کتاب کیمیای محبت اثر محمد محمدی ری شهری و شرح زندگی شیخ رجبعلى خیاط، از عارفان بزرگ معاصر است که میتواند جذابیت زیادی برای خوانندگان داشته باشد.
وى در سال ۱۲۶۲ در تهران متولد شد و در سال ۱۳۴۰ دار فانى را وداع گفت و به ملکوت اعلى پرکشید.
این کتاب نخست با نام «تندیس اخلاص» در سال ۱۳۷۶ توسط انتشارات دارالحدیث منتشر شده و به سبب جاذبه فراوانى که داشت، در مدتى کوتاه، ۱۱ بار تجدید چاپ شد. سپس مؤلف کتاب، حجة الاسلام و المسلمین محمدى رىشهرى، آن را همراه اضافات و تحقیقات بیشتر به نام کیمیاى محبت به دوستداران حقیقت و عرفان و پویندگان وادى عشق تقدیم کرد که در مدت کوتاهى خوانندگان زیادى پیدا کرد.
بیشتر بخوانید
کیمیاى محبت از یک پیشگفتار و چهار بخش تشکیل شده است:
بخش اول دربردارنده زندگى، کار و فعالیت، ایثار، تعبد، اخلاق، مسئله انتظار، دیدگاه شیخ رجبعلى خیاط درباره شعر و برخى از شاعران و پارهاى از دیدگاههاى این عارف بزرگ در مسائل سیاسى است.
بخش دوم درباره نقطه عطف زندگى شیخ رجبعلى خیاط و امدادهاى غیبى و کمالات معنوى وى است.
بخش سوم به رهنمودهای شیخ دربارهی نماز و حج و احسان به دیگران پرداخته است.
آخرین بخش از مجموعه کیمیاى محبت، به عروج ملکوتى شیخ رجبعلى خیاط اختصاص دارد.
شیخ رجبعلی بسیار مهربان، خوشرو، متین و مؤدب بود. ممکن نبود با کسى دست بدهد و دستش را زودتر بکشد. خیلى آرامش داشت. هنگام صحبت، اغلب لبخند بر لب داشت. به ندرت عصبانى مىشد. بسیار کمحرف بود. نگاه به او انسان را به یاد خداوند مىانداخت. بسیار متواضع بود. همیشه درِ خانه را خودش باز مىکرد. اگر کسى اشتباهى مىکرد، او را در انظار مردم سبک نمىنمود. خطاهاى کسى را به رخ او نمىکشید و در ظاهر با خاطى گرم مىگرفت.
بىاعتنایى به صاحب منصبان به خاطر موقعیت آن ها، از دیگر ویژگی هاى او بود.
شغلش خیاطی بود و همت زیادی در کار و فعالیت داشت. شیخ فردى بسیار باانصاف و قانع به حداقل دستمزد بود.
سه شنبههای هر هفته یک کتاب با موضوع مختلف به مردم چهارمحال و بختیاری معرفی خواهد شد.