یحیی نجار قابل با اشاره به استقبال گردشگران از استان اردبیل گفت: استان اردبیل که به دلیل آب و هوای مطبوع و معتدل به عنوان ییلاق ایران زمین شهرت یافته، این روزها مورد استقبال گردشگران ورودی به استان قرار گرفته است.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی استان اردبیل افزود: استان اردبیل به واسطه آب و هوای مطبوع، چشمههای آبگرم متعدد و متنوع، آبشارها و طبیعت بکر و آثار تاریخی منحصر به فرد، ظرفیتهای بسیار خوبی در زمینه گردشگری دارد و طی سالهای اخیر هم اقدامات خوبی برای معرفی اردبیل به گردشگران داخلی و خارجی و افزایش حضور گردشگران در استان اردبیل انجام شده است.
او گفت: یکی از فرصتها و ظرفیتهای استثنایی خدادادی استان اردبیل، آب و هوای بینظیر آن به ویژه در ایام تابستان است و با وجود اینکه در روزهای اخیر بسیاری از شهروندان در مناطق مختلف کشور دمای بالای ۴۰ درجه را تجربه میکردند، روز گذشته دمای هوای اردبیل۱۰ درجه بود و از شب گذشته شهروندان اردبیل شاهد هوایی مهآلود هستند و طبق اعلام اداره کل هواشناسی طی روزهای آینده هم این روند در مناطق مرکزی استان ادامه خواهد داشت.
یحیی نجار قابل افزود: نسبت به مدت مشابه سال قبل ورود گردشگران به استان ۲۰ درصد افزایش یافته است که این امر هم در آمار تردد و هم در ضریب اشغال هتلها و اماکن اقامتی استان مشهود است.
او با بیان اینکه ضریب اشتغال هتلها و اقامتگاههای استان در حال حاضر بیش از ۸۵ درصد است، گفت: با توجه به روند ورود گردشگران پیش بینی میکنیم تابستان امسال شاهد حضور بیش از چهار میلیون گردشگر در استان باشیم و از هموطنان دعوت میکنیم با سفر به این منطقه از زیباییها طبیعت بکر و آب و هوای مطبوع اردبیل استفاده کنند.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل تصریح کرد: وجود تاسیسات نوین گردشگری و ۴۰ مرکز آبدرمانی، پلهای معلق در شهرهای هیر و مشگینشهر، پیست اسکی و مجموعه تاریخی شیخ صفیالدین اردبیلی و کاروانسرای صائین قلعه مورد استقبال گردشگران است و توسعه این ظرفیتها در سالهای اخیر رو به رشد بوده است.
نجار قابل افزود: سرعین، مشگینشهر، خلخال و اردبیل در روزهای اخیر مورد استقبال گردشگران بودهاند و به نظر میرسد تا پایان فصل تابستان این روند ادامه داشته باشد.
گردشگری اردبیل نیازمند زیرساخت
بهرهمندی از ظرفیتها و فرصتهای گردشگری استان اردبیل و ثروت آفرینی از آن، مستلزم معرفی و برندسازی گردشگری اردبیل به گردشگران داخلی و خارجی و توسعه و ارتقای زیرساختهای حمل و نقل و اقامتی بهداشتی و درمانی است.
اردبیل در سال گذشته میلادی به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای عضو اکو میزبان سفرا و وزیران کشورهای اکو و نمایندگان چند کشور دیگر بود و علاوه بر این، تبلیغات برای معرفی فرصتهای گردشگری اردبیل در فضای رسانه به میزان قابل توجهی رشد کرد.
همین امر باعث افزایش محسوس گردشگران خارجی در استان شد و با این حال، معرفی گردشگری اردبیل همچنان نیازمند تبلیغات و برندسازی است و نباید به اقدامات مقطعی دل خوش کرد.
از سوی دیگر نبود زیرساختهای گردشگری باعث شده بخش گردشگری اردبیل آن طور که باید و شاید در ارتقای درآمد و افزایش شاخصهای اقتصادی استانایفای نقش نکند، از همین رو در سالهای اخیر توسعه زیرساختهای استان به عنوان اولویت نخست مسئولان مطرح شده و اقدامات خوبی هم در توسعه زیرساختهای حمل و نقل و اماکن اقامتی مرتبط با گردشگری انجام شده است.
در این راستا توسعه و تجهیز فرودگاه اردبیل که نتیجه آن کاهش لغو پروازها شد، توسعه شبکه بزرگراهی استان و تلاش برای تکمیل و بهره برداری از راه آهن اردبیل و از سوی دیگر احداث هتلهای چند ستاره در سالهای اخیر در اولویت بوده است.
با این حال باید پذیرفت گردشگری استان اردبیل با داشتن بیش از ۴۰ چشمه آب گرم در مناطق مختلف، جنگل فندقلو در دامنههای سبلان و پلهای معلق میتواند نقش بسیار بیشتر و بهتری برای ثروت آفرینی داشته باشد، از این رو به نظر میرسد یکی از اولویتهای اصلی دولت چهاردهم در استان اردبیل توسعه و تکمیل زیرساختهای گردشگری باشد.
این همان مطالبه مردم استان اردبیل در حوزه گردشگری است که انتظار میرود با دقت و شدتی که در دولت سیزدهم پیگیری میشد، در دولت بعدی نیز با جدیت ادامه یابد تا رونق صنعت گردشگری در این استان در چرخه اقتصادی آن بیش از پیش تاثیرگذار باشد.
استان گردشگرپذیر اردبیل با بیش از یک میلیون و ۲۸۰ هزار نفر جمعیت و ۱۲ شهرستان و جاذبههای متعدد تاریخی، طبیعی، اقتصادی و مذهبی در شمال غرب ایران واقع شده است.