سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کنعانی‌مقدم در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان:

پزشکیان باید نسخه‌ای بنویسد که بتواند اقتصاد را درمان کند

کارشناس سیاسی گفت: توقع ما از رئیس‌جمهور این است که نسخه‌ای بنویسد که اولا بتواند اقتصاد را درمان کند و دوما قابلیت اجرایی داشته باشد.

حسین کنعانی‌مقدم، کارشناس سیاسی درباره دولت وفاق ملی گفت: قطعا طرح دولت وفاق ملی یکی از جدیدترین نیاز‌های سیاسی کشور در بحث حکمرانی است و این واژه توسط آقای پزشکیان به عنوان شاه‌کلید دولت چهاردهم مطرح شده است. البته ما هنوز از مدل اجرایی این موضوع اطلاعی در دست نداریم.

وی افزود: ما قبلا مدل‌های مختلف سیاسی را داشتیم؛ مانند وحدت ملی، دولت‌های ائتلافی، دولت‌هایی که دارای خصوصیت‌هایی مثل اتحاد و همبستگی هستند و ... که هر کدام از اینها دیدگاه‌ها، نظرات و ساختار‌هایی دارند و برنامه‌هایی را برای مسائل مختلف دارند.

کارشناس مسائل سیاسی در ادامه صحبت‌های خود تصریح کرد: آنچه که باید در دولت وفاق ملی مورد توجه قرار بگیرد، این نیست که همه گروه‌ها، جناح‌ها و اقشار مختلف، فردی را داخل این دولت داشته باشند، بلکه مهم این است که همه جناح‌ها و گروه‌ها دولت را بپذیرند و به عنوان محور اجرایی کشور مورد توجه قرار بگیرند و آن سرمایه اجتماعی را که همان اعتماد مردم به حکمرانان است، فراهم کنند؛ یعنی مردم وقتی به دولت نگاه می‌کنند، احساس کنند که دولت خودشان است. شاخصه این موضوع این است که خود دولت در دون خود وفاق و همبستگی داشته باشد و از خود بروز دهد، در غیر این صورت واژه وفاق ملی در حد شعار باقی خواهد ماند.

کنعانی‌مقدم در رابطه با نخستین گفت‌وگوی تلویزیونی رئیس‌جمهور با مردم نیز گفت: یکی از ایراداتی که وجود دارد این است که آقای پزشکیان به عنوان پزشک، در سخنرانی‌ها و گفتگو‌های خود، نسخه‌هایی برای اقتصاد نوشته است، اما توقع ما از او این است که نسخه‌ای بنویسد که اولا بتواند اقتصاد را درمان کند و دوما قابلیت اجرایی داشته باشد. اگر بنا باشد که با روش‌های متداول، مریض ما که همان اقتصاد است، توسط پزشک درمان نشود، ممکن است اقتصاد را وارد اتاق جراحی اقتصادی کند که قطعا تبعات خاص خود را دارد.

وی ادامه داد: آقای پزشکیان در نخستین گفت‌وگوی تلویزیونی خود با مردم، نسخه روشنی درباره مسائل اقتصادی ارائه نداد. آمار‌هایی آقای پزشکیان می‌گوید باید راستی‌آزمایی شود. اینکه می‌گوید که باید ۲۰۰ هزار میلیارد سرمایه‌گذاری خارجی تحقق پیدا کند، این‌که می‌گوید در چه مدتی باید باشد و از کجا باید تأمین شود، آیا ایشان از مسائل روابط بین‌الملل ابایی دارد، آیا ما باید  از اصول‌مان عقب‌نشینی کنیم تا سرمایه‌گذار خارجی بیاید، اینها مسائل مهمی است که سوال‌برانگیز است.

او در رابطه با حل مشکل پرستاران، معلمان و کشاورزان که در صحبت‌های چندروز گذشته آقای پزشکیان مطرح شد، خاطرنشان کرد: توقع ما از رئیس‌جمهور این نیست که در قالب یک سوپرمن ظهور پیدا کند و اینگونه مطرح شود که او آمده است تا همه مشکلات را یک شبه حل کند. به نظر می‌رسد که بعضی از مشکلات کشور یک مقدار بدخیم شده است و باید کار جدی بر روی آنها انجام شود. توقع ما از آقای پزشکیان این است که در گزارش‌هایی که می‌دهد، بگوید فلان مشکل را اینگونه حل کردم، نه اینکه با طرح مشکل بگوید که ما داریم این مشکلات را حل می‌کنیم. آقای پزشکیان باید مشکلات را به نقطه مطلوب برساند و آن را حل کند.

کنعانی‌مقدم همچنین در ادامه گفت: آقای پزشکیان هنوز به شناخت کافی از مسائل اقتصادی و اجتماعی کشور نرسیده است و نمی‌تواند برای آن نسخه‌ای بنویسد و براساس آن عمل کند؛ مثلا در صحبت‌هایی که در مورد بحث بنزین انجام داد، یک فضای ناامن اقتصادی در جامعه ایجاد کرد که بعد از آن معاون اول او موضوع را حل و فصل کرد. این عدم هماهنگی نمی‌تواند نتیجه دولت وفاق ملی باشد. باید در این زمینه‌ها خیلی دقت شود که نظرات کارشناسی شود؛ همان‌طور که خودشان به این موضوع اعتقاد داشتند.

این کارشناس مسائل سیاسی یادآور شد: من معتقدم که تیم اقتصادی دولت باید برای افکارعمومی مشخص و شفاف شود و آمار‌هایی که داده می‌شود باید راستی‌آزمایی شود؛ برای خیلی از این آمار‌هایی که داده می‌شود، منبع موثقی وجود ندارد و این باعث گمراه شدن افکار عمومی می‌شود.

