سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بحرینی:

جنایات رژیم صهیونیستی نقض آشکار حقوق فلسطینیان است

سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد دفتر سازمان ملل در ژنو، جنایات رژیم صهیونیستی را نقض آشکار حقوق و آزادی‌های بنیادین فلسطینیان برشمرد.

علی بحرینی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد دفتر سازمان ملل در ژنو، در یکصد و سیزدهمین نشست کمیته ناظر بر کنوانسیون محو تمام اشکال تبعیض نژادی، بر عزم و اراده جمهوری اسلامی ایران برای محو تبعیض نژادی و تقویت فرهنگ مدارا بویژه در پرتو رویکرد دولت منتخب کشورمان تاکید کرد.

رئیس هیات ایرانی شرکت کننده در این نشست به اهم دستاورد‌های جمهوری اسلامی ایران در حوزه تدوین قوانین، سیاست‌ها و شیوه‌های محو کلیه اشکال تبعیض نژادی، منع نفرت پراکنی و منع توهین به اقوام و اقلیت‌های دینی و سایر موضوعات مرتبط با این کنوانسیون اشاره کرد.

انتقاد از اقدامات قهری یکجانبه و تحریم‌های ظالمانه علیه دولت و ملت جمهوری اسلامی ایران توسط دول غربی بویژه تبعیض مبتنی بر ملیت از دیگر محور‌های مطروحه توسط بحرینی بود.

وی در این باره گفت: برغم تحریم‌های یادشده، اقدامات خوبی توسط جمهوری اسلامی ایران در زمینه افزایش رشد و توسعه اقتصادی از جمله در مناطق محروم و حمایت از مهاجرین و اتباع صورت گرفته است.

بحرینی در ادامه خواستار توجه اعضای کمیته به اثرات اقدامات قهری یک‌جانبه مذکور به عنوان مانعی جهت تحقق برخی از مفاد مندرج در کنوانسیون شد.

سفیر کشورمان همچنین با اشاره به اقدامات خصمانه و جنایات رژیم نژاد پرست و آپارتاید صهیونیستی علیه مردم مظلوم و بی دفاع فلسطین در غزه، جنایات این رژیم را نقض آشکار حقوق و آزادی‌های بنیادین فلسطینیان دانست.

جمهوری اسلامی ایران در راس یک هیات بلندپایه متشکل از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، وزارتخانه‌های مختلف و همچنین مقامات قضایی ستاد حقوق بشر و قوه قضائیه با حضور در یکصد و سیزدهمین نشست کمیته ناظر بر کنوانسیون محو تمامی اشکال تبعیض نژادی که طی روز‌های چهارشنبه و پنجشنبه (۱۷ و ۱۸ مرداد ماه) در ژنو برگزار شد، حضور یافت و از بیست تا بیست و هفتمین گزارش ادواری خود به کمیته مذکور دفاع کرد.

هیات ایرانی متشکل از دو نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، نمایندگان وزارت خارجه به عنوان مرجع ملی کنوانسیون محو کلیه اشکال تبعیص نژادی، کشور، تعاون کار و امور اجتماعی، فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزش و پرورش، ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران، معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری و دادستانی کل کشور بودند.

هر یک از این نمایندگان در پاسخ به سؤالات مطروحه توسط اعضای کمیته به آخرین دستاورد‌ها و عملکرد کشورمان در حوزه‌های مختلف مربوط به محو تبعیض بویژه اقدامات تقنینی و سیاست‌گذاری، محرومیت زدایی از جمله در مناطق کم برخوردار، رفع تبعیض از جمله در زمینه آموزش، اشتغال، بهداشت برای اقوام و اقلیت‌های دینی کشورمان، اقدامات حمایتی بعمل آمده توسط دولت از اتباع کشور‌های همسایه، مقابله با هرگونه توهین به ادیان و اقوام، منع نفرت پراکنی و بیانات تنفرآمیز، ترویج فرهنگ مدارا و مفاهمه در میان اقوام و اقلیت‌های دینی، دستاورد‌های کشور در حوزه زنان و دیگر موضوعات مربوطه پرداختند.

هیات اعزامی کشورمان همچنین طی این نشست دو روزه به برخی از مهم‌ترین چالش‌ها و موانع موجود در مسیر تحقق و اجرای مفاد مندرج در کنوانسیون بویژه اثرات منفی اقدامات قهری یکجانبه و تحریم‌های ظالمانه اشاره کرده و خواستار توجه اعضای کمیته به این مهم شدند.

اعضای هیأت اعزامی در این نشست به سوالات مختلف مطروحه توسط اعضای کمیته در خصوص نحوه اجرای مفاد مختلف مندرج در کنوانسیون، پاسخ‌های لازم و مقتضی را ارائه کردند.

از جمله رویداد‌ها و نکات حائز اهمیت در نشست دفاعیه کشورمان، حمایت و همراهی بی سابقه برخی از اعضای مسلمان عضو کمیته محو تبعیض نژادی از مواضع خوب هیات اعزامی در خصوص عملکرد و تشریح دستاورد‌های ایران بویژه در حوزه مبارزه با تبعیض نژادی بود.

کنوانسیون محو کلیه اشکال تبعیض نژادی یکی از مهم‌ترین کنوانسیون‌های ۹ گانه حقوق بشر بین‌المللی است. ایران در سال ۱۹۶۷ میلادی به این کنوانسیون ملحق شد و تا امروز گزارش‌های ادواری خود را تسلیم کمیته ناظر بر کنوانسیون کرده است.

کمیته ناظر بر محو اشکال تبعیض نژادی متشکل از ۱۸ کارشناس مستقل بین‌المللی از میان کارشناسان کشور‌های مختلف است که وظیفه نظارت بر اجرای مفاد مندرج در کنوانسیون توسط دولت عضو را به‌عهده دارد.

برچسب ها: فلسطین ، سازمان ملل
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.