سعید اوحدی معاون رئیسجمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران، در نخستین نشست شورای مدیران بنیاد شهید و امور ایثارگران، ضمن گرامیداشت ایام اربعین حسینی گفت: حضور کاروان اقیانوس عظیم عاشقان ثارالله (ع) که با شور و شوق در این مسیر گام برمیدارند، بسیار عجیب است و هر سال که میگذرد این اتفاق در سطح بزرگتری رقم میخورد.
وی افزود: در سال ۹۲ ستاد دائمی اربعین را در سازمان حج و زیارت راهاندازی کردیم، در بازدید از مرزها متوجه شدیم هیچگونه امکانات و زیرساختی در این خصوص نداریم و تصمیم گرفتیم این ستاد را راه اندازی کنیم. بعد از فاجعه منا و با توجه به حجم کار و گرفتاریهایی که سازمان حج و زیارت داشت، ستاد اربعین به وزارت کشور منتقل شد.
معاون رییسجمهور با بیان این نکته که خداوند چه رازی در طول تاریخ در دل عاشقان سیدالشهدا (ع) انداخت که هیچگاه از تعدادشان کم نشد و حتی در سال گذشته با وجود محدودیتهای که در کشور عراق وجود داشت، بیش از ۲۲ میلیون نفر وارد کربلا شدند، افزود: باید دعا کنیم که بتوانیم از این ایام به نحو احسن بهرهمند شویم.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران خاطر نشان کرد: ایام اربعین حسینی (ع) با سالگرد ورود آزادگان به میهن اسلامی نیز تقارن یافت، بنیاد شهید و امور ایثارگران کار زیبایی جهت بزرگداشت مقام شهدای غریب در سراسر کشور انجام داد و ما نیز توفیق یافتیم در مراسم بزرگداشت ۲۶ شهید غریب استان قزوین حضور یافتیم که شهدای شاخصی همچون سردار آزادگان «شهید ابوترابی فرد» و «شهید لشگری» از شهدای شاخص آزاده کشور از قزوین بودند.
معاون رییسجمهور تصریح کرد: امروز با توجه به افزایش سن جامعه ایثارگری، موضوع درمان اولویت اول همه ما و بسیار جدی است، جانبازان قطع عضو شرایط خاصی دارند و از مدیران درمان تقاضادارم به این موضوع توجه ویژه داشته باشند.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران ادامه داد: در حال حاضر موضوع دوم مسکن ایثارگران است، زیرا زیبنده نیست بعد از گذشت بیش از ۳۰ سال، مسکن عزیزانی را مطالبه کنیم که از همه چیز خود گذشتند تا یک وجب از این خاک مقدس به دست دشمن نیفتد. در این خصوص در تعدادی از استانها مشکلات زیادی وجود دارد که نیازمند رسیدگی است و از مدیران مربوطه تقاضا میکنم پیگیری ویژه داشته باشند.
اوحدی خاطر نشان کرد: ما باید در بنیاد شهید و امور ایثارگران کارگروه درمان و مسکن داشته باشیم و در آن کارگروهها از نیروهای متخصص حتی خارج از بنیاد شهید و امور ایثارگران استفاده کنیم.
وی افزود: بحث اشتغال موضوع بعدی است، در دوره قبل بند ج ماده ۸۷ را پیگیری کردیم و خوشبختانه اقدام بسیار ارزشمندی که در بنیاد شهید و امور ایثارگران اتفاق افتاد این بود که مواد ۸۶ و ۸۷ قانون مجدداً تنفیذ شد و باید از ظرفیت فرزندان جامعه ایثارگری استفاده کنیم.
معاون رییسجمهور در خصوص جایگاه بنیاد شهید و امور ایثارگران و همچنین نحوه پیگیری امور مربوط به آن، گفت: ما باید در ابتدا باور و اعتقاد داشته باشیم که در کجا خدمت میکنیم، اینجا مأمن و پناه جامعه ایثارگری است و درب بنیاد نباید به روی کسی بسته باشد، زیرا اگر جانباز و فرزند شهید به خانه خود نتواند بیاید، کجا برود، لذا از خداوند میخواهیم که به ما توفیق دهد که بدانیم در چه جایگاهی قرار داریم.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران تاکید کرد: مدیران استانی نیز باید توجه داشته باشند که جانبازی پشت درب اتاق آنها منتظر نماند، سردار آزادگان حاج آقا ابوترابی فرمودند پیوست خدمت، اخلاق است و باید به آن اولویت داد. باید مسائل را مشخص کرده و برای آنها در هر حوزهای راهکار معرفی شود. همچنین امکاناتی که در بنیاد شهید و امور ایثارگران وجود دارد برای استفاده جامعه هدف است و باید از آن استفاده کنند.