وی همچنین درباره استفاده از ظرفیت بانوان در مدیریت‌های استانی و سایر پست‌های دولتی افزود: ما در زمان پیشنهاد وزاری دولت چهاردهم، به آقای پزشکیان توصیه کردیم که از ظرفیت بانوان در وزارتخانه‌هایی مانند آموزش و پرورش، ورزش، بهداشت و درمان و... استفاده شود. اما در سطح استانداری و معاونت وزرا باید یک عظم جدی صورت بگیرد؛ چرا که از بانوان نباید به عنوان زینت‌المجالس استفاده شود.

او گفت: ۵۰ درصد نیروی انسانی فعال و تحصیلکرده کشور را بانوان تشکیل می‌دهند و باید ازاین ظرفیت به‌درستی استفاده شود.

کنعانی‌مقدم درباره حضور فرزندان مسئولان در جلسات مختلف دولت اظهار داشت: من مخالف این موضوع هستم که فرزندان مسئولین به واسطه حضور پدرانشان در مسند‌ها و مسئولیت‌های مختلف، از رانت استفاده کنند و به صورت آسانسوری پست و مسئولیت بگیرند.

وی تصریح کرد: بالاخره فرزندان مسئولین هم حق دارند که در کشور نقش‌آفرینی کنند و  در جا‌های مختلف مسئولیت داشته باشند و این موضوع هیچ اشکالی ندارد ولی اگر به واسطه رانت پدرانشان وارد بدنه شوند و در مسائل مختلف مداخله کنند، آفت آقازادگی ایجاد می‌شود.

کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: خیلی از کسانی که در صدر اخبار ضدانقلاب به عنوان یک بهانه برای تهاجم به ساختار سیاسی قرار می‌گیرند، آقازاده‌هایی هستند که هم در حال حاضر مسئولیت دارند و هم در گذشته در مسئولیت‌های مختلف بودند. بسیاری از آنها پرونده دارند و تحت پیگرد هستند، بعضی از آنها در زندان هستند و بعضی نیز محکوم شده اند.

کنعانی‌مقدم در انتهای صحبت‌های خود نیز به این موضوع اشاره کرد: دولت وفاق ملی دولتی است که همه آن را قبول دارند، نه این‌که همه در آن دولت، فردی را داشته باشند.

خبرنگار: مهسا حنیفه

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۳:۵۹ ۱۶ شهريور ۱۴۰۳
با وجود انحصار در اقتصاد و رانت و سهم خواهی و کشتی های خصوصی و کاسبان تحریم و .... اقتصاد درست نخواهد شد همچنان که بیمار سرطانی پیشرفته نسخه ندارد . بلکه به قبر نیاز دارد .
غفار
۲۲:۱۷ ۱۶ شهريور ۱۴۰۳
کارازنسخه گذشته مریض بایدبایدجراحی بشه وگرنه میمیره ولی اگرجراحی بشه خوب میشه
البته ممکنه درحین عمل یابعدازعمل بیمار مشکلات خفیفی داشته باشه که اونم بانسخه ودارودرمان میشه اصلاجای نگرانی نیست من خودم قبلادکتربودم
ناشناس
۲۱:۱۰ ۱۶ شهريور ۱۴۰۳
انشالله. صدسال اولش سخته
ناشناس
۱۹:۲۸ ۱۶ شهريور ۱۴۰۳
آقای پزشکیان همش که میگه من قولی ندادم .پس ما هم انتظاری از حل شدن ودرمان اقتصاد نداریم.
فریبرز
۱۸:۰۶ ۱۶ شهريور ۱۴۰۳
دیگه زمان این حرفها تموم شده.با تحریم های فلج کننده امریکا هیچ کس کاری برای اقتصاد ایران نمی تواند انجام دهد.
فریبرز
۱۸:۰۶ ۱۶ شهريور ۱۴۰۳
دیگه زمان این حرفها تموم شده.با تحریم های فلج کننده امریکا هیچ کس کاری برای اقتصاد ایران نمی تواند انجام دهد.
حسنی
۱۷:۵۱ ۱۶ شهريور ۱۴۰۳
آقای پزشکیان دریک جمع قرار میگیرد احساسی حرف میزند دیگر قرارنیس ت دره جلسه ای اتفاق ملی حرف بزنیم این را در عمل نشان دهد همتی هم عقد های سه و نیم ساله خالی میکند یک تذکر جدی به همتی داده شود
ناشناس
۱۷:۲۲ ۱۶ شهريور ۱۴۰۳
ظرف و مظروف با هم همخوانی ندارند نتیجه میشود بی نظمی و بی عدالتی
ناشناس
۱۵:۲۴ ۱۶ شهريور ۱۴۰۳
چرا تو این چندین سال کسی نسخه درمان ننوشته که حالا آقای پزشکیان باید بنویسد.
ناشناس
۱۷:۳۵ ۱۶ شهريور ۱۴۰۳
آخه قبلا رئیس جمهورها پزشک نبودند که نسخه بنویسند

ههههه
ناشناس
۱۴:۴۵ ۱۶ شهريور ۱۴۰۳
اقتصاد را بدون دخالت دولت پنهان می توان درمان کرد که اینهم فعلآ بعید به نظر می رسد این یعنی تغییر ماهیت سیاست خارجی ایران در مورد محور مقاومت و آمریکا و اروپا و مسئله هسته‌ای که فعلآ شدنی نیست