سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بیانیه کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل درباره شمار شهدای غزه

مقام حقوق بشر سازمان ملل افزایش شمار شهدای غزه را «نقطه عطف تلخی» برای جهان دانست و خواستار برقراری آتش‌بس در غزه شد.

ولکر تورک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل با اشاره به اینکه شمار شهدای غزه امروز (پنجشنبه) از ۴۰ هزار نفر عبور کرد، گفت: «امروز نقطه عطف تلخی برای جهان است. این وضعیت غیرقابل تصور عمدتا ناشی از شکست‌های مکرر [ارتش اسرائیل] در رعایت قوانین جنگ است». 

به گزارش الجزیره، این مقام سازمان ملل در ادامه گفت: «در حالی که جهان به ناتوانی خود در جلوگیری از این کشتار فکر می‌کند، من از همه طرف‌ها می‌خواهم که با آتش‌بس فوری موافقت کنند، سلاح‌های خود را زمین بگذارند و کشتار را یک‌بار برای همیشه متوقف کنند».

مقامات بهداشتی غزه امروز اعلام کردند که با گذشت ۱۰ ماه از آغاز جنگ، شمار شهدا به بیش از ۴۰ هزار نفر رسیده است. این بدان معناست که از هر ۵۰ نفر در غزه، یک نفر طی مدت جنگ به شهادت رسیده است. اما حتی این رقم هم تعداد کل افرادی که بر اثر جنایات (رژیم) اسرائیل جان خود را از دست داده‌اند، به درستی بیان نمی‌کند. دکتر «مروان الحمس» مدیر بیمارستان‌های صحرایی در وزارت بهداشت فلسطین می‌گوید ارقام اعلام شده فقط شامل اجسادی است که پیدا شده و دفن شده است. به گفته او قرار است روند جدیدی شکل بگیرد تا بر اساس آن افراد مفقود شده یا افراد شناخته شده‌ای که زیر آوار هستند نیز به این آمار اضافه شوند، اما این اقدام هنوز تایید نشده است. 

این مقام بهداشتی غزه گفت که تصور می‌شود حدود ۱۰ هزار نفر نیز بر اثر حملات هوایی در ساختمان‌های فروریخته دفن شد باشند، اما چون برای حفاری تجهیزات سنگین و سوخت بیشتری نیاز است، مقامات نمی‌توانند در میانه خرابه‌های فولادی و بتنی آنان را بیابند. 

به جز این واقعیت تلخ که شمار زیادی از شهدا شناسایی نشده‌اند، افرادی که بر اثر تاثیرات غیرمستقیم جنگ جان خود را از دست داده‌اند نیز در آمار ۴۰ هزار نفری شمارش نشده‌اند. در طول ۱۰ ماه گذشته، ارتش صهیونیست سبب آوارگی دسته‌جمعی مردم فلسطین و سکونت آنها در پناهگاه‌های شلوغ با حداقل آب و غذا و امکانات بهداشتی شده است. بیمارستان‌ها بمباران و محاصره شده‌اند و دارو‌ها و تجهیزات و سوخت‌رسانی به آنها تقریبا قطع شده است. الحمس می‌گوید: «افرادی که به دلیل تأثیرات غیرمستقیم جنگ، از جمله بیماری‌ها، گرسنگی و فروپاشی سیستم مراقبت‌های بهداشتی جان خود را از دست داده‌اند، شامل [این آمار] نمی‌شوند. کمیته‌ای برای شمارش این افراد تشکیل خواهد شد که بلافاصله پس از پایان جنگ کار خود را آغاز خواهد کرد».

مترجم: زهرا نجفی

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۳:۲۷ ۲۶ مرداد ۱۴۰۳
حضور 40 هزار سرباز آمریکایی در خاورمیانه 100 درصد فقط به خاطر حمایت از تروریسم، القاعده، داعش، تکفیری ها و سایر گروه های تروریستی است و هم حمایت از رژیم صهیونیستی کودک کش بوده است.
ناشناس
۱۹:۰۶ ۲۵ مرداد ۱۴۰۳
در حالی که بیش از ۱۰ ماه از بمباران بی‌امان نوار غزه می‌گذرد و تا کنون بیش از ۴۰ هزار فلسطینی در حملات اشغالگران صهیونیست به شهادت رسیده‌اند، آمریکا، مصر و قطر خواستار از سرگیری مذاکرات آتش‌بس شده‌اند.
رژیم صهیونیستی کودک کش تهدید حمله به غزه را کنار نگذاشته است حمایت‌های آمریکا عامل اصلی جنایت جنگی رژیم صهیونیستی است.
۱۹:۰۰ ۲۵ مرداد ۱۴۰۳
رژیم صهیونیستی کودک کش تهدید حمله به غزه را کنار نگذاشته است حمایت‌های آمریکا عامل اصلی جنایت جنگی رژیم صهیونیستی است.