رسانه آمریکایی در مقالهای به اختلاف عمیق و تضاد فاحش در میان حامیان «دونالد ترامپ» نامزد انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا پرداخت و گزارش داد این اختلاف میتواند پیشبینی رویکرد ترامپ در دور دوم ریاستجمهوری وی را دشوار کند.
به گزارش نیویورکتایمز، ستاد انتخاباتی دونالد ترامپ با یک مشکل اساسی روبروست: حامیان او خواستههای متفاوتی دارند. در صورت پیروزی ترامپ در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ آمریکا، این موضوع میتواند مشکلات بزرگی را به دنبال داشته باشد، زیرا برخی از طرفدارانش خواستار اعمال تغییرات عمده هستند، اما بعضی از افرادی که به او رأی دادهاند میخواهند اوضاع تنها به حالت قبل برگردد؛ امری که راه را بر هرگونه پیشبینی درباره دور دوم ریاستجمهوری ترامپ بسته است.
حامیان برجسته و قدرتمند ترامپ بهشدت رادیکال شدهاند. آنها معتقدند آمریکا در خطر است و نیاز به یک انقلاب دارد. آنها احساس میکنند که توسط حکومتی که نماینده ارزشهای آنها نیست، مورد آزار و اذیت قرار گرفتهاند و اکنون خواهان تغییرات بزرگ و مخرب هستند. «کوین رابرتز» رئیس اندیشکده محافظهکار «بنیاد هریتج» میگوید آمریکا در حال گذراندن «دومین انقلاب» خود است و اگر جریان چپگرا مانع شود، این فرایند ممکن است به خشونت کشیده شود.
نظر متفاوت حامیان افراطی ترامپ
به گزارش این رسانه آمریکایی، بنیاد هریتج قدرتمندترین اندیشکده راستگرای آمریکاست و رابرتز این نظرات را در پادکست «اتاق جنگ» مطرح کرد، پادکستی که توسط «استیو بنن» مشاور سابق ترامپ تولید میشود. یک روز پیش از تولید این پادکست، بنن که برای گذراندن حبس چهار ماهه خود به دلیل اهانت به کنگره راهی زندان شده بود، پیش از ورود به زندان در یک نشست خبری نظراتی مشابه اظهارات رابرتز را مطرح کرد و گفت با بیان اینکه این مسئله، مسئله مرگ و زندگی است، گفت: «یا پیروز میشویم، یا شاهد مرگ جمهوری مشروطه خواهیم بود.»
در همین لحظه است که یک تضاد جدی خودنمایی میکند. در صورت پیروزی ترامپ، بخش زیادی از رأیدهندگانی که در پیروزی او نقش داشتهاند، نه در میان این گروه افراطی، بلکه دارای عقاید معتدلتری هستند که صرفا خواستار بهبود اوضاع اقتصادی و بازگشت ثبات هستند. آنها تلاشهای ترامپ برای ابطال انتخابات ۲۰۲۰، حمله به کنگره در ۶ ژانویه ۲۰۲۱ و حتی عملکرد ضعیف او در مدیریت کرونا، مخصوصا در روزهای نخست را نادیده میگیرند و از زمانی که دوره ریاستجمهوری ترامپ به پایان رسید، در میان آنها محبوبتر شده است.
برخلاف این حامیان ترامپ که نسبت به افراطیها میانهروتر هستند، طرفداران MAGA (شعار انتخاباتی ترامپ: آمریکا را دوباره باعظمت کنیم) نظر دیگری دارند. آنها میگویند آمریکا تحت تهاجم خارجی و استبداد حامیان جنبش «ووک» قرار دارد. آنها باور دارند که تنها راه نجات ایالات متحده، افزایش اقدامات افراطی و شدید است، اقداماتی از جمله اخراج دستهجمعی مهاجران در مقیاسی بسیار عظیم و همچنین اخراج کارکنان دولتی و تغییر قوانین برای تشدید سرکوب مخالفان.
حامی ترامپ شعار وی را بر گردن خود خالکوبی کرده است
آینده نامشخص دولت دوم ترامپ
به گزارش نیویورکتایمز، این افراطیها آماده هستند تا در دولت جدید ترامپ شروع به کار کنند و استیو بنن مدعی است که آنها ۳۰۰۰ هزار چهره سیاسی آمادهبهکار دارند. عامل اتحاد این گروه، نفرت و دشمنی فراوان است و «جی دی ونس» معاون احتمالی ترامپ در دور آینده ریاستجمهوری نیز گفته که حامیان این جریان «از افراد درستی متنفر هستند.»
آینده نامشخص است، زیرا در ائتلاف حامیان ترامپ اهداف متفاوتی به چشم میخورد و پیشبینی اینکه دوره دوم ریاستجمهوری او چگونه خواهد بود، دشوار است. خود ترامپ نیز اساسا یک شخصیت غیر قابل پیشبینی است و نشان داده که در بیشتر مواقع تصمیمات ناگهانی و خودخواهانه میگیرد. او آماده است تا هر زمان که احساس کرد چهرهای در میان متحدانش قدرت او را تهدید میکند، آن شخص را بهراحتی کنار بگذارد.
حامیان ترامپ به چندین گروه تقسیم شدهاند که آرمانها متضادی دارند. از ملیگرایان مسیحی مانند «جاش هاولی» و «آلبرت مولر» گرفته تا مدل آمریکایی حامی سقطجنین که فیلمهای غیراخلاقی میسازد! سخنرانی این بازیگر فیلمهای غیراخلاقی در کنوانسیون ملی حزب جمهوریخواه نیز با واکنشهای مختلفی روبرو شد و نشان از تشدید اختلافها در میان حامیان ترامپ داشت.
تشدید اختلافها
به گزارش رسانه آمریکایی، ترامپ و اعضای ستاد انتخاباتیاش هم از این اختلاف آگاه هستند و این را میتوان در سخنرانیهایی که در کنوانسیون جمهوریخواهان انجام شد، مشاهده کرد. در آن مراسم، ابتدا سخنرانیهایی تند و آتشین انجام شد که به مذاق پایگاه افراطی ترامپ خوش آمد و آنها را به وجد آورد؛ اما در ادامه سخنرانها رأیدهندگان میانهرو را مخاطب قرار داده و از این سخن گفتند که پیش از شیوع کرونا در دولت ترامپ، دشواریهای اقتصادی و آمار جرم و جنایت بسیار پایین بود.
به گزارش رسانه آمریکایی، هنوز مشخص نیست که کدام یک از این جناحها در صورت پیروزی ترامپ، غالب خواهد شد. باید منتظر بود و دید که آیا دور دوم ریاستجمهوری ترامپ، آنطور که بسیاری نگران آن هستند، نگرانکننده و دارای سیاستها افراطی خواهد بود، با خواستههای پایگاه رأیدهندگان میانهرو، تعدیل خواهد شد. این دسته از رأیدهندگان شاید از وضعیت کنونی مرزهای آمریکا و مسئله ورود مهاجران راضی نباشند، اما بیشک با هرجومرج و اخراجهای دستهجمعی هم مخالف هستند.
اما فارغ از تمام این ابهامات، یک عامل قطعی وجود دارد و آن هم این است که ترامپ اکنون خشمگینتر و غیر قابل پیشبینیتر از ترامپی است که در سال ۲۰۱۶ میشناختیم. او امروز بیشازپیش خواستههای خود را نسبت به نیازهای حامیانش در اولویت قرار میدهد و همین غیر قابل پیشبینی بودن میتواند منجر به هرجومرجی شود؛ هرجومرجی که استیو بنن و جمهوریخواهان افراطی خواستار آن هستند.
منبع: ایسنا