سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون حقوقی رئیس دولت سیزدهم مطرح کرد؛

از پرونده ترور شهید سردار سلیمانی تا سوءاستفاده رقیبان خارجی از کرسنت

دهقان گفت:‌ بر اساس قانون اساسی، رئیس‌جمهور مسئول اجرای قانون اساسی است و بازوی اجرای این اقدام معاونت حقوقی است.

محمد دهقان معاونت حقوقی رئیس‌جمهوری در دولت سیزدهم با حضور در برنامه صف اول درباره عملکرد این معاونت در دولت سیزدهم اظهار کرد: دو رویداد بزرگی را در هفته جاری داشتیم. تنفیذ و تحلیف رئیس‌جمهور محترم حرکت بزرگی است. طبق قانون اساسی رئیس‌جمهور پس از انتخاب توسط مردم حکم او توسط رهبری امضاء می‌شود و تحلیف هم بر اساس قانون اساسی است و باید رئیس‌جمهور سوگند یاد کند که پاسدار استقلال فرهنگی، سیاسی و اقتصادی کشور باشد و اثر این سوگند آن است که دیگر کار دولت جدید شروع می‌شود.

وی درباره معاونت حقوقی رئیس‌جمهور گفت: معاون حقوقی کمک کننده به ریل گذاری دولت در مسیر حرکت است و حجم عظیمی از کار در این معاونت وجود دارد. ما در دولت سیزدهم ۱۹۰۰ آیین نامه تنها در هیئت وزیران تصویب کردیم. اینها در کمیسیون‌های دولت اول بررسی می‌شود و در دولت بدون معاونت حقوقی نباید تصویب شود.

وی ادامه داد: نظرات معاوت حقوقی بسیار مهم است و مسئولین دولتی هم قبول دارند که نظرات باید اعمال شود و این تنها یک کار معاونت حقوقی است و طبیعتا باید در مجلس از این قوانین دفاع کنیم. همچنین کاری کردیم که همکاری بیشتری با دیوان عدالت اداری داشته باشیم.

دهقان گفت:‌ بر اساس قانون اساسی رئیس‌جمهور مسئول اجرای قانون اساسی است و بازوی اجرای این اقدام معاونت حقوقی است.

وی تاکید کرد: در دولت‌های قبل هیئت نظارت بر قانون اساسی داشتیم که اختلافاتی را ایجاد کرد، اما در دولت سیزدهم این قانون بار دیگر با حضور رئیس‌جمهور فقید اجرایی شد.

معاونت حقوقی رئیس‌جمهور ادامه داد:‌ ما در این دولت ریل گذاری کردیم و سامانه‌ای درباره پیگیری اجرایی سازی قانون اساسی داریم و مردم هر جایی می‌توانند وارد آن شوند و به ما اعلام کنند که در فلان جا نقض قانون اساسی داریم. تاکنون ۱۲۰۰ نفر از مردم ما که معمولا تخصص بیشتری دارند به ما تذکر داده‌اند و ما بلافاصله این را بررسی می‌کنیم و به دستگاه مربوطه تذکر می‌دهیم که اقدامات را اصلاح کنند. این اقدام ما کار جدیدی است و اولین بار بعد از انقلاب عملی شده و این مردمی شدن اجرایی سازی قانون اساسی است.

وی افزود: خانه ملی قانون اساسی راه اندختیم. همایش‌های بزرگ اجرایی قانونی اساسی برگزار شد. البته تا به امروز اگر مصوبه داشتیم که خلاف قانون اساسی بود کسی نمی‌توانست پیگیری کند اما با ابلاغ رئیس‌جمهور فقید این اتفاق افتاد که مرجع نظارت بر همه مصوبه‌های دولت و سایر شورا‌ها با قانون اساسی به عهده معاونت حقوقی قرار گرفت و این وظیفه ما اساسا کار جدیدی است.

وی افزود: در راستای مردمی شدن قانون اساسی در صد و پنجاه دستگاه به کارکنان دولت آموزش قانون اساسی دادیم.  

