از خبرگزاری سما فلسطین، روزنامه وال استریت ژورنال اعلام کرد که یحیی سنوار پیامی برای میانجیگران ارسال کرده و گفته است که اگر رژیم صهیونیستی در مذاکرات جدی است و توافق میخواهد باید فعالیتهای نظامی در غزه را متوقف کند.
در همین راستا، خبرگزاری رویترز پیشتر به نقل از یک منبع در حماس از عدم حضور نمایندگان این جنبش در مذاکرات روز پنجشنبه در دوحه خبر داد.
مصر، قطر و آمریکا به عنوان میانجی مذاکرات غیرمستقیم بین جنبش حماس و رژیم اسرائیل به تازگی در بیانیهای از رژیم اسرائیل و جنبش حماس دعوت کردند تا مذاکرات برقراری آتشبس را در ۱۵ اوت (۲۵ مرداد) در دوحه یا قاهره از سر بگیرند.
جنبش حماس یکشنبه شب در بیانیهای تاکید کرد که به جای آغاز مذاکرات جدیدی برای آتشبس در نوار غزه، مفاد مورد توافق مذاکرات قبلی اجرایی شود.
حماس در این بیانیه از میانجیها خواست تا طرحی ارائه کنند که مبتنی بر مذاکرات قبلی باشد.
تاکنون مذاکرات میان حماس و رژیم صهیونیستی با میانجیگری مصر و قطر و مشارکت آمریکا برای برقراری آتشبس در غزه و تبادل اسرا میان دو طرف به هیچ نتیجهای نرسیده است.
رسانههای رژیم صهیونیستی بارها از قول مقامهای امنیتی این رژیم، بنیامین نتانیاهو را به دلیل تعلل در مذاکرات و افزودن پیششرطهای جدید در مذاکرات را علت ناکامی در اجرای این توافق میدانند.
پیش از این رسانههای رژیم صهیونیستی فاش کردند که تیم مذاکره کننده با نتانیاهو دچار اختلاف است، زیرا هر بار که این تیم با دستور العمل تعیین شده برای مذاکرات اعزام میشود، نتانیاهو با مطرح کردن خواستهها و شرط و شروط جدید در حین مذاکرات، دستورالعمل را به هم میریزد و آنها دست خالی از مذاکرات باز میگردند.
خانوادههای اسرای رژیم صهیونیستی نیز نتانیاهو را مقصر و باعث مانع تراشی در دستیابی به توافق آتشبس با جنبش حماس میدانند. آنها در آخرین کنفرانس مطبوعاتی خود اعلام کردند که نتانیاهو به جای دستیابی به توافق برای تبادل اسیران، برای تشدید اوضاع تلاش میکند.
این درحالی است که «بزالل اسموتریچ» وزیر دارایی کابینه رژیم صهیونیستی خواستار رد مذاکرات برای برقراری آتشبس شده و گفته است: نباید در دام کشورهای میانجی بیفتیم که میخواهند توافقنامه تسلیم شدن را بر ما تحمیل کنند.
وی افزوده است: از نتانیاهو میخواهم با توافق پیشنهادی جدید درباره مبادله اسرا موافقت نکند چرا که زمان توقف جنگ فرا نرسیده و برقراری هرگونه آتش بس باید منوط به نابودی حماس باشد.
ایتمار بن گویر وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی نیز موضعی مشابه اسموتریچ گرفته و خواهان عدم مذاکره شده است.
رژیم صهیونیستی از ۷ اکتبر۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲)، جنگ ویرانگری را علیه نوار غزه آغاز کرده که منجر به شهادت بیش از ۳۹ هزار نفر، زخمی شدن بیش از ۹۱ هزار نفر، ناپدید شدن ۱۰ هزار نفر و نیز کوچ اجباری نزدیک به ۲ میلیون نفر از ساکنان این منطقه شده است.
علاوه بر این، ۷۰ درصد از منازل و زیرساختهای نوار غزه در این جنگ به شدت تخریب شدهاند و محاصره رقت بار و بحران انسانی شدید در کنار قحطی و گرسنگی بیسابقه، جان ساکنان این منطقه را تهدید میکند.
با وجود همه این جنایتها، رژیم صهیونیستی اعتراف کرده که پس از بیش از ۱۰ ماه جنگ، هنوز نتوانسته به اهداف خود از این جنگ یعنی نابود کردن جنبش حماس و بازگرداندن اسیران صهیونیست از نوار غزه برسد.
منبع: ایرنا