سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

آیا چراغ مساجد در مقایسه با گذشته کم‌فروغ شده است؟

یک کارشناس مذهبی درمورد اهمیت مساجد و جایگاه آن در دوران مختلف توضیحاتی داد.

حجت‌الاسلام والمسلمین رضا غلامی، قائم مقام بنیاد هدایت و کارشناس مذهبی درمورد جایگاه مساجد در ادوار مختلف بیان کرد: در دوران اهل بیت علیهم السلام و اسلام و همچنین، تاریخ اسلام معاصر، مسجد از جایگاه و اهمیت ویژه‌ای برخوردار بوده که این موضوع تا دهه ۶۰ و تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ایران ادامه داشته است که حضرت امام خمینی رحمت الله علیه فرموده بودند: محور برای پیروزی و شکل‌گیری قیام‌ها مسجد بوده است. به همین دلیل، برای مدیریت جنگ که پس از پیروزی انقلاب اسلامی شکل گرفت مسجد، مرکز جذب و تربیت و اعزام و پشتیبانی جنگ را برعهده داشته است؛ بنابراین مسجد، به نوعی محور مدیریت جنگ و پشتیبانی جنگ را برعهده داشته است تا جایی که بخشی از تربیت افراد، اعزام و پشتیبانی آنها و امنیت محلات و همه امورات زندگی مردم در مسجد اتفاق می‌افتاد.

قائم مقام بنیاد هدایت گفت: با نگاه‌های توسعه‌ای و حضور و پررنگ شدن هیمنه نظام غرب و الگوی توسعه غربی در محور بودن مسجد فاصله گرفتیم و با ایجاد نهاد‌های موازی، کارکرد‌های مسجد از آن گرفته و به نهاد‌های موازی سپرده شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین غلامی تصریح کرد: در سیاست‌گذاری‌ها و اولویت بخشی‌ها به دلیل نگاه توسعه‌ای و الگوی کلان کشور که مبتنی بر الگوی توسعه‌ای دنبال می‌شد و همچنین، توجه به الگو‌های غربی، کارگزاران و سیاست‌گذاران هم، تمرکز و توجه جدی به مسجد نداشتند؛ بنابراین مسجد کارکرد اصیل خود را ازدست داده و کم‌فروغ شده است و دوره‌ی بعد از تطور مسجد، دوران کرونا بود که در این دوران، به طور مجدد دیدیم پایگاهی که بحران‌های اجتماعی را مدیریت کرد مسجد بود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۰:۰۷ ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
اگر میخواهیم کشور را از بیکاری و اعتیاد و ناهنجاری های اجتماعی و اخلاقی نجات دهیم...باید زمینه های جذب و فعالیت کودکان و نوجوانان و جوانان را در مساجد فراهم کنیم... مساجد باید محور محله شوند.
ناشناس
۰۹:۴۹ ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
من ۶۳سال دارم حداقل یک وعده نمازدرشبانه روز را به جماعت میخونم،متاسفانه مساجداینقدرکه وارددعواهای سیاسی شدن وارد وظیفه اصلیشون نشدن،امامان جماعت اغلب شاغل در نهادهای دولتی شدن ونمازصبح وظهربسیارکم فروغتراز نماز مغرب وعشایت،اصلا برای قشر جوان نه جاذبه داره و نه برنامه،اگرچه مساجدآیینه تمام نمای جامعه هست.
ناشناس
۰۹:۳۲ ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
وارد خیلی مساجد که میشی می بینی مسجدی شیک تمیز با همه امکانات رفاه عمومی ولی وقت نماز جماعت به غیر چند پیرمرد و پیرزن نمی بینی به عنوان مثال در مسجدی برای نماز جماعت وارد شدم به غیر از امام جماعت و من ویک نفر ‌‌‌دیگر
هبچ شخص دیگری نبود وامام جماعت هم بدون توجه به پشت سرش همه آداپ نماز را بجا آورد حالا علت چیست باید ریشه یابی شود
ناشناس
۰۹:۱۹ ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
هر وقت در مساجد شبانه روزی باز شد مساجد مسجد میشن فعلا سالن دربستی اند
ناشناس
۰۹:۱۷ ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
کم فروغ نیست خاموش شده
ناشناس
۰۹:۱۷ ۱۱ شهريور ۱۴۰۳
هرچه مساجد به حکومت نزدیک تر شوند مردم بیشتر از آن دوری می کنند!