وی درباره اقدامات معاونت حقوقی افزود: اکنون بلافاصله پس از ابلاغ قانون باید این قوانین با قوانین گذشته بررسی شود. یعنی هر قانونی در کشور تصویب می‌شود ما باید مواردی که نقض شده است را مشخص کنیم. واقعیت آن است که حدود ۹۰ هزار آیین نامه داشتیم که تنقیح نشده بود و ما در این دولت توانستیم که ۱۶ هزار قانون را تنقیح کنیم.

دهقان تصریح کرد: مثلا در این دولت تمامی قوانین تخلفات اداری را تنقیح کردیم و یا همه مصوبات مالیاتی را در هفته‌های گذشته تنقیح کردیم و معتبر و نامعتبر‌ها را مشخص کردیم و همه چی را دقیق انجام دادیم و تقریبا جهشی درباره تنقیح قوانین را در این دولت شاهد بودیم.

معاون حقوقی رئیس‌جمهور فقید گفت: یکی از مشکلات ما در این سال‌ها آن بود که نظمی در مقررات و قانون گذاری نداشتیم. یکی از کار‌های این دولت با همکاری مجلس شورای اسلامی آن بود که کاری کردیم که وضع مقررات بی ثبات نباشد و مدیری نباشد که بیاید یک شبه قانون بگذارد. گفتیم هیچ مقرره‌ای تا زمانی که روی سامانه ملی قوانین و مقرات بارگذاری نشود اعتبار ندارد.

وی ادامه داد: به دستگاه‌ها گفتیم معلوم کنید که در هر دستگاه چند نفر می‌توانند مقررات وضع کنند و حدود افرادی که می‌توانند مقررات وضع کند چند نفر است و اکنون تعدادی از دستگاه‌ها این را به ما اعلام کرده‌اند. عنوان کردیم وقتی قانونی وضع شده حداقل یک هفته در سامانه قانون گذاری باید باشد تا مردم بدانند که چنین قانونی وضع شده و این کار بزرگ و جدیدی در این دولت بوده است.

وی درباره فرش‌های به سرقت رفته کاخ سعد آباد گفت:‌ در دولت قبلی بررسی شروع شده بود و در این دولت پیگیری شد. در دولت قبل عنوان کردند که ۴۸ تخته فرش  به سرقت رفته بود که اکنون مشخص شده که ۴۲ فرش بوده و متهمان مشخص شدند و امیدواریم هر چه زودتر در دادگاه مسائل روشن شود و هر چه زودتر فرش‌ها بازگردد.

وی درباره پرونده شهید سلیمانی گفت:‌ خدمت مردم بگویم همه دعاوی بین المللی در معاونت حقوقی پیگیری می‌شود و نزدیک به ۲۰۰ پرونده بین المللی داریم و پرونده‌ای حتی از قبل از انقلاب داریم. کار‌های مهمی درباره پرونده ترور شهید سلیمانی انجام شده و بستر آن فراهم شده است؛ اکنون آمریکا در این پرونده پاسخ داده و ما باید گفت‌وگویی با طرف آن‌ها داشته باشیم که مقدماتی می‌خواهد. اینها گفت‌وگو‌های حقوقی است. مجوزی برای این گفت‌وگو لازم است و البته در این زمینه لایحه ما آماده شده است.

دهقان ادامه داد: یکی دیگر از پرونده‌های ما تجهیزات نظامی است که به آمریکایی‌ها پولش را دادیم، اما آن‌ها نه پول را برگرداندند و نه آن تجهیزات را دادند که آن هم در حال پیگیری است.

وی در انتها گفت:‌ درباره پرونده کرسنت ما به لحاظ برخی از ملاحظات که داریم بعضی چیز‌ها را  نمی‌گوییم که رقیبان خارجی ما سوءاستفاده نکنند. ما حدود ۲۰۰ پرونده داریم که آنها را قرار است فهرست کنیم و به مسئولین جدید و رئیس‌جمهور جدید ارائه می‌دهیم.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.