سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مراودات ایران و آفریقا یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار است

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و آفریقا گفت: مراودات ایران و آفریقا یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار است که نسبت به سه سال قبل بیش از ۲ برابر افزایش داشته است.

مسعود برهمن روز پنجشنبه در نشست تخصصی فرصت های تجاری کشور آفریقا  اظهار کرد: مراودات ایران و آفریقا در قبل از دولت سیزدهم ۶۰۰ میلیون دلار بود.

وی افزود: از مجموع کل مراودات تجاری ایران با آفریقا ۳۰۰ میلیون دلار واردات و یک میلیارد دلار صادرات است.

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و آفریقا تصریح کرد: آفریقا دارای ۵۵ کشور است که سالانه هزار و ۵۰۰ میلیارد دلار گردش مالی دارد و تراز صادرات و واردات آن نیز به نسبت برابر است و دارای معادن بسیار غنی از جمله طلا، الماس و سایر موارد است.

وی با بیان اینکه آفریقا یک فرصت بسیار ارزشمند برای برقراری هرچه بیشتر روابط تجاری است گفت: باید تلاش کنیم تا بیشتر از این ظرفیت بهره برداری کنیم چرا که در آفریقا پتانسیل و ظرفیت های فراوان برای فعالیت اقتصادی در بخش های مختلف وجود دارد.

وی افزود: فراورده های نفتی، روغنی و فولادی از جمله نیاز های کشورهای آفریقا است و با توجه به معادن غنی در حوزه های مختلف از جمله سنگ آلومینویم، بوکسیت ظرفیت صادرات را دارند که می توانیم در ۲ بخش نیز فعالیت داشته باشیم.

برهمن خاطرنشان کرد:میزان مراوات تجاری ایران با دنیا چهار هزار و ۶۰۰ میلیارد دلار است که بیشتر با ۱۵ کشور در دنیا انجام می شود که سهم کشورهای همسایه ۳۸ میلیارد دلار است.

وی با بیان اینکه اکنون باید تعداد کشورهای مروادات تجاری از جمله کشورهای همسایه را افزایش دهیم افزود: در بحث تجارت باید تعداد کشورهای هدف را افزایش دهیم چرا که بعضا در برخی از کشورها چالش هایی ایجاد می شود که در واردات و صادرات ما تاثیرگذار خواهد بود که اکنون آفریقا باید از اهمیت برخوردار باشد.

رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و آفریقا خاطرنشان کرد: کشورهای آفریقا ظرفیت بسیار بالایی برای فعالیت معدنی، صنایع تبدیلی و تکمیلی و همچنین فراوری در بخش های مختلف کشاورزی دارد که فرصتی برای سرمایه گذاری تاجران ایران است.

وی افزود: تجار کشورهای آفریقا از محصولات پلاستیک جات، فرش های ماشینی, انواع ملامین، لوستر، مبلمان و بدلیجات ایران بسیار استقبال نشان می دهند که این مهم می تواند فرصتی برای برقراری هرچه بیشتر ارتباطات تجاری باشد.

برهمن تصریح کرد: بیشتر کشورهای آفریقا از صنعت محروم هستند که صادرات تکنولوژی نیز می تواند در این کشورها مفید واقع شود.

وی بر کشت فراسرزمینی و ظرفیت انرژی تجدید پذیر آفریقا نیز تاکید کرد و افزود: در زمینه کسب و کارهای کوچک نیز آفریقا دارای ظرفیت و پتانسیل بسیار بالایی است که حتی این فعالیت های رونق اقتصادی نیز دارند.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان شمالی نیز در این نشست به ظرفیت های آفریقا اشاره ای کرد و گفت: باید تلاش کنیم تا زمینه مراودات تجاری بیشتر فراهم شود.

عباس کاظمی تصریح کرد: اکنون تلاش می کنیم تا بسترهای لازم را برای مبادلات تجاری با کشورهای آفریقایی رافراهم کنیم چرا که ظرفیت وجود دارد.

یک فعال اقتصادی دراستان خراسان شمالی نیز در این نشست از قوانین دست و پاگیر در بحث صادرات و واردات گلایه کرد و گفت: متاسفانه برخی از این قوانین انرژی فعالت اقتصادی را پایین می آورند و حتی مانع فعالیت خواهند شد.

محمود ناصری خواستار رفع قوانین دست و پاگیر در بخش فعالیت های اقتصادی در حوزه تجارت شد و افزود: در این راستا موازی کاری وجود دارد و بعضا برای صادرات شرکت ها و انجمن ها نیز مشکلاتی ایجاد خواهند کرد.

خراسان شمالی حدود ۴۰۰ واحد تولیدی و صنعتی با سرمایه گذاری ۱۳ هزار میلیارد ریال و اشتغال ۱۱ هزار نفر دارد که از لحاظ داشتن صنایع بزرگ صنعتی در بین ۳۱ استان کشور رتبه دهم را داراست.

سهم اشتغال در این استان در سه بخش کشاورزی با ۳۹.۶ درصد، صنعت با ۲۴.۳ درصد و خدمات ۳۶.۱ درصد است.

خراسان شمالی با بیش از یک میلیون نفر جمعیت در شمال شرق کشور واقع است و ۴۴ درصد از جمعیت آن در مناطق روستایی سکونت دارند.

منبع: ایرنا

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.