲۵ شهريور ۱۴۰۳
تبریک میگو انشاالله که در تمام مراحل زندگیت موفق باشی هم وطن
امیرحسین
۲۳:۵۱ ۲۲ شهريور ۱۴۰۳
پول میدید برای اینکه درس بخونید که آخرش پزشک شید که بتونید پول در بیارید
حرفم اینه که دیگه پول تو درس نیست تو بازار آزاده
ناشناس
۲۱:۲۱ ۲۲ شهريور ۱۴۰۳
آفرین تبریک فراوان
هیچ تلاشی بی نتیجه نمی ماند و این نتیجه‌ی تمام تلاش های او است. بچه هایی که در مدارس تیزهوشان درس می خوانند برای ورود به این مدارس از یک امتحان بزرگ و بسیار دشوار عبور می کنند که بسیاری از بچه های مدارس عادی حاضر به این چنین چالشی نمی شوند و حتی امتحان نمی کنند که آیا از عهده اش برمی آیند؟!! داشتن کتاب های خاص و آموزشهای خاص و معلم های خاص به خاطر خاص بودن خودشان است.
بی انصاف نباشیم، و قضاوت ناحق نکنیم، میزان تلاش این بچه ها با بچه های مدارس عادی قابل مقایسه نیست.
ناشناس
۱۷:۱۰ ۲۲ شهريور ۱۴۰۳
اول و دوم و سومین شرط سهمیه است!!!!!
بی نام
۲۱:۰۷ ۲۱ شهريور ۱۴۰۳
مدارس تیزهوشان جمع بشه؟ بعد دانش آموزای مستعد بین کسایی که درس نمیخونن سوخته بشن؟ کسی که رفته تیزهوشان، از وقتی به درس فکر کرده و براش برنامه ریزی کرده که بقیه هیچ توجهی به درس نداشتن. مدرسه ی تیزهوشان هم هیچ برتری خاصی نه از نظر دبیر نه از نظر محتوای آموزشی و کتاب نداره، ولی جو درسخون داره، آدم رو وادار به رقابت می‌کنه. برداشتنش اسمش عدالت آموزشی نیست، بجاش به فکر سهمیه ای ها باشین نه نخبه ها، چون کسی با سهمیه و پارتی بازی نمیتونه بره به سمپاد!
ستایش
۱۷:۱۰ ۲۱ شهريور ۱۴۰۳
آفرین برشما هم استانی
دوستان عزیز برای رسیدن به چیزی که می خواید به دنبال بهانه نباشید بلکه تمام تلاشتو نو بکنید تا به هدف تون برسید کسانی که رتبه برتر می شند کلی تلاش می کنند تا به جایی که می خوان برسند پس موفقیت دیگران رو با بهانه جویی های الکی خراب نکنید
ستایش
۱۷:۱۰ ۲۱ شهريور ۱۴۰۳
آفرین برشما هم استانی
دوستان عزیز برای رسیدن به چیزی که می خواید به دنبال بهانه نباشید بلکه تمام تلاشتو نو بکنید تا به هدف تون برسید کسانی که رتبه برتر می شند کلی تلاش می کنند تا به جایی که می خوان برسند پس موفقیت دیگران رو با بهانه جویی های الکی خراب نکنید
ناشناس
۱۳:۰۶ ۲۱ شهريور ۱۴۰۳
واقعآ حسادت از موفقیت دیگران در پیامها موج می زنه .هرمدرسه ای می رفته واقعآ عمرشو برای هدفش گذاشته انقدر نسوزین
ناشناس
۱۱:۲۵ ۲۱ شهريور ۱۴۰۳
کسایی که نسبت به مدارس تیزهوشان اعتراض دارن و فکر میکنن که بچه های تیزهوشان دارن حقشون رو پایمال میکنن ، شما جای ماها نیستین که بدونین اونجا چندین برابر مدارس عادی سخت گیری میشه ما سختی بیشتری میکشیم پس طبیعتا باید نتیجه بهتری هم بگیریم ... علاوه بر این ما برای قبولی تو این مدارس هم عملا یک کنکور دادیم ! شما هم می‌خوندین و قبول میشدین!
امین
۱۰:۱۶ ۲۳ شهريور ۱۴۰۳
والا بشتر بچه های تیزهوشان مجبورن معلم خصوصی بگیرن‌. البته فقط تیزهوشان اینطور نیست همه مدارس تاپ همینن. هیچ وقت مدرسه به تنهایی کافی نیست
ناشناس
۰۹:۰۶ ۲۱ شهريور ۱۴۰۳
دیگه بااین مدارس خاص ،به نظر آدم،رتبه برترها شاهکار نمی کنن،جداشون میکنن،ویژه بهشون درس میدن،رتبه هاشون هم ویژه هست،هر وقت شرایط همه عادلانه بود احسنت دارین ولی الان کاری نکردین
ناشناس
۱۳:۰۷ ۲۱ شهريور ۱۴۰۳
خب شماهم اگر می تونستین می رفتین
ناشناس
۱۵:۲۶ ۲۱ شهريور ۱۴۰۳
دانش آموزانی که تیزهوشان قبول میشن تو زمان آزمون ورودی کار خودشون رو کردن و کار خاصی هم هست،شما هم اگه میتونین قبول می‌شدین تا از نظر شما عدالت بر قرار شه??
ناشناس
۰۸:۱۹ ۲۱ شهريور ۱۴۰۳
مبارک باشه ولی کاش مدارس تیز هوشان جمع میشد
احمد
۰۹:۰۹ ۲۱ شهريور ۱۴۰۳
بی عدالتی هست،مدرسه خاص،کتابای خاص،معلمای خاص،واقعا خودشون نمیفهمن کار خاصی نکردن!
ناشناس
۰۷:۳۴ ۲۱ شهريور ۱۴۰۳
آفرین عالی