سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گزارش باشگاه خبرنگاران جوان بخوانید؛

بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت

در هفته کاری که گذشت شاخص کل بورس با کاهش ۰.۲۲ درصدی در ارتفاع ۱ میلیون و ۹۹۸ هزار واحدی ایستاد.

در هفته کاری که به اتمام رسید، شاخص کل بورس ۰.۲۲ درصد کاهش یافت و در ارتفاع ۱ میلیون و ۹۹۸ هزار واحدی ایستاد و شاخص کل هم‌وزن با کاهش ۰.۳۳ درصدی در پله ۶۳۳ هزار و ۱۴۱ واحدی قرار گرفت. شاخص کل فرابورس نیز با کاهش ۰.۲۲ درصدی در ارتفاع ۲۰ هزار و ۶۶۶ واحدی ایستاد.

در ادامه کوروش آسایش، کارشناس بازار سرمایه در خصوص روند بازار سرمایه به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در این هفته کاری، صنعت استخراج نفت به جز کشف با افزایش ۲.۱۴ درصدی بیشترین رشد را بین صنایع بورسی داشت و صنعت حمل و نقل هم در جایگاه بعدی قرار گرفت. همچنین صنعت محصولات کاغذی با افت ۲.۳۷ درصدی در بین صنایع بیشترین کاهش را تجربه کرد.

او اظهار کرد: مجموع ارزش معاملات خرد و حق تقدم‌ها در این هفته کاری ۵ هزار و ۵۴۶ میلیارد تومان بود. جزئیات ارزش معاملات خرد روزانه به این شکل بود که شنبه هزار و ۲۷۲ میلیارد تومان، یکشنبه ۹۴۵ میلیارد تومان، دوشنبه هزار و ۵۱ میلیارد تومان، سه‌شنبه ۹۷۵ میلیارد تومان و چهارشنبه هزار و ۳۰۳ میلیارد تومان ارزش معاملات بر روی تابلو ثبت شد.

خروج ۹۱۲ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی‌ها از بازار سهام

او گفت: میانگین سرانه خرید افراد حقیقی در این هفته کاری ۱۹ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان و میانگین سرانه فروش آنها ۲۲ میلیون تومان بوده است. همچنین در این هفته در مجموع بازار شاهد خروج ۹۱۲ میلیارد تومان نقدینگی افراد حقیقی بود.

خبر انتشار اوراق تبعی فروش کورسوی امیدی برای سهامداران 

در ادامه رباب وفایی دیگر کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در هفته‌ای که دامنه نوسان سهام یک و صندوق‌ها سه درصدی بودند، فرسایش و فروش همچنان ادامه داشت. متاسفانه کمترین حجم معاملات چندماه اخیر در این هفته ثبت شد که به تنهایی نشان از حال بیمار بازار می‌دهد. در ریسک‌های سیاسی به جز محدود کردن دامنه نوسان یا تعطیلی بازار، سیاست حمایتی دیگری را شاهد نبودیم.

او می‌گوید: هر روز بر تعداد سهامداران اعتباری و کال مارجینی که تحت فشار تسویه و فروش هستند افزوده می‌شود. همچنین سه شنبه با ۵۰۸ نماد در صف فروش یک درصدی، یکی از رکود‌های بیشترین نماد در صف فروش در کل تاریخ بورس بود. درنهایت بعد از کلی گلایه به کم کاری و دستکاری‌های سازمان، ظاهرا برنامه‌هایی برای حمایت و کاهش فشار فروش بازار ارائه داده‌اند که مهمترین آنها انتشار اوراق تبعی فروش (بیمه سهام) است که جزئیات آن در هفته پیش رو مشخص خواهد شد؛ کورسوی امیدی که در آخرین روز کاری هفته، کمی به بهبود تقاضا و متعادل شدن تابلوی معاملات منجر شد.

این کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: هر چند کاهش سودآوری شرکت‌ها ناشی از سیاست‌های مالی دولت (افزایش نرخ انرژی برای صنایع)، سیاست‌های کنترل دستوری (نرخ دلار نیما، نرخ گذاری دستوری) و کاهش قیمت‌های جهانی حقیقتی است که بر آن واقف هستیم، اما باز توجیح این قیمت‌های نابود شده تابلوی معاملات نیست، از سویی نرخ دلار نیمایی روند صعودی گرفته و نرخ بهره کاهشی است.

در نهایت گفتنی است، تا این لحظه از نگارش این گزارش همچنان خبری از تغییر دامنه نوسان نبوده و باید منتظر ماند و دید که آیا هفته کاری پیش رو هم دامنه نوسان با محدودیت و تغییرات دنبال می‌شود یا خیر؟

خبرنگار: کیمیا قلی‌پور 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.