سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

انجمن خیران میراث‌فرهنگی در سیستان و بلوچستان آغاز بکار کرد

مشاور قائم مقام وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور گفت: انجمن خیران میراث فرهنگی سیستان و بلوچستان فعالیت خود را به صورت رسمی آغاز کرد و احکام رئیس و اعضای این انجمن نیز ابلاغ شد.

 فریدون فعالی در آیین آغاز بکار انجمن خیرین میراث فرهنگی سیستان و بلوچستان اظهار کرد: هدف از تشکیل انجمن خیرین میراث فرهنگی این است که بتوانیم زمینه مشارکت خیران در زمینه‌های مادی و معنوی برای حفظ و حراست از آثار تاریخی، بنا‌های بسیار ارزشمند، محوطه‌های تاریخی و موزه‌هایی که در کشور وجود دارد را فراهم کنیم.

وی افزود: این انجمن اهدافی همچون ایجاد زمینه مشارکت خیران در داخل و خارج از کشور به منظور جلب مشارکت و جذب سرمایه‌های معنوی و مادی برای حفظ، مرمت و احیای بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی و فرهنگی ثبت‌شده، مشارکت در راه‌اندازی موزه‌ها و پاسداری از میراث‌فرهنگی ناملموس، اموال منقول فرهنگی و تاریخی و میراث‌طبیعی کشور و سایر موارد مشابه را دنبال می‌کند.

مشاور قائم مقام وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور ادامه داد: سیستان و بلوچستان با توجه به مطالبه جدی از سوی مدیریت استان، جزو اولویت ما در کشور قرار گرفت و به همین منظور عملیات اجرایی پروژه‌ها در کشور از این استان آغاز می‌شود و در گام اول پنج طرح با اعتبار ۴۵میلیارد ریال تعریف کرده ایم.

وی اظهار کرد: این پروژه‌ها شامل چهار محوطه و بنای تاریخی و یک موزه است که بلافاصله اختصاص اعتبار آن صورت می‌گیرد و امروز شاهد ساماندهی و سازماندهی شانزدهمین انجمن خیرین میراث فرهنگی کشور در استان سیستان وبلوچستان هستیم و امیدواریم با برنامه ریزی‌های مدون و تهیه بانک اطلاعاتی و یاری گرفتن از تمامی خیران گام‌های موثری بردارند.

فعالی گفت: کار این انجمن بسیار مهم و دشوار است و اعضای آن باید تلاش کنند تا زمینه مشارکت همگانی را فراهم کرده و با تعریف دقیق از پروژه ها، ایجاد زیرساخت و مرمت‌هایی که انجام می‌دهند بتوانند این پروژه‌ها را به یک بسته سرمایه گذاری تبدیل و مشارکت همه خیران برای ساماندهی و سازماندهی آثار را داشته باشند.

تعریف پنج طرح خیران میراث فرهنگی در سیستان وبلوچستان

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان وبلوچستان نیز در این مراسم اظهار کرد: این استان دارای محوطه ها، بافت ها و ابنیه های تاریخی متعددی است که حفظ و صیانت و مرمت آنها تنها با اعتبارات دولتی امکان پذیر نیست و این موضوع نیازمند مشارکت عمومی و حضور خیرین و دلسوزان این حوزه است.

محمدهادی طهرانی مقدم افزود: بر همین اساس ایده انجمن خیرین میراث فرهنگی و آغاز بکار آن از سوی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور و در گامی نو در مسیر آینده روشن برای آثار تاریخی مطرح شد که در قالب آن عموم آحاد جامعه و خیران می توانند در راستای صیانت از هویت ملی و شناسنامه ایران مشارکت داشته باشند و یک عزم جدی برای حفظ و مرمت و احیای آثار تاریخی به وجود ‌آید.

وی ادامه داد: طبیعتاً در کنار حمایت های دولتی، همراهی و همکاری خیران در حفاظت، صیانت، مرمت آثار و ابنیه های تاریخی بسیار موثر و ارزشمند است و می توان با سرعت بیشتری در این مسیر گام برداریم.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان وبلوچستان بیان کرد: در بارندگی های سیل آسای اخیر خسارات زیادی به آثار و ابنیه های تاریخی استان وارد شد که بلافاصله پس از برآورد میزان و بررسی دقیق، نیازسنجی های حمایتی به انجمن خیرین میراث فرهنگی کشور اعلام شد تا با عزم ملی و کمک خیران بتوانیم اقدامات ویژه ای انجام دهیم.

وی ادامه داد: از میان بناهای پیشنهادی، پنج طرح مورد تصویب قرار گرفت که شامل بازارچه سرپوش زاهدان، مسجد عبدالقادر نیکشهر، موزه شهرسوخته، مسجد دزک سراوان و قلعه سه کوهه است که از سوی انجمن خیرین میراث فرهنگی کشور مبلغ ۴۵ میلیارد ریال برای مرمت، حفظ و احیاء آنها اختصاص یافت که اقدامی ارزشمند و قابل تقدیر است.

در پایان این مراسم نیز از سوی دکتر علی دارابی معاون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور دکتر محمدهادی طهرانی مقدم به عنوان رئیس انجمن خیرین میراث فرهنگی سیستان وبلوچستان منصوب و حکم وی تحویل شد

